Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (13)

Odpolední osidla

Odpolední osidla (1943)

Výroba tohoto snímku přišla manžele Mayu Deren a Alexandera Hammida na pouhých 275 amerických dolarů.

Revizoři

Revizoři (2003)

Roli řidiče metra Bély ztvárnil maďarský herec Lajos Kovács. Ačkoliv je filmografie tohoto herce obsáhlá (objevil se mj. ve filmech Wima Wenderse Nebe nad Berlínem (1987) v roli trenéra akrobatky Marion a v Tak daleko, tak blízko! (1993)), celosvětově svou tvář proslavil až v miniroli běžícího muže ve videoklipu kapely Radiohead "Karma police" (1997).

Requiem pro panenku

Requiem pro panenku (1991)

Ve scéně, kdy jedna z postav pálí svou "temnou minulost", na památeční hromádce shoří i předmět s logem německé industriální kapely Einstürzende Neubauten.

Ocas ještěrky

Ocas ještěrky (2009)

Východiskem filmu, v němž si musí hrdina třikrát projít podobnou situací, byla svou strukturou povídka Boženy Němcové "Anděl strážce".

Ocas ještěrky

Ocas ještěrky (2009)

Inspirací pro název filmu se tvůrcům stala říkanka Jana Skácela "Tohle draci nedovedou", resp. symbol ještěrky a její schopnost sebeobnovy jako metafora ztráty a utrpení v důsledku vedoucí k pozitivnímu sebepoznání.

Hypermarket

Hypermarket (2007) (TV film)

Hudbu složil Roman Holý spolu s Ondřejem Brouskem už v roce 2004 bez souvislosti s jakýmkoliv existujícím filmem jako splnění muzikantského snu o natočení soundtracku za plné tvůrčí svobody. Výsledné album nazvané "Crushing Bliss" kombinuje zvuk velkého symfonického orchestru, elektroniku a zpěv Emy Brabcové (Khoiba), Romana Holého a Dana Bárty.

Hypermarket

Hypermarket (2007) (TV film)

Film vznikl na podkladě divadelní hry "Hypermarket" uváděné v roce 2004 na venkovní scéně Národního divadla v Praze "Bouda II". Autor hry, sedminásobný držitel divadelních Cen Alfréda Radoka Viliam Klimáček, za tento text získal 2. místo v kategorii "Nejlepší česká a slovenská divadelní hra roku 2002".

Amélia

Amélia (2003) (TV film)

Na 41. mezinárodním televizním festivalu Zlatá Praha (8. - 12. 5. 2004) získal film AMELIA cenu Český křišťál v kategorii Hudební nebo taneční pořady přepracované pro televizi a Zvláštní uznání studentské poroty.

Amélia

Amélia (2003) (TV film)

Film Amelia byl po kanadské premiéře uveden v České republice na 38. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary (7. 7. 2004).

Amélia

Amélia (2003) (TV film)

Spolupráce režiséra a choreografa Édouarda Locka a tanečního souboru La La La Human Steps zahrnuje uvedení mnoha dalších původních choreografií, např. Lily Marlene in the Jungle (1980), Oranges (1981), Businessman in the Process of Becoming an Angel (1983), Infante, c'est destroy (1991 - hudba: Einstürzende Neubauten).

Amélia

Amélia (2003) (TV film)

Édouard Lock byl uměleckým ředitelem turné Sound and Vision hudebníka Davida Bowieho, režisérem všech filmů v rámci tohoto turné a vytvořil choreografii pro jeho píseň "Look Back in Anger" pro koncert v londýnském Institute of Contemporary Arts.

Amélia

Amélia (2003) (TV film)

La La La Human Steps v roce 1992 účinkovali v projektu Franka Zappy a orchestru soudobé hudby Ensemble Modern nazvaném The Yellow Shark ve frankfurtské Alte Oper, berlínské Filharmonii a vídeňském Konzerthausu.

Hodinu nevíš...

Hodinu nevíš... (2009)

Film inspirovaný tzv. heparinovými vraždami v havlíčkobrodské nemocnici se měl původně jmenovat Pocity vraha. Režisér Dan Svátek se nakonec rozhodl film pojmenovat podle sochy kostlivce na náměstí v Havlíčkově Brodě, na jehož kose je umístěn latinský nápis "Qua hora nescis (V kterou hodinu nevíš").

Reklama