Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (9)

Banda

Banda (2019)

Tak tohle je hodně ujetý. Takové Misfits po Americku, v trochu jiné věkové kategorii a s hodně střízlivým pohledem na lidskou náturu. Řekl bych, že to asi bude nejpřesnější vyobrazení superhrdinů co jsem viděl. Ti sice převyšují běžné smrtelníky fyzicky, ale v hlavě mají úplně guláš jako všichni ostatní. :) Hádám, že proto musí být běžní superhrdinové takoví "vejlupci ctnosti", neboť slabší žaludky s růžovými brýlemi by to asi nerozdýchali. Jsem rád, že se někdo odvážil k tomuhle pojetí, má to koule. :) A kdo se v tom nenajde tak má hlavu asi hodně hluboko ve své zádeli.

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Druh šílenosti, který opravdu můžu a nemůže se stát že by mě nudil nebo že se nevryl do paměti :) Postavy, ač se mění, člověk co je vybírá asi ví co dělá, protože každá je svým způsobem zajímavá a dodává seriálu šmrnc.

Perníkový táta

Perníkový táta (2008)

Skvělý seriál. Hned co jsem se podíval na první díl, neskutečně mě chytnul a chtěl jsem vědět jak se to bude dál vyvíjet, avšak musím zase na druhou stranu dodat že seriál není natočen takovým tím naléhavým způsobem, který doslova nutí diváka vidět neodkladně další a další epizody, všechno jde hezky pozvolna a vklidu. Herecké výkony jsou velmi solidní a změna Waltovi osobnosti v průběhu 3 sérií je provedena velice realisticky a detailně. A Jesee, ten kluk mi vážně leze na nervy, kdykoliv ho vidím říkám si "Co zas podělá teď...", ale tak to má být, tak vypadá modelový příklad příliš mladého drogově závislého nezodpovědného člověka. Zpočátku to vypadá, že Jesee je ten se vším obeznámený a vědoucí jak to všechno chodí, avšak role se velice brzy obrátí a je to Walt, kdo musí kontrolovat a poučovat zbrklého Jaseeho. Nevím, jestli je to jen tím, že jsem toho ještě neviděl tolik, ale je to první seriál, co znám, o výrobě drog a o tom jak to vlastně mezi výrobcem, dealery a distributory vlastně chodí. Už se těším co přinese nová 4. sezóna, která, mám dojem, vychází někdy v létě.

Spartakus

Spartakus (2010)

Nádhera.. dlouho jsem se u seriálu tak nebavil jak u tohohle, sice úvodní scény připomínající 300 mi zpočátku přišly k smíchu, později už se to tak něják srovnalo nevypadalo to, jak hloupá napodobenina. Boje mi vždy zvedali hladinu adrenalinu pěkně vysoko.. čert vem že se odehrávají pořád na stejných místech pokaždé je to královská podívaná. Vztahy mezi postavami a celkově děj je dost poutavý, během prvních dvou dílů jsem do něj byl vtažen a nebyl jsem schopen se od toho odtrhnout dokud jsem to nedokoukal do konce a několikrát se mi stalo, že se tam objevila scéna, na kterou jsem vyloženě čekal, doufal že se tam něco takového objeví, možná si režie je taky takový gladiátor co dává divákovi přesně to co chce vidět :P. V průběhu seriálu se můj názor na postavy dost měnil.. zpočátku jsem si určil jako zápornou postavu Crixa a naopak Batiata jsem vnímal jako jediného dobrého vladaře, který sice má trochu tvrdé prostředky ale že to je vše nějákým způsobem správně. Nicméně časem jsem si uvědomil, že jde jen o nešťastné lidi, kteří se každý snaží se svým osudem ve spárech otroctví vypořádat po svém a vladař si s nimi jen kurtě pohrává aby dosáhl svých cílů. Krůček po krůčku se zvěrstva šlechty gradují, pohár trpělivosti přetéká a vás seriál dovede do finále, které samozřejmě neskončí jinak než, že všude stříkají hektolitry krve a bazény se zbarvují rudě, stejně jako v celém seriálu, ale opět se na to dobře dívá zvlášť protože už máte ke konci těch lidí plné zuby a víte, že si to vše po právu za ta zvěrstva co napáchali zaslouží :) Pokud bych měl nějáké herecké výkony vyzdvihnout určitě to bude Andy Whitfield, který už bohužel sice není mezi námi, ale to co před smrtí natočil jej v mých očích učinilo nesmrtelným :)) Pro tuhle roli se vyloženě narodil a jak už bylo mnohokrát řečeno, tak jako on Spartaka už nikdo nezahraje. Jako dalšího musím vyzdvihnout Johna Hannah, kterému záporná role po moci bažícího, vychytralého, všehoschopného vládce ludu padla jako ulitá. Ženskou část osazenstva zde považuji spíše za okrasu , neboť jsem z jejich strany nic co by stálo za zmínku (kromě vzhledu) nezpozoroval :) Přesto mě to rozhodně nadchlo, bavil jsem se, první příběh o Spartakovi, který jsem vydržel sledovat celý. 5*