Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Princezna zakletá v čase 2 (2022) 

Na naše poměry nadprůměrné. Bohužel nekonzistentní, mnohdy utahané, překombinované. Něco z Harryho Pottera, něco z Pána prstenů, něco z Hry o trůny... zrovna ze Strange tam krom kruhových obrazců nic není, toho tam nevidím. Je toho moc, nefunguje to dohromady. Do toho ten do uší bijící dabing. Dávám hvězdu za snahu o fantasy. Ubrat hvězdu za každý nesmyslně použitý vykradený motiv a promarněnou příležitost na parádní záběr nebo scénu, nebyla by tam ani ta jedna.

plakát

Ukradený život (2022) (TV film) 

Říkala jsem si celou dobu WTF. Měla jsem problém se v ději vyznat. Atmosféra ponurá, pocit zmatení, nějak tak se musela cítit hlavní hrdinka. Rozhodně zapamatovatelný film.

plakát

Father Soldier Son (2020) 

Jak dokáže vstup do armády ničit lidi a rodiny. Silný zážitek.

plakát

Krysař (2000) (divadelní záznam) 

Netradiční, ale naprosto strhující zpracování Krysaře. Štěpán s manželkou jsou dokonalí a Krysař s Agnes též. Zprvu jsem hledala Landovu ústřední píseň, marně, ale přestalo mi to vadit a co víc, ráda se k němu vracím a pokaždé mě opět plně pohltí.

plakát

Temný let (2013) (TV film) 

Příběhy mnohých postav tak nějak začnou a skončí dřív, než se rozvinou... Chybí mi nějaké pojítko. Když už je film v mnoha věcech doslovný a přímý, rozhodně nehraje na nevysvětlenost příběhu, ráda bych v tak dlouhém filmu viděla víc pojítek a vysvětlivek.

plakát

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (2009) (seriál) 

I s odstupem času jedním výkřikem - wow. Jelikož byl pilotní díl velice zajímavý, nemohli jsme se dočkat dalšího dílu, tak jsme celý seriál zhltli v angličtině s titulky jedním dechem asi během 14 dní. Seriál už doběhl i u nás v češtině. Ačkoliv přítel nestíhá číst titulky a vnímat děj, v seriálu není krkolomná angličtina, tudíž se seriál dal v pohodě sledovat i v původním znění. Český dabing tedy nemohu hodnotit za celý seriál, ale za těch pár dílů, které jsem nadabované viděla, hlasy sedí, dynamika tam je, dobře nadabované. Vzhledem k tomu, že jsem seriál už zkoukla dříve, hodnotím s odstupem času. Skvělá myšlenka, reálné zpracování, povedené herecké výkony, příběhy působí opravdově, nikoliv nadsazeně, hodně naťuknutých témat, hodně otázek. Už mě jen děsilo, že se na konci objeví "insprováno skutečnou událostí" a neusnula bych. Každopádně by si tento seriál zasloužil pokračování, ke kterému příběh přímo vybízel. Co když? Co až?

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Neuvěřitelný počin. Nevím, kdo vymýšlel český název, já se orientuji podle originálu, veškeré zahraniční názvy jsou výstižné, tak nevím, koho co popadlo dát tomuto filmu v češtině takový nepřiléhavý název. Od začátku do konce jsem se usmívala, sem tam smíchy i "vybuchla", příjemní herci, uvěřitelné role, skvělé prostředí, pro mne skvělý odlehčený zážitek. Jelikož jsem si nečetla recenze (protože dle mého názoru jen zkreslují očekávání diváka a až příliš ho ovlivňují a pokud chcete poznat kvalitní snímky, je třeba shlédnout i ty nekvalitní a nenechat se ovlivnit názory druhých), o to více jsem byla překvapena, a to mile. Když si odmyslím komediálnost filmu, ta doba musela být náročná. Je to ve filmu dobře znázorněno - postoj k ženám (na všech úrovních včetně manželek), k sociální práci, k novým objevům. Pěkné!

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

RomKom, která neurazí a ještě k tomu pobaví. Na Ryana se skvěle kouká a zlom z proutníka na partnera je zkrátka drnknutí na tu správnou strunu. Konec filmu bych změnila.