Reklama

Reklama

Slavomil Hubálek

Slavomil Hubálek

nar. 13.06.1947
Česká Lípa, Československo

zem. 12.03.2013 (65 let)
Praha, Praha, Hlavní město Praha, Česko

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Tohodle chlapa je veliká škoda. Byl naprsto skvělý  a zajímavý a uměl to i podat, mé rétorické nadání. jeho poslední velký rozhovor do RefleXu byl taky parádní. Zemřel ve stejný den jako bubeník Iron Maiden Clive Burr. To bylo úterý a v pátek zemřela babička.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Včera ve věku 65 let náhle zemřel známý psycholog Slavomil Hubálek. Jako soudní znalec vyšetřoval vrahy a sexuální devianty. Informaci serveru idnes.cz o úmrtí potvrdil ČTK sexuolog Petr Weiss. Ocenil Hubálka jako tvůrce českého modelu ústavní léčby sexuálních deviantů. Tento model je podle něj jeden z nejúspěšnějších ve světovém měřítku.

zvětšitkondolence, úmrtí, svíčkaZdroj: blogspot.com

„Já ho považuji za jednoho ze svých učitelů, podstatně mě v mé profesní dráze ovlivnil, protože on byl ten, který mě nasměroval na cestu psychoterapeutického přístupu k pacientům s poruchou sexuální preference," řekl profesor Weiss.

Model je založen na komplexním přístupu se zdůrazněním psychoterapeutické složky. Než ho Hubálek zavedl, devianti se v podstatě jen hormonálně tlumili. „Kombinací obou přístupů se stala léčba výrazně účinnější," ocenil profesor.

Podle serveru psycholog zavolal kolem 13:30 v restauraci v centru Prahy záchranku s tím, že ho bolí na hrudi. Když ale záchranáři dorazili na místo, byl už mrtvý. Podle lékařů měl zřejmě zástavu srdce. Přesnou příčinu smrti bude muset určit pitva.

Hubálek se narodil 13. června 1947. Vystudoval psychologii na Univerzitě Karlově. Pracoval na sexuologickém oddělení léčebny v Horních Beřkovicích, v poradně pro vysokoškoláky v Praze a později v Sexuologickém ústavu UK.

V letech 1990 až 1992 byl mluvčím a tajemníkem ministra zdravotnictví a v roce 1993 založil společnost Alea - psychologie, spol. s.r.o., která se zabývá psychologickým a personálním poradenstvím. Působil jako soudní znalec v oboru klinické psychologie a sexuologie. Přednášel sociální psychologii na Fakultě sociálních věd UK.

sator

sator (hodnocení, recenze)

Jeden z mála co se nebál mluvit o sociopatství mezi politiky.

Herec

Dokumentární
2011

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Medy Mládkové (S06E33)

 

Ta naše povaha česká: Devianti z pod Řípu (TV film)

2008

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Evy Hruškové (S04E03)

2007

13. komnata (seriál)

 

13. komnata Ester Janečkové (S03E03)

 

13. komnata Ivany Christové (S03E02)

1991

Drogová válka? (TV film)

Host

Reklama

Reklama