Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbené seriály (9)

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Jestli někde použít slovo "kultovní", tak právě tady. V životě by mě nenapadlo, že se dá televizní seriál natočit tak neuvěřitelně dobře. Zvlášť první série patří vůbec k té nejlepší filmařině, s jakou jsem měl kdy tu čest se setkat. Psychotická atmosféra, dokonalé herecké charaktery, naprosto napínavý příběh a zároveň ohromná porce nadhledu, vtipu a bizarnosti. Nesmím zapomenou zmínit dost možná nejlepší soundtrack všech dob. Už je to hezkých pár měsíců, co jsem Twin Peaks dokoukal, ale stále to ve mě žije. Horký a dobrý černý kafe, pořádný kus koláče, sovy, semafory, Douglasovy jedle a všechno ostatní....Tohle mě neuvěřitelně ovlivnilo. 100%

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Pro mě je to jednoznačně nejlepší hraný seriál všech dob. U MASHe jsem proseděl snad půlku života, ale vlastně toho ani nelituju. Koukat jsem na to začal už na základce někdy cca. v 6. nebo v 7. třídě a dodneška mi tenhle seriál pomáhá zabíjet nudné večery. Úsměvný rozhodně je, že Mash vlastně běží v televizi už několik let nepřetržitě, buď na NOVĚ nebo na PRIMĚ a sledovanost to má pořád slušnou. Strašně těžko se hodnotí, čím mě ten seriál tolik zaujmul...Rozhodně je to samotné téma války, zobrazené z úplně opačného úhlu, než je tomu zvykem. Samozřejmě naprosto brilantní herecké výkony. Dále ta neskutečná síla Mashe, kterou přináší geniální humor toho seriálu, jež se zároveň mísí s vyobrazováním hrůz války. No a postava Alana Aldy. Pro mě je to nejsilnější herecký výkon, jaký jsem kdy viděl a myslím že to tak zůstane navždy. Benjamin Franklyn Pierce neboli Hawkey, podle Posledního mohykána, je společně s Margaret (Šťabajznou), Klingerem a otcem Mulcahim jediná postava, která je v seriálu od začátku do konce. Všechny ostatní postavy se vystřídají, ale kvalita seriálu se nemění. Zato atmosféra ano. Prvních cca. 60 dílů (ještě s Traperem, Henrym, Radarem, a hlavně kuním ksichtem Frankem) je, řekl bych veselejším, kdežto s přibývajícími díly a příchodem nových postav (Charles, Klinger-ikdyž ten je tam vlastně od začátku, Potter, a BJ) se seriál dosti "ztemnil", což na síle jen přidalo. Vrcholem je pro mě závěrečný dvou díl a odlet Hawkeyho helikoptérou domů, to jsem pokaždý hotovej, když to vidim. Můžu s klidnym srdcem říct, že jsem všech 257 dílů viděl minimálně 5krát a nikdy se mi to neokouká....Sakra, to jsem se nějak rozepsal, ale tenhle seriál si to asi zaslouží. Konec hlášení. Ámen. 100%

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi mě provází celý můj život a doufám, že to tak bude pořád. Nedovedu si představit, že by ten seriál někdy skončil.

Městečko South Park

Městečko South Park (1997)

Pod těmi tunami hoven, prdelí, uprdnutí si do ksichtu a urážek snad všech existujících menšin na světě se skrývá tolik životní a absolutně nezpochybnitelné pravdy, že zůstává až rozum stát. South Park je jednou z nejtrefnějších a zároveň nejvtipnějších satir, jakou kdo kdy vymyslel. Věčná škoda, že český dabing zůstal jen u prvních šesti sérií. Bůh žehnej Stoneovi a Parkerovi.

Živí mrtví

Živí mrtví (2010)

Musím říct, že první sérii jsem dokoukal dost těžce. Prázdné dialogy a vrcholně nesympatické postavy byly místy celkem utrpením, nicméně sem vytrval. Naproti tomu tolik kritizovaná série 2 mi sedla mnohem víc. Kašlu na nějakou malou akčnost a šetření na efektech nebo co, za mě to jenom přidalo na sžíravé atmosféře a takové té vnitřní stísněnosti a syrovosti. Přibylo pár zajímavých postav, změnilo se prostředí a já si WD konečně oblíbil. Ale 3. série? Po prvních deseti dílech naprostá šílenost, tvůrci se slušně řečeno urvali a já při sledování sral do výšky. Krutost, bezcitnost, zmar, spousta zajímavých a nečekaných zvratů...super. Edit: v půlce 4. série měním nekompromisně hodnocení na 5/5.