Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (12)

Loganův útěk

Loganův útěk (1976)

Film je velmi silně spjatý s komunitou hráčů hrajících larpy, tzv. hry naživo. Po uvedení toho filmu v kinech v roce 1976 se začaly konat první larpy založené na tomto snímku a dodnes jsou součástí amerických conů.

Na prahu temnot

Na prahu temnot (1987)

Film byl velkým zdrojem a inspirací pro tvůrce pen and paper RPG hry "Vampire the masquerade" studia White Wolf. Toto studio rozvedlo myšlenku moderních upírů do každého detailu. Po obrovském úspěchu těchto her ze světa World of darkness začalo mnoho novodobých autorů vykrádat tento svět a vzniklo tak značné množství jednoduchých napodobenin.

Ghost in the Shell 2: Innocence

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

Ve svých studentských letech se režisér Mamoru Oshii zamiloval do fotografií loutky s kulovými klouby surrealisty polského původu Hanse Bellmera. A právě to je důvodem, proč je motiv kulových kloubů použit u genoidů a prostupuje celým filmem.

Ghost in the Shell 2: Innocence

Ghost in the Shell 2: Innocence (2004)

Než začal režisér a hlavní a ústřední postavy televizního štábu pracovat na filmu, vydali se zkoumat loutky a panenky v Japonsku i mimo něj.

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

Vladimír Morávek a Jan Budař se jednoho dne při natáčení filmu ošklivě pohádali a komunikovali společně jen tak, že si navzájem psali jednoduché věty na malé papírky.

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

Po třech dnech natáčení filmu ukončila jídelna stravující herce z finančních důvodů svoji činnost. Herci tak byli dlouhou dobu odkázání pouze na rohlíky s máslem a sýrem.

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

Z Brna je ve filmu ve skutečnosti přibližně jen 5 záběrů. Ostatní pochází z Hradce, Prahy, Poličky, Liberce, Novgorodu a Dolního Kubína. Například scéna, kdy vezou kluci rohlíky pro Brno do Líšně, jedou po ulici Milady Horákové v Praze směrem od Letenského náměstí.

Nuda v Brně

Nuda v Brně (2003)

Natáčení bylo přerušeno na jeden den kvůli svatbě Pavla Lišky, kterou oslavil na farmě u Bolka Polívky v Olšanech. Po třech dnech slavení se štáb vrátil k natáčení, nicméně zjistili, že hlavní kameraman se tak opil, že celou svatbu zaznamenal na zbylí filmový materiál určený pro film. Štáb tak musel prosit o nový.

Jmenuju se Earl

Jmenuju se Earl (2005) (seriál)

Jaime Pressly (Joy) přiznala, že zpočátku tvrdě trénovala hulvátství a drzost své seriálové postavy před zrcadlem se žvýkačkou v puse.

Úžasňákovi

Úžasňákovi (2004)

Dům Úžasňákových je designově laděn do stylu nizozemské umělecké skupiny De Stijl, která byla založena v roce 1917 Theem Van Doesburgem. Typickým rysem této skupiny je zkloubení černé, červené a bílé.

Firefly

Firefly (2002) (seriál)

Nathan Fillion (Malcolm Reynolds) na jednom z amerických "conů" (srazu filmových a komiksových fanoušků) prohlásil, že kdyby byl opravdu bohatý, koupil by práva na seriál Firefly a dotočil by několik dílů. Po skončení "conu" několik stovek fanoušků založilo pro Nathana bankovní účet a poslalo na něj několik tisíc amerických dolarů s cílem podpořit pokračování seriálu.

Banksy: Exit Through the Gift Shop

Banksy: Exit Through the Gift Shop (2010)

Po dlouhých spekulacích a fabulování i ze strany samotného Banksyho, který sváděl novináře na falešnou stopu, je údajně jeho pravé jméno Robin Gunningham.

Reklama