Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Mysteriózní
  • Romantický

Obsahy (5)

A Estrada 47

A Estrada 47 (2013)

Severní Itálie, zima roku 1944. Po neúspěšném útoku je skupina brazilských ženistů odříznutá od svého pluku a zasněženou horskou krajinou putuje k dalšímu úkolu - odminování silnice č. 47. S blížícím se koncem války se vojáci pohybují v nepřehledném prostředí, kde nebezpečí číhá v každém opuštěném domě a terén se hemží dezertéry i zbytky zfanatizovaných Němců. Klidně plynoucí válečný snímek připomíná účast brazilských vojáků v bojích na italské frontě za druhé světové války a spíše než na akční scény se soustředí na vykreslení atmosféry sklonku války a psychologie několika hrdinů.

Two Men in Town

Two Men in Town (2014)

William Garnett (Forest Whitaker) je propuštěn z vězení a rozhodne se začít nový život, konvertuje k islámu a vrací se do míst, kde jako zločinec nemá nejlepší pověst. Garnett se usilovně snaží přesvědčit své okolí, že nastoupil novou životní etapu, v které ho podporuje i probační úřednice (Brenda Blethyn). Jenže divoké poměry v jedné z pouštních vesniček na americko-mexické hranici i nedůvěra místního šerifa (Harvey Keitel) mu únik od vlastní minulosti i snahu stát se někým jiným značně ztěžují.

L'amore buio

L'amore buio (2010)

Komorní psychologické drama ze sluncem zalité Kampánie se pomalým tempem noří do duše šestnáctiletého mladíka Cira a dívky Irene, jejichž cesty se osudově protnou v jedné z rozpálených nocí, kdy se přihodí něco, co se stát nemělo. Ciro se ocitne v nápravném zařízení pro mladistvé a Irene se utápí v depresích. Pro oba aktéry tragické události nastal zásadní zlom v jejich životě. Umožní jim vzájemné dopisy vrátit se zpátky do normálního života?

Sans moi

Sans moi (2007)

Anna je asertivní, úspěšná, sebevědomá a rozvedená matka, jejíž život naplňuje především kariéra, a proto zaměstná mladou dívku Lisu, aby se starala o její děti. Atraktivní blondýnka však v noci pravidelně odjíždí s neznámými muži v drahých autech a ráno se vrací zcela vyčerpaná... Živelnost a tajemnost Lisy začne Annu přitahovat čím dál víc až na samou hranici posedlosti. Její svět, kde nebylo pro city místo, se začne povážlivě hroutit. Jedné noci se rozhodne dívku tajně sledovat na jednom z jejích nočních výletů.
Příběh je natočen podle stejnojmenného románu Marie Desplechin.

Au voleur

Au voleur (2009)

Francouzská variace na téma útěku milenecké dvojice před zákonem se odehrává na maloměstě, kdesi na francouzsko-německém pomezí. Mladou učitelku němčiny Isabelle (Florence Loiret-Caille) porazí auto. Místní zlodějíček Bruno (Guillaume Depardieu) jí hbitě ukradne hodinky. Dvojice se poté seznamuje a začne se mezi nimi rozvíjet zvláštní milostné pouto. Poté, co se kvůli odcizenému autu Bruno zaplete s policií, utíkají s Isabelle před zákonem do místních hvozdů, které jim alespoň na chvíli poskytnou iluzi bezpečí a důvěry (ve snímku podpořenou hudbou amerických neofolkařů). Příroda je ale nemůže chránit věčně. První celovečerní snímek režisérky Sarah Petit a poslední film, kde si zahrál Guillaume Depardieu.

Reklama