Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (28)

plakát

Král švindlu: Příběh Lance Armstronga (2014) 

Vcelku ucelený dokument o odpadu jménem Lance Armstrong, který se pro svou touhu po slávě a penězích nestyděl špinit dokonce i své dobré kamarády a blízké. Docela se divím, že sám Armstrong se letos odvážil přijet podívat na Tour. Ti, co píší: "už to neřešte, vždyť tenkrát jel na EPU každý" by se měli zamyslet. To, co byl totiž pro vítězství schopen udělat Armstrong a jak všechno tutlal až do poslední chvíle, je daleko za hranicí chápání.

plakát

Návrat blbýho a blbějšího (2014) 

Není to trhák, není to - to nejlepší, ale kluci to v sobě pořád maj a to si myslim, je to podstatný ;)

plakát

Pianista (2002) 

Bohužel musím konstatovat, že ačkoliv je tento snímek jakkoliv výborně zpracovaný, tak je téměř celá druhá polovina filmu stále stejná, nudná a zdlouhavá pasáž, která nenabízí nic, co by mělo děj někam posunout. Pokud by to bylo naopak, tak si troufám tvrdit, že by se jednalo o hlavního konkurenta filmu "Schindlerův seznam". Jak už zde napsalo mnoho uživatelů, film čerpá svůj úspěch především ze silného a citového tématu, což ale samo o sobě nedělá film filmem. Na druhou stranu ale musím zohlednit jednu skutečnost. Film je zrežírován podle autobiografické knižní předlohy, tudíž scénárista, potažmo režisér, nemohl na ději nic moc měnit a mohl jen překvapit výběrem herců a stylem podání, což se mu však opravdu povedlo.

plakát

Absolvent (1967) 

Výbornej film, vřele doporučuji. PS: Kabelková scéna je prostě nezapomenutelná :)

plakát

Argo (2012) 

Pokud nebudu brát v potaz to, jak se tento příběh skutečně odehrál, tak by to jako samostatný film mohlo obstát. Z velké části je to ale absolutní "american style", kterému jsem bohužel nepřišel na chuť. PS: Moc dobře nechápu, za co tenhle film dostal Oscara pro nejlepší film roku, ale vykládám si to tak, že to bude právě proto, protože Američani tenhle styl prostě "žerou" a Ben jim předložil pravý "american burger".

plakát

Mistři (2004) 

Co je potřeba k jednomu dobrému českému filmu? Jeden obyčejný zapadákov, jeden autobus, defakto 7 herců, kteří umějí něco zahrát a vcelku jednoduchý příběh s plnou palbou hlášek lehce černého humoru.

plakát

Dvanáct rozhněvaných mužů (1957) 

Zcela jistě jedno z nejlepších, ne-li nejlepší filmové drama, které jsem doposud viděl. Vstávám ze židle, smekám a tleskám.

plakát

Osvícení (1980) 

Výborně ztvárněné prostředí filmu. Skvělá doprovodná hudba spolu s neuvěřitelně dobrým pohybem kamery, který dává filmu o to větší hororovou atmosféru. Skvělé herecké výkony všech tří hlavních postav, především pak pána herce Nicholsona. Zkrátka mě nenapadá nic, než samá superlativa a nevím o ničem, co bych mohl filmu vytknout.... vlastně jedna maličkost - nejsem úplný fanda hororů z důvodů mnoha lidem určitě známých, ale tohle by prostě měl vidět i ten největší posera :)

plakát

Vítězové a poražení (1999) 

Excelentní rozjezd s výborně doplněnou muzikou, který vás nastartuje na vydařený snímek o americkém fotbalu a o všem, co se točí kolem něj. V dalším průběhu filmu je sice pár dialogů zbytečně dlouhých, plných frází, ale i tak je zde mnoho jiných, akčních a vtipných scén, které to kompenzují. Herecky parádně obsazený film, který stojí za to skouknout, i když zrovna nejste fanda amerického fotbalu.