Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi

Recenze (10)

plakát

Zelenáč (2018) (seriál) 

Skvělý oddechový seriál, klasický epizodní děje, uvěřitelný životní situace a policejní práce správně akčnácká a těžce přitažená za pačesy, me gusta! Hlavní postava kapitána z FireFly jako Zelenáče je supr, a spousta dalšího cameo potěšila taky.

plakát

Nene (2022) 

Rozhodně stojí za shlédnutí, kvalitně budované postavy, mystické tajemství co se pozvolně rozvinuje na pozadí do uspokojivého finále. Ačkoliv bych běžně vytkl zbytečně dlouhou stopáž, tady mi ani ty příběhové odbočky k vedlejším charakterům vůbec nevadily.

plakát

Expanze - Ukázka síly (2021) (epizoda) 

Naprosto perfektní díl, těch 45minut uteklo jak lusknutím prstu, díl plný akce, s trochou strategií a morálních dilemat.

plakát

Star Trek: Discovery - Pozemšťané (2020) (epizoda) 

Discovery je prostě špatná, ne visuálně, ale naprosto naivním a přihlouplým scénářem, který dokáže zaujmout leda tak malý děcko. Miluji sci-fi, nicméně místo tohhole měli vzít ten budget a udělat další Stargate, a ne tuhle naleštěnou patetičnost. Mistra Bo Yein Kima za ty naprosto stupidní zápletky, a hloupý postavy(čest asi třem vyjímkám(dvě mrtvé :( )), poslat do Mekáče.

plakát

Jiný život (2019) (seriál) odpad!

Po prvním dílu nemám sílu pokračovat. Scifi to není, spíš fantasy - nic z toho co tam rádoby vědecky dělaj nedává ani zbl smysl. Postavy jsou na úrovni stupidních středoškoláků, kteří vlastně ani neví kde jsou, co dělaj, a když už něco dělaj proč to vlastně dělaj. Brutální Nikota bohužel je snad ještě horší, zřejmě si spletla žánr. WTF hologram, který je jen plný dojmů a emocí, a vlastně jen říká co nejde, zlatý toustovač z trpaslíka, ten delal aspon to k čemu byl stvořen :) No a filmařsky je to desnej odpad, aspon to CGI vypadá jakž takž OK. Takže nikdy víc ani omylem... btw střihači netflixu by měli spíš něco natočit, upoutávka vypadala totiž dobře...

plakát

Ip Man: Cheung Tin Chi (2018) 

Nenáročná oddechovka navazující na Ip manův odkaz. Bohužel příběh jednoduchý, zápletka plytká a bojové scény nepatří k těm které bych považoval za vyvážené. Ale když si přiznáme, že je to béčko, tak jako jednohubka na večer funguje skvěle, prostě nepřekvapí ale ani nezklame.

plakát

Star Trek: Discovery - Rudý anděl (2019) (epizoda) 

Jeden z těch "lepších"(čti: je tam aspon akce a míň se kecaj ty jejich nesmysly), jinak je to proste vatáž tak jako celý seriál než vyjde opravdové sci-fi, Expanse. Jinak nebýt asi třech postav který to jakž takž drží nad vodou, tak tenhle nesmysl se zápletkami děravými jak cedník by byl totální odpad.

plakát

Upgrade (2018) 

Po dlouhé době originální film, s inteligentní zápletkou, vkusným humorem a výborným koncem.

plakát

Tlapková patrola (2013) (seriál) 

Dávám 3*, zejména za to, že to dokonale upoutá mýho rok a půl starýho špunta, a člověk má na 30m klid. Jinak je to strašně stupidní, nevtipné a vubec jen na oko udelane.

plakát

Expanze (2015) (seriál) 

Expanse - Jeden z nejlepší sci-fi seriálů za posledních několik let, od skončení Stargate. Seriál kombinující klasický scifi, s propracovaným svetem budoucnosti, protkaným uvěřitelnými lidmi a jejich příběhy, a motivacemi, které dávají smysl. To vše zalité přetvářkami, intrikami a černou stranou politických pletich. S obrovským bonbonem na vrchu v podobě mimozemské záhady přicházející mimo naše chápání, které všichni chtějí pro upevnění svého mocenského postavení. Začátky seriálu jsou plouživé, ale precizně představí kosmos v za mě velmi líbivém detektivním noir stylu, a nastartují děj. Druhá série plně nastartuje sérii událostí a zvratů, která v třetí sérii vyústí v opravdový scifi šlágr se vším co na tom máme rádi. Doporučuji i těm co scifi neholdují, ale zaujme je i kvalitní drama.