Reklama

Reklama

Jaroslav Slávik

Jaroslav Slávik

nar. 09.07.1974 (49 let)
Bratislava, Československo

Biografie

V České republice nebyl Jaroslav Slávik, až do odvysílání první řady ČESKOSLOVENSKO MÁ TALENT, příliš známý. Slávik je porotcem i druhé řady této show, která pošle talent do Las Vegas.

Jaroslav Slávik se narodil 9.července 1977 v hlavním městě Slovenska, Bratislavě. Roku 1996 se stal nejmladším výkonným ředitelem gramofonové společnosti EMI na Slovensku. Roku 1998 dovedl společnost EMI na Slovensku k historicky nejúspěšnějšímu hospodářskému výsledku s tržním podílem 25%. Již ve svých 27 letech působil jako výkonný ředitel v čele společnosti Warner Music pro východní Evropu a šéfoval pobočce AOL TIME WARNER s působištěm ve Vídni a na Ukrajině. Ve 29 letech objevil např. zpěvačku Ruslanu, která vyhrála cenu Eurovize.

Spolupodílel se také např. na organizaci historicky prvního koncertu Madonny v Moskvě a produkoval nejdražší hudební video ve východní Evropě za 300 tisíc eur skupině Chori Chori. V roce 2008 agenturně a manažersky zastupoval zpěváka Basshuntera (ze Švédska), který vydržel v čele britské hitparády šest týdnů (stejně jako kdysi ABBA). Stál u zrodu agentury TATA, která zajišťuje servis pro umělce, jako jsou Simply Red, Arash, Bob Sinclair, Marilyn Manson, Anastacia, Shaggy aj.

Mezi přátele Jaro Slávika patří například Seymour Stein (viceprezident společnosti Warner a objevitel Madonny), Peter Jenner (původní manažer Pink Floyd), Jacquelyne Ledent-Villain (PR manažerka a členka managementu týmu Phila Collinse a publicistka AC/DC), Jens Thiele (manažer Scooter), Rainer Focke (manažer Simply Red) nebo Bertis Downs (manažer R.E.M.). Přátelské vztahy udržuje i s umělci, mezi něž patří Phil Collins, Shaggy, Arash, Ville Valo (zpěvák HIM), Anastacia, Natasha aj.

Jiří "Beastmaster4" Novák

Reklama

Reklama