Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (36)

Steven Seagal (herec / producent / scenárista)

22.04.2006

Akční hvězda 90. let, co se snaží navázat na úspěch svých starších, dnes již klasických děl – takový je Steven Seagal, člověk, co se dnes snaží prorazit i v hudbě a stále se pokouší o velký comeback.Steven se narodil před pětapadesáti lety v Michiganu. Jako malý kluk se s otcem jednoho dne vydal na fotbalový zápas, kde ho o… (více)

Nicolas Cage (herec / producent / režisér)

19.03.2006

Jen málokterá hvězda je tak podivná jako on, jen málokterá je tak všestranná jako on a snad zatím téměř žádná nedokázala spojit image akčního hrdiny s charakterním herectvím na oscarové úrovni. Takový je Nicolas Cage (původním jménem Nicholas Kim Coppola), herec rozdělující diváky na dvě nesmiřitelné skupiny, kterého milují… (více)

Paul Walker (herec / režisér)

05.03.2006

Narodil se v Kalifornii jako jedno ze čtyř dětí matce modelce a otci podnikateli. Díky práci své matky se již odmala věnoval modelingu a začal se objevovat i v televizních reklamách a seriálech. V roce 1991 absolvoval střední školu Village Christian, kde se aktivně věnoval sportu a potom se rozhodl pro studium mořské biologie… (více)

Jan Svěrák (režisér / producent / scenárista)

23.02.2006

Dalo by se říci, že to je takový český Steven Spielberg – neboli nejúspěšnější český režisér současnosti. Jeho filmy trhají divácké rekordy, sbírají jednu cenu za druhou a hodně dobře na jeho jméno slyší ve světě. Syn Zdeňka Svěráka je holt už teď filmovou legendou.V roce 1988 vystudoval katedru dokumentární tvorby na pražské… (více)

Dennis Quaid (herec / producent / režisér)

23.02.2006

Herec, který na diváka zapůsobí svým drsným texaským vzhledem. Herec, který se nikdy nestal mega hvězdou a přesto ho zná skoro každý. Herec, jehož filmy se co do kvalit podobají jízdě na horské dráze – takový je Dennis Quaid. V útlém mládí se chtěl věnovat spíše hudbě - od čtyř let hrál na klavír a potom i na kytaru. Dokonce… (více)

Sam Mendes (režisér / producent / scenárista)

23.02.2006

Režisér, jehož jméno se naučil hned po jeho prvním filmu skloňovat snad každý, kdo se o film jen trochu zajímá. Po studiích na univerzitě v Cambridge se nějakou dobu věnoval divadlu a v roce 1993 natočil svůj první televizní film – muzikál CABARET. O tři roky později natočil další televizní muzikál s názvem COMPANY, se kterým… (více)

Andrew Davis (režisér / producent / scenárista)

18.02.2006

Tento režisér převážně akčních filmů se narodil roku 1947 v Chicagu v USA. Ze začátku se živil jako kameraman a k režii se dostal koncem 70. let, jeho tehdejší filmy však žádnou díru do světa neudělaly. Více na sebe jako režisér upozornil akčním béčkem Zákon mlčení a o tři roky později relativně dobře zabodoval dalším… (více)

Jon Turteltaub (režisér / producent / herec)

27.11.2005

Jeho jméno zná sice opravdu málo lidí, ale producenti už o něm delší dobu vědí – není divu, když tento režisér, jehož dosavadní filmová tvorba by se dala označit za ryze průměrnou, po celou dobu své kariéry točí (až na pár výjimek) velké komerční hity.V roce 1985, ve svých jedenadvaceti letech, promoval na Wesleyan University a… (více)

Seann William Scott (herec)

29.10.2005

Sean William Scott je známý především coby představitel sexuchtivých hrdinů v teenagerských komediích, ale poslední dobou se z něj stává skutečný charismatický komik (a z části i akční hrdina, ale to opravdu zatím jen z části).O herecké kariéře toužil Sean už v mládí – jedna velmi zajímává příhoda se mu stala v roce 1989, kdy… (více)

John C. Reilly (herec / producent / scenárista)

29.10.2005

Král vedlejších rolí, tak by se dal nazvat velmi talentovaný herec John C. Reilly, který se za šestnáct let své herecké kariéry objevil v téměř 40 filmech a je jedním z mála herců, který i navzdory mála hlavním rolím patří mezi nejúspěšnější své generace.Začínal působením v Steppenwolf Theatre a filmovou kariéru zahájil roku… (více)

Crispin Glover (herec / režisér / producent)

29.10.2005

Vegetarián Crispin Glover, narozený v New Yorku, je synem charakterního herce Bruce Glovera. Ještě když byl malý, tak se s rodinou přestěhoval do Kalifornie, kde už ve třinácti letech dostal svého agenta, jenž mu sehnal v roce 1977 roli v muzikálu Za zvuků hudby. Na počátku 80. let začal studovat na střední škole v Beverly… (více)

Rick Moranis (herec / scenárista / režisér)

23.10.2005

Populární, dnes už jednapadesátiletý americký komik Rick Moranis již od svých sedmnácti let pracoval ve svém rodném Torontu jako diskžokej, později se uplatnil i jako rozhlasový komik. Na počátku 80. let se připojil k Second City a spojil své síly s Davem Thomasem, z nichž se stali populární lehkomyslní bratři – Bob a Doug… (více)

Paul Verhoeven (režisér / scenárista / herec)

17.10.2005

Režisér, jehož filmy se mohou chlubit skvělou vizuální stránkou. Režisér, který rád riskuje, což je v Hollywoodu vzácné. Takový je Paul Verhoeven, hitmaker, narozený v Amsterdamu v Nizozemí, kde vystudoval univerzitu Leiden zaměřenou na fyziku a matematiku. Už na počátku 60. let začal ve své rodné zemi točit filmy, ale… (více)

Rachel McAdams (herečka)

17.10.2005

Půvabná a talentovaná herečka Rachel McAdamsová by se dala označit za zřejmě největší ženský herecký objev nového desetiletí. Už ve své rodné Kanadě, kde navzdory své raketově nabité popularitě žije dodnes (konkrétně v Ontariu), slavila velké úspěchy (byla tam nominovaná na ceny Genie a Gemini). Jejím prvním hollywoodským… (více)

Diane Keaton (herečka / režisérka / producentka)

08.10.2005

Dvaašedesátiletá, velmi uznávaná herečka a bývalá partnerka Woodyho Allena Diane Keaton se narodil v Kalifornii v USA otci inženýrovi a matce fotografce. Studovala Santa Ana High School a Orange Coast College. Zároveň se také věnovala divadlu. Také se uplatnila v rockové skupině Roadrunners, s níž vystupovala do roku 1967. O… (více)

Jason Schwartzman (herec / scenárista / režisér)

05.10.2005

Nepříliš známý, ale talentovaný Jack Schwartzman pochází z věhlasné Coppolovic familie. Je synem herečky Talie Coppolové/Shireové, synovcem Francise Forda Coppoly a bratrancem Nicolase Cage a Sofie Coppolové.Na filmovém plátně se Jason poprvé objevil v roce 1998 a to hned v hlavní roli ve snímku Jak jsem balil učitelku, kde si… (více)

Kurt Russell (herec / producent)

05.10.2005

Dlouholetý přítel herečky Goldie Hawnové Kurt Russell se narodil v Massachusetts v USA otci Bingu Russellovi, profesionálnímu hráči baseballu. Už v devíti letech se začal objevovat ve filmech z produkce Walta Disneyho, ale čím byl starší, tím méně se herectví věnoval a ve dvaceti letech už to vypadalo, že se bude věnovat jen… (více)

Seth Green (herec / scenárista / režisér)

01.10.2005

Seth Green se narodil učitelovi matematiky Herbovi Greenovi a matce umělkyni Barbaře Greenové. Herectví se Seth začal věnovat už v deseti letech, kdy se objevil po boku Jodie Fosterové v komediálním dramatu HOTEL NEW HAMPSHIRE. Herectví se tak začal věnovat naplno, ale přitom navštěvoval státní školu a věnoval se fotbalu.V roce… (více)

Chris Cooper (herec / režisér)

01.10.2005

Čtyřiapadesátiletý, velmi uznávaný herec se narodil v Missouri v USA. Po dokončení herecké univerzity v jeho rodné Missouri se odstěhoval za dalšími hereckými studii v New Yorku. V roce 1980 začal hrát v divadle, kde slavil velké úspěchy. Do filmového světa se dostal roku 1987 hlavní rolí v historickém dramatu Matewan. Nepříliš… (více)

Kathleen Turner (herečka / režisérka)

01.10.2005

Kathleen Turner, jedna z nejpopulárnější amerických hereček 80. let, se narodila v Missouri v USA. Jako dcera učitelky a diplomata strávila téměř celé dětství střídavě v Caracasu, Havaně a Londýně. V Londýně ji zaujalo divadlo a tak začala navštěvovat Central School of Speech and Drama. Po otcově smrti se vrátila do USA, kde… (více)

Reklama