Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (361)

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Povedený seriál. Líbila se mi režie, herecké výkony (hlavně Jabušige a Fudži) až na občasné zaškobrtnutí nebo nevýraznost, hudba, akce, humor i smutek. Jako adaptace za mě lepší než starší verze. A něco se mi dost nelíbilo, což ale těžko lze vyčítat autorům, protože se drželi předlohy Clavella. Už chápu, proč si ten pán vymyslel vlastní jména, jelikož s reálnými fakty, osobami a hlavně jejich vztahy a motivacemi naložil jak pejsek a kočička s dortem. Upravil si a vymyslel kde co. Pokud na základě tohohle seriálu někdo bude myslet, že takhle se to tehdy stalo, auvajs.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Za mě hodně jiný film než jednička. Zhodnotím podobným způsobem jako první díl. Klady: Opět velmi podobný pocit z filmu jako z knihy, skvělá výprava, triky, efekty, herecké výkony. Hlavně Chalamet, Bardem a Zendaya. Radost se na ně dívat a poslouchat je. Hudba se mi líbila víc než v jedničce, ač je dost podobná. Zápory: Opět násilný střih. Víc se toho děje, ale některé věci zbytečně osekané na úkor velerozsáhlých pasážích o manipulacích, proroctvích, vizích. Ano, je to dle ducha knihy, ale v té knize bylo hodně i jiných věcích, které tu byly často jen nastíněny a nedotaženy. Líbilo by se mi víc ukázat život mezi fremeny a věcí s tím spojených. Knihu už jsem četl dávno, ale nevím, nevím, jestli Harkonnenové opravdu vraždili svoje lidi tak často a pro každou blbost. Takže musím přečíst znovu :-) Ve filmu je víc akčních scén než v jedničce. Osobně za mě nejlepší likvidování těžebních strojů, od závěrečné megabitvy jsem popravdě čekal víc. V kině jsme byli ve čtrnácti lidech a většina se shodla, že konec byl minimálně divný, pro někoho dokonce velmi špatný.

plakát

Jeden život (2023) 

Film za mě zachraňují herecké výkony Hopkinse, Flynna, Bonham-Carterové, Pryce a těch dětí. Kontrast angličtiny a češtiny byl velice působivý. Trochu moc a chvílemi zbytečně se tlačilo na pilu ve smyslu citového vydírání. V tomhle mám raději film Všichni moji blízcí, kde víc graduje napětí a bezvýchodná situace židovské rodiny. Tady to sledujeme jakoby s odstupem. Taky mi vadí to neustálé rovnítko Československo/Česko = Praha. Scéna s posledním vlakem zbytečně křečovitá. Ve skutečnosti vlak prostě neodjel a děti musely vystoupit. Pochybuju, že to probíhalo jako ve filmu, kdy jsou děti násilím vytahovány z vlaku za bědování rodičů. Dalo se to udělat komorněji a přesto působivě. Celkově mám pocit, že film byl natočen hlavně pro britské diváky, kteří ten příběh moc neznají. ale dal se prostě napsat a asi i natočit líp. Míň hrabání se v papírech doma a neustálé prohlížení fotek dětí a víc se zaměřit na jejich osudy popř. osudy jejich rodin. Na druhou stranu chápu, že je to podle knihy o Wintonovi, takže zaměřeno na něj.

Poslední hodnocení (1 214)

Šógun (2024) (seriál)

28.04.2024

Duna: Část druhá (2024)

29.02.2024

Jeden život (2023)

21.02.2024

Pat a Mat (1979) (seriál)

13.02.2024

Ztracenci (1956)

07.01.2024

Princ Mamánek (2022)

31.12.2023

Nejlepší přítel (2017) (TV film)

29.12.2023

Tři zlaté dukáty (2023) (TV film)

25.12.2023

Konference (2022)

06.10.2023

Reklama