Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Biografie (3)

Bruno Mattei (režisér / střihač / scenárista)

20.11.2009

Tento italský režisér se narodil 30. 7. 1931 v Římě. Svoji chuť vytvářet filmovou produkci pochytil ve studiu filmového střihu, kde ze začátku dělal asistenta svého otce, který studio vlastnil. U této práce zůstal v šedesátých a sedmdesátých letech. Za tuto dobu stihl editovat asi sto filmů. Ve svojich filmech často používal… (více)

Luigi Cozzi (scenárista / režisér / herec)

27.10.2009

Luigi Cozzi se narodil 7. září 1947 v Busto Arsizio (Itálie). Už při dospívání se chtěl věnovat filmové tvorbě. Příznivý osud mu dopřál spolupráci s Dariem Argentem. Tato spolupráce vydržela až do devadesátých let, kdy se Cozzi a Argento názorově rozešli u problematiky filmu IL GATTO NERO. I přes tyto konflikty se oba tvůrci… (více)

Marino Girolami (režisér / scenárista / herec)

30.04.2009

Marino Girolami se narodil do rodiny filmařů 1. února 1914 v Římě. Marino začal studovat medicínu, ale brzy toho zanechal a zkusil štěstí v boxu. Slibná kariéra předčasně končí, jakmile se dostane k vrcholu účasti evropského titulu. Výběr k účasti na olympijských hrách v Berlíně (1936) je postaven mimo soutěž z důvodů mírné… (více)

Reklama