Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční

Obsahy (3)

Helvete: Historien om norsk black metal

Helvete: Historien om norsk black metal (2020) (seriál)

Čtyřdílný dokument norské televize NRK zabývající se zrodem black metalu spojeným s obchodem Helvete a kapelou Mayhem, zejména jeho kytaristou Euronymem. V dokumentu můžeme vidět spoustu dobových záběrů, k žánru se vyjadřují jeho základní tvůrci – Necrobutcher, Fenriz, Snorre Ruch, Satyr a další.

Somnambuul

Somnambuul (2003)

Desetitisíce Estonců opouští na podzim roku 1944 své domovy ve strachu před blížící se frontou. V pobřežní vesnici zůstává pouze správce majáku Gottfried s dcerou Eetlou. Ta uteče z poslední lodi, na které mohla z vesnice odplout, a vrací se k otci. Uprostřed samoty Eetla často utíká ke vzpomínkám na matku, k nimž často připojuje vlastní představy a fantazie. Jednoho dne odhalí ve stodole uprchlíka Kaspera. Postupně se sblíží a chtějí spolu odplout do Švédska, ale vše skončí jinak, než oba zamýšleli... Otec i dcera nakonec ve svém osamění zcela ztrácejí přehled o tom, co je sen a skutečnost, a přicházejí o poslední zbytky duševní rovnováhy.

Pensionat Oskar

Pensionat Oskar (1995)

Rune Runeberg jede s manželkou a třemi dětmi na dovolenou do kempu Pensionat Oskar. Jak už to tak na dovolené často bývá, na povrch vyplavou skryté antipatie a rodinná idylka brzy končí. Rune navíc potkává záhadného a o mnoho let mladšího správce Petruse. Společně chodí k moři a učí se kouzlům. Brzy je jasné, že sympatie obou jsou vzájemné a navíc hlubšího charakteru...

Reklama