Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Útěk do divočiny

Útěk do divočiny (2007)

Pro mě naprostá srdcovka, kterou si musím pustit minimálně jednou ročně, abych "se z toho všeho nepo*ral". Společně se skvělým soundtrackem od Eddie Veddera (který poslouchám častěji než jednou ročně), tady Sean Penn vytvořil něco výjimečného. Emile Hirsch v životní roli, ostatně to samé si myslím i o Vaughnovi a Kristen Stewart. Všechno je tady zkrátka jak má být a ještě je to doplněno tím pocitem sounáležitostí a dobrodružství, který (doufám) máme v sobě někde hluboko pořád všichni. A jestli ne, tak to můžeme jít rovnou zabalit. K přečtení doporučuji i knihu od Krakauera, která je spíš faktografická a věnuje se příběhu z trochu jiného úhlu pohledu.

South Park: Peklo na Zemi

South Park: Peklo na Zemi (1999)

Tenhle film definoval moje mládí a dospívání. Miluju South Park jako takový, ale to, co jsem měl tady možnost vidět v kině ve svých 10 letech, mě naprosto ohromilo. Jenže moje ohromení se s postupem času nevytrácelo, naopak se prohlubovalo, když jsem si zpětně uvědomoval všechny ty paralely. Terrence & Phillip – Asses on fire je vlastně South Park – Bigger, Longer & Uncut. To jak moji kamarádi uplatili pokladní v kině, aby je tam pustila a já musel ukecat mého otce, aby mě vzal. To jak nechápal a většina sálu se vylidnila. To jak jsme ve škole zpívali „Drž tu svojí držku strejdomrdé..." a nosili trička s motivy South Parku a kamarád byl předvolán do ředitelny, protože měl na tričku s Cartmanem taky nápis „Neserte mě, jdu domů!". Geniální a kultovní hlášky tady lítají vzduchem jak kulky z Ježíšovy M16. Je to vlastně muzikál a ani po hudební stránce autoři opět nezklamali. Dokonce si připsali nominaci na Oscara za píseň Blame Canada (škoda že nevyhráli, protože Matt a Trey v dámských večerních šatech pod vlivem LSD na červeném koberci neměli chybu). Zhruba jednou ročně si tuhle kultovku musím pustit a pořád to má koule. Pokud nevíte, jestli je seriál South Park pro Vás, ale chtěli byste vyzkoušet, tohle je jedinečná příležitost. Máte-li rádi nekorektní satirický humor, tak je to povinnost. Český dabing super, ale pokud Vám nedělá problém angličtina, je to jasná volba.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015)

Pan Miller ve svém věku dokázal natočit akčňák minimálně roku. Jeden ze dvou filmů u kterých jsem rád za 3D (IMAX) a už se moc těším na Chrome edici.Hardy jako Max mohl dostat více prostoru, ale asi nějak chtěli genderově vyvážit silnou dámskou postavou ty panny a dojičky. Charlize Theron ale byla skvělá. P.S.: Bacha na písek ve vagíně.