Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Pohádka

Biografie (4)

Jeremy Enigk (skladatel)

02.02.2012

Jeremy Enigk je americký písničkář a kytarista, známý jako člen Sunny Day Real Estate, rockové kapely ze Seattlu, a skladatel filmové hudby.V devadesátých letech, kdy Seattlu vládl rock a jeho odnož grunge, stál u zrodu další skupiny: Sunny Day Real Estate, která je mnohými považována za předchůdce žánru emo. V ní působil jako… (více)

Paul Englishby (skladatel / herec)

01.12.2011

Paul Englishby je skladatel filmové a divadelní hudby, dirigent a pianista. Narodil se v Prestonu v roce 1970 a už od mládí se věnoval hudbě. Začínal jako pianista v big bandech a jazzových uskupeních, ale mimo to také tvořil vlastní skladby. Vystudoval Royal Academy of Music. Založil také vlastní hudební těleso: Paul Englishby… (více)

Petr Ostrouchov (skladatel / herec / producent)

30.10.2011

Petr Ostrouchov se narodil v roce 1973 v Praze. Tento hudební skladatel samouk (absolvoval pouze hru na kytaru na ZUŠ), autor filmové hudby a někdejší člen skupiny Sto zvířat, se i přes nesporný talent muzikou neživí. V jednom rozhovoru sám řekl: "Vzhledem k tomu, jak obrovskou duševní zainteresovanost komponování hudby… (více)

Timothy Williams (skladatel)

16.10.2011

Timothy Williams se narodil v Anglii v roce 1966 na svátek sv. Valentýna, ale o čtyři roky později se jeho rodina přestěhovala do Kanady. Timothy vystudoval konzervatoř (Toronto Conservatory of Music a Victoria Conservatory of Music), vyhrál nespočet klavírních soutěží a zdálo se, že se dá na dráhu koncertního pianisty.Nakonec… (více)

Reklama