Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (7)

Orla Brady (herečka)

11.06.2016

Druhé ze čtyř dětí Orla vyrůstala v Dublinu a na své dětství příliš ráda nevzpomíná. Považovala se za tlustou a k jejímu nízkému sebevědomí nepřispěla ani přísná katolická výchova. Jak sama říká, katolické Irsko do roku 1980 se zaseklo v padesátých letech. Kolem šestnácti let začala hodně číst a poznávat i svět mimo ostrov.… (více)

Juliet Aubrey (herečka)

05.03.2016

Napůl Velšanka a napůl Angličanka Juliet Aubrey studovala archeologii na King's College v Londýně. Když odjela v rámci školy na rok do Itálie, převládla u ní láska k herectví a připojila se tam k putovní divadelní společnosti. Rozhodla se, že po návratu zažádá o přijetí na divadelní školu  a tři roky navštěvovala Central School… (více)

Douglas Henshall (herec)

20.02.2016

S hraním začal v osmdesátých letech v Barrhead Youth Theatrev v Glasgow, když se tam dalo k divadlu několik jeho přátel. Hraní se mu natolik zalíbilo, že se přihlásil na Mountview Theatre School, aby ho vystudoval. Přes několik angažmá na skotských jevištích se dostal až do Royal Shakespeare Company. Účinkoval i v několika… (více)

Jessica Napier (herečka)

19.02.2016

Narodila se na Novém Zélandu, ale brzy po té její otec, herec Marshall Napier, přesídlil rodinu do Austrálie. Právě její otec přivedl Jessicu k herectví. Při natáčení jedné epizody populárního australského seriálu Záchranáři se odmítla mladá herečka potopit do močálu a Marshall pohotově nabídl svou desetiletou dceru. Po… (více)

Sara Martins (herečka)

06.02.2016

Herečka s kapverdskými kořeny se z rodného Portugalska přestěhovala do Francie, aby mohla studovat divadelní herectví na Conservatoire National d'Art Dramatique. Po několika divadelních rolích přišla v roce 2000 první vystoupení před kamerou v seriálu Police district a TV filmu Můj přítel Maigret. Sara mluví plynně francouzsky,… (více)

Joséphine Jobert (herečka)

23.01.2016

Narodila se v Paříži do široké umělecké rodiny. Její matka je herečka, spisovatelka, hudebnice a režisérka Mucret Rouveyrollis, otec Charles Jobert je kameraman. Za zmínku stojí i její teta, známá francouzská herečka Marlene Jobert a sestřenice Eva Green. Ve dvanácti letech se s rodiči odstěhovala do Montrealu, kde navštěvovala… (více)

Bénédicte Delmas (herečka / režisérka / scenáristka)

13.12.2015

Rodačka z Bayonne získala v roce 1990 kvalifikaci plavčíka, čímž si přes prázdniny přivydělávala na baskických plážích. O dva roky později skončila druhá  v soutěži Miss Francie. Při studiích angličtiny a španělštiny na Sorbonně pak pracovala jako modelka.V roce 1995 vyhrála casting na roly Laury Olivier pro seriál Sous le… (více)

Reklama