Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (8)

Hledá se plyšák

Hledá se plyšák (2018)

Michelova (Kad Merad) dcerka ztratila svého oblíbeného plyšáka (doudou) na letišti v Roissy. Michel vypíše odměnu za nalezeného medvídka. Sofiane (Malik Bentalha), zaměstnanec letiště a věčně švorc, se pokusí získat odměnu podstrčením jiného plyšáka. Lež má ale krátké nohy, Michel odměnu nevyplatí, a tak se vydávají oba dva po stopách zmizelého médi.

Lest lasiček

Lest lasiček (2019)

Ve starém venkovském sídle tráví důchod čtyři vysloužilci filmového průmyslu: slavná herečka se svým manželem, režisér a scénárista. Většinu času tráví hádkami a vzájemným popichováním. Jednoho dne ale zabloudí k domu auto se dvěma návštěvníky, kteří všem obyvatelům dramaticky naruší dosavadní chod života.

Brice 3

Brice 3 (2016)

Brice (Jean Dujardin) musí opustit svoji útulnou citrónově žlutou chatrč na základě nařízení o úklidu pláže. Naštěstí ale najde vzkaz v lahvi od svého dávného přítele a rozhodne se vyjet hledat dobrodružství na daleké ostrovy. Až tam, mezi pláží plnou barů a diskoték a tmavou džunglí skrývající domorodce, začne odhalovat podivuhodnou zápletku...

Son épouse

Son épouse (2014)

Vdovec Joseph (Yvan Attal) se znovu ožení. Jeho žena Catherine (Charlotte Gainsbourg) byla kdysi závislá na drogách a bojí se otěhotnět, i když Joseph po dítěti touží. Catherine jednoho dne záhadně zmizí... Ve stejnou dobu se na opačném konci světa vdává mladá Indka Gracie (Janagi). Okamžitě po svatbě se u ní začnou projevovat psychické problémy a nikdo neví, co je příčinou. Vychází najevo, že Catherine a Gracie byly dobré kamarádky, a Joseph se vydá do Indie, aby se více dozvěděl o obou ženách...

Bon rétablissement !

Bon rétablissement ! (2014)

Šedesátník Pierre (Gérard Lanvin) se díky podivné autonehodě a pádu do Seiny ocitne v nemocnici se zlámanýma nohama, neschopný pohybu a odkázaný na pomoc druhých. Strašlivá situace pro misantropa, který netouží po lidské společnosti. Jako na potvoru se mu jí dostává až příliš. Pierre se tak proti své vůli stává předmětem zájmu doktorů, sestřiček, nemocničního personálu, členů rodiny, policisty vyšetřujícího Pierrovu nehodu a dalších bizarních postaviček.

İlk Aşk

İlk Aşk (2006)

Příběh se odehrává v městečku na pobřeží moře. Vypravěčem a hlavním hrdinou filmu je asi 12letý klučina Arif, který prožívá svou lásku k děvčeti Bahar a snaží se upoutat její pozornost.  Arifova rodina žije v městečku, kde se všichni znají. Kemal, Arifův otec, je známý floutek a budižkničemu, který jen vymýšlí způsoby, jak rychle zbohatnout, ale přitom se stále víc zadlužuje. Rozjíždí nekalé obchody a má v plánu prodat starou rodinnou továrnu. Děda (Azmi) i praděda se mu v tom snaží zabránit.
 Aby starostí nebylo málo, praděda umírá (po jednom ze svých záchvatů zuřivosti), a na pohřeb přijíždí i Asaf - Azmiho bratr, který byl ovšem považován za mrtvého. Asafova snoubenka Nevin si pak vzala Azmiho. Ale po 20 letech probudil Asafův příchod staré vášně a oba zjistili, že jejich láska nevyhasla...

Uzun Hikaye

Uzun Hikaye (2012)

Mustafa vypráví příběh svého dětství a dospívání. Ali, Mustafův otec, uprchl z Bulharska do Turecka, kde potkál krásnou Münire. Její otec se svatbou nesouhlasil, a tak Ali s Münire utekli a vzali se tajně. Ali se netají svým socialistickým smýšlením, a tak je na mnoha místech pro své přesvědčení nenáviděn a šikanován.  Ali s manželkou tedy putují z místa na místo, ale nikde se neusadí nadlouho. To vše pokračuje i po narození Mustafy, a tak dítě cestuje s rodiči po Turecku, poznává nová města a železniční stanice.
Rodina trpí chudobou, otci se nedaří, Munire umírá. Ali s Mustafou zůstává sám. Jeho neústupnost při řešení konfliktů a silný smysl pro spravedlnost mu vytvářejí nepřátele a nutí ho stěhovat se dál, což Mustafa nese s nelibostí, protože opouští staré přátele a lásky. Zároveň ale zjišťuje, že se povahou začíná víc a víc podobat svému otci, a tak si musí vybrat, jaký postoj v životě zvolí...

Basilicata křížem krážem

Basilicata křížem krážem (2010)

Čtyři přátelé z mládí (Nicola – profesor matematiky, Rocco - nedoceněný herec s velkým egem, němý a citlivý Franco a mladý nedostudovaný lékař Salvatore) se po letech sejdou, aby znovu dali dohromady svou kapelu a zúčastnili se v plné sestavě hudebního festivalu v městečku Policoro. Lídr skupiny a organizátor výpravy Nicola navrhne, aby kapela dorazila na festival pěšky. Ačkoli je městečko vzdálené asi jen hodinu jízdy autem, skupinka vyrazí o 2 týdny dříve a po neúspěšné medializaci své pěší túry si spíše jen užívá krásy Basilicaty. Na cestě hudebníky doprovází a filmuje trochu neschopná novinářka Tropea, která je ze začátku k celému projektu poutě skeptická, ale postupně si na čtyři postavičky zvykne.

Reklama