Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (1 164)

The Ballad of Suzanne Césaire

The Ballad of Suzanne Césaire (2024)

Spisovatelka, učitelka, feministická aktivistka, průkopnice afrosurrealismu a klíčová členka hnutí Négritude Suzanne Césaire, narozená v Martiniku, byla průkopnicí. Její život je představen prostřednictvím pátrání skupiny filmařů, kteří se chtějí vypořádat s životem a odkazem spisovatelky. Film se pohybuje mezi současností a minulostí, stírá hranice mezi imaginárním a životopisným a zaměřuje se na postavu Zity Hanrot, herečky a novopečené matky, kterou pronásledují hlasy, když se připravuje na roli Césaireové.

Dostoevskij

Dostoevskij (2024) (seriál)

Detektiv Enzo Vitello (Filippo Timi) je v ponuré vesnici stále více posedlý pátráním po sériovém vrahovi „Dostojevském“. Vrah má ve zvyku nechávat vedle těl svých obětí dopisy, v nichž popisuje jejich poslední okamžiky. Vitello, kterého svádějí vrahovy nihilistické zápisky a který je hnán vlastními vnitřními démony, se pustí do korespondence s Dostojevským bez vědomí svého vyšetřovacího týmu. Tato výměna názorů Vitella zažene do temných zákoutí jeho duše a donutí ho konfrontovat se s tajemstvím z minulosti – tajemstvím, které ho vedlo k opuštění dcery Ambry, když byla ještě batole. Vitello proniká hluboko do vrahovy hlavy, ale zároveň otevírá dveře ke svým vlastním myšlenkám a emocím. Rozvíjí se vyčerpávající hra na kočku a myš.

Treasure

Treasure (2024)

Po pádu železné opony se hudební novinářka Ruth (Lena Dunham) a její otec Edek (Stephen Fry), který přežil holocaust, vydávají na cestu po jeho rodné zemi, Polsku. Jejich cesta vede do Varšavy, Lodže, Krakova a koncentračního tábora Osvětim-Březinka. Ruth chce objevit své vlastní kořeny a prozkoumat historii své rodiny. Edek, který se už tenkrát rozhodl navždy opustit Polsko a skoncovat s minulostí, doprovází svou dceru především proto, aby na ni dohlédl. Šarmantní bonviván sleduje na cestě svůj vlastní program plný rozptýlení a zábavy. Teprve když oba navštíví bývalý domov rodiny a seznámí se s polskou rodinou, která tam nyní žije, začne se Edkův postoj měnit. Poprvé v životě se otec a dcera skutečně sblíží. Postupně poznávají, že znovunavázání kontaktu s bolestnou minulostí nemusí být samo o sobě bolestné.

Seven Veils

Seven Veils (2023)

Divadelní režisérka Jeanine (Amanda Seyfried) je pověřena obnovením nejslavnějšího díla svého bývalého učitele a milence, inscenace opery „Salome“. Během práce na inscenaci, která se zabývá traumaty hlavní postavy Salome, musí Jeanine přehodnotit několik vztahů ve svém vlastním životě. Zároveň se její životní cesta nečekaným způsobem protne s cestami několika zpěváků a členů štábu inscenace. S blížící se premiérou se tyto různé touhy a ambice začínají střetávat a příběh Salome získává pro Jeanine nový význam.

Sterben

Sterben (2024)

Rodina Luniesových už dlouho není skutečnou rodinou. Lissy Lunies (Corinna Harfouch), které je kolem sedmdesáti let, je klidná a šťastná, když je její manžel Gerd (Hans-Uwe Bauer), který pomalu chřadne kvůli demenci, umístěn do pečovatelského domu. Její nově nabytá svoboda však netrvá dlouho: vážné nemoci a nástup slepoty signalizují, že jí samotné už mnoho času nezbývá. Mezitím její syn Tom (Lars Eidinger), který je dirigentem, pracuje se svým depresivním nejlepším přítelem Bernardem (Robert Gwisdek) na skladbě s názvem „Umírání“. Tomova bývalá přítelkyně Liv (Anna Bederke) chce, aby se stal náhradním otcem jejího dítěte. Jeho sestra Ellen (Lilith Stangenberg) si začne románek s ženatým zubařem, s nímž sdílí vášeň pro alkohol a opojení. Ale všechno v životě má svou cenu. Tváří v tvář smrti se odcizení členové rodiny konečně znovu setkávají.

Hors du temps

Hors du temps (2024)

Duben 2020. Filmový režisér Etienne (Micha Lescot) a jeho bratr Paul (Vincent Macaigne), hudební novinář, tráví společně dobu lockdownu v domě svého dětství s novými partnerkami Morgane (Nine d'Urso) a Carole (Nora Hamzawi). Každá místnost, každý předmět jim připomíná dětství a probouzí vzpomínky na nepřítomné: rodiče, sousedy. Jak se svět kolem nich stává čím dál znepokojivějším, do jejich každodenního života proniká pocit nereálnosti – a dokonce znepokojivé podivnosti.

Lula

Lula (2024)

Intimní a objevný portrét jedné z nejvlivnějších politických osobností světa, který se zabývá vzestupem, pádem a triumfálním návratem oblíbeného brazilského vůdce Luize Inácia „Luly“ da Silvy a popisuje jeho neobyčejnou cestu v roce 2022, kdy se po devatenácti měsících strávených ve vězení znovu stal brazilským prezidentem. Díky neomezenému přístupu k Lulovi a jeho nejbližším poradcům vrhá Oliver Stone v řadě neupravených rozhovorů nové světlo na charismatického politika a odhaluje zákulisí jeho kariéry.

C'est pas moi

C'est pas moi (2024)

Autoportrét režiséra a jeho tvorby, který se volnou formou vrací k více než 40 letům autorovy filmografie. Pro výstavu, která se nakonec neuskutečnila, požádalo muzeum Geogese Pompidoua známého francouzského filmaře, aby obrazem odpověděl na otázku: „Kde se nacházíš, Leo Caraxi?“

The Surfer

The Surfer (2024)

Když se muž vrátí do svého rodného města na pláži v Austrálii, je před svým dospívajícím synem ponížen místní skupinou surfařů, kteří si nárokují vlastnictví odlehlé pláže z doby jeho dětství. Konflikt narůstá s úmorným letním vedrem a dohání ho až k samotnému bodu zlomu.

Le Deuxième acte

Le Deuxième acte (2024)

Florence (Léa Seydoux) chce Davida (David Garrel), do kterého je bláznivě zamilovaná, představit svému otci Guillaumovi (Vincent Lindon). Ale David není Florence přitahován a chce ji předhodit do náruče svého přítele Willyho (Raphaël Quenard). Tato čtveřice se proto setkává v restauraci na odlehlém místě...

Hrabě Monte Christo

Hrabě Monte Christo (2024)

V roce 1815 se Edmond Dantès (Pierre Niney) ocitá v Marseille, kde je uvězněn v hrozivých zdech zámku d'If za zločin, který nespáchal. Po čtrnácti letech věznění nakonec naplánuje svůj útěk a vydává se na pečlivě promyšlenou cestu za pomstou. Dantès, který na sebe bere několik identit – mimo jiné jako „hrabě Monte Christo“ – se nejprve pokouší získat přízeň svých nepřátel, nyní vysoce postavených prominentů, aby je následně mohl srazit k zemi. Cena za pomstu je však pro lidskou duši těžká...

Le Procès du chien

Le Procès du chien (2024)

Avril (Laetitia Dosch), idealistická právnička, která se věnuje ztraceným případům, souhlasí s tím, že bude obhajovat psa Cosmose. Cosmos pokousal tři lidi, což má za následek první soudní proces se psem v historii. Nemá ovšem jinou možnost, než případ vyhrát, protože jinak hrozí jejímu klientovi utracení. Proces vedený v soudní síni tak vyvolává otázky o našem vztahu ke zvířatům...

L’Histoire de Souleymane

L’Histoire de Souleymane (2024)

Zatímco šlape do pedálů pařížskými ulicemi, aby rozvážel jídlo, Souleymane (Abou Sangare) si znovu opakuje svůj životní příběh. Za dva dny ho čeká pohovor k žádosti o azyl, který je klíčem k získání dokladů. Souleymane však není připraven.

On Becoming a Guinea Fowl

On Becoming a Guinea Fowl (2024)

Shula (Susan Shardy) uprostřed noci na prázdné silnici narazí na tělo svého strýce. Zatímco se začíná připravovat smuteční obřad, ona a její bratranci odhalují pohřbená tajemství z minulosti své středostavovské rodiny v Zambii. A jsou nuceni zúčtovat se lžemi, které si často namlouváme.

I dannati

I dannati (2024)

Je zima 1862. Uprostřed občanské války vysílá americká armáda do západních teritorií rotu vojáků dobrovolníků, kteří mají za úkol hlídat dosud nezmapované pohraničí. Jak se jejich mise nakonec mění, význam jejich nasazení ve válce jim postupně začíná unikat...

Boku no ohisama

Boku no ohisama (2024)

Život na malém japonském ostrově se točí kolem střídání ročních období. V zimě se ve škole hraje lední hokej, ale Takuya (Keitatsku Košijama) z toho není příliš nadšený. Jeho skutečným zájmem je Sakura (Kiara Nakamiši), vycházející hvězda krasobruslení z Tokia, kterou začíná být přímo posedlý. Trenér a bývalý šampion Arakawa (Sósuke Ikemacu) v Takuyovi rozpozná potenciál a rozhodne se ho podporovat, aby se Sakurou vytvořili duo pro nadcházející soutěž. S přibývající zimou city rostou a mezi oběma dětmi vzniká harmonické pouto. Ale i první sníh nakonec roztaje...

The Substance

The Substance (2024)

Snili jste někdy o lepší verzi sebe sama? Jste to pořád vy, jenomže lepší ve všech směrech. Pak byste měli vyzkoušet tento nový produkt, který se jmenuje The Substance. Změní vám život! S The Substance si můžete vytvořit jiné já: mladší, krásnější, dokonalejší. Stačí si rozdělit čas – jeden týden pro jednoho, jeden týden pro druhého. Dokonalá rovnováha sedmi dnů pro každého... Jednoduché, že? Pokud budete respektovat rovnováhu...

Parthenope

Parthenope (2024)

Dlouhá životní cesta Parthenope (Stefania Sandrelli) od jejího narození v roce 1950 až do současnosti. Epos o ženě, který postrádá hrdinství, ale překypuje neúnavnou vášní pro svobodu, ukazuje různé podoby a tváře lásky – všechny ty opravdové, nesmyslné i nevyslovitelné lásky. Život, ať už obyčejný, nebo nezapomenutelný, umí být velmi dlouhý. Plynutí času nabízí rozsáhlou šklálu emocí. A na pozadí toho všeho je Neapol, to nepopsatelné město, které okouzluje, uchvacuje, křičí, směje se a vždycky ví, jak ublížit.

Limonov, la ballade

Limonov, la ballade (2024)

Revoluční bojovník, zločinec, undergroundový spisovatel, sluha milionáře na newyorském Manhattanu. Ale také básník máchající kolem sebe vystřelovacím nožem, milovník krásných žen, válečný štváč, politický agitátor a spisovatel, který psal o své vlastní velikosti. To vše je obsaženo v životním příběhu disidenta Eduarda Limonova (Ben Whishaw), který prochází Ruskem, Amerikou a Evropou druhé poloviny 20. století.

Motel Destino

Motel Destino (2024)

Motel Destino v neonových barvách, sex hotel u silnice, který se třpytí pod žhnoucí modrou oblohou severovýchodního pobřeží Brazílie, provozuje horkokrevný Elias (Iago Xavier) a jeho živelná mladší žena Dayana (Nataly Rocha). Nečekaný příjezd jednadvacetiletého Heralda (Fábio Assunção), který je na útěku po zpackané vraždě, naruší zavedené pořádky. Mezi mladíkem, který žije proti systému, jenž ho chce mít mrtvého, a ženou, která se brání patriarchálnímu systému útočícímu na její život, se rozhoří láska.

Reklama