Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Zajímavosti k tvůrcům (3 863)

Josef Zýka

Josef Zýka

Absolvent Pražské státní konzervatoře a člen souboru Divadla v Celetné. Kromě divadla také vyučoval literárně dramatický obor na ZUŠ.

Milan Kňažko

Milan Kňažko

Na 19. ročníku mezinárodního divadelního festivalu Herec Európy byl oceněn za celoživotní dílo a významné přispění do rozvoje evropské kultury. Stal se tak prvním umělcem ze střední Evropy, který si toto ocenění odnesl.

Josef Hlaváč

Josef Hlaváč

Dramatik, scenárista, publicista, fejetonista, satirik, textař, vedoucí a majitel kina.

Václav Postránecký

Václav Postránecký

V roce 2005 mu byla udělena Cena Františka Filipovského za nejlepší mužský dabérský výkon ve francouzské filmové komedii Zločin v ráji (2001). V roce 2019 mu byla (in memoriam) udělena Cena Františka Filipovského za dlouhodobé herecké mistrovství v dabingu.

Václav Postránecký

Václav Postránecký

Jeho hrob se nachází na Strašnickém hřbitově vedle krematoria. Náhrobní deska nese nápis: „S tebou nás bavil svět.“

Vladimír Remek

Vladimír Remek

V roce 2001 přežil pád vojenského vrtulníku, v němž letěl společně s americkým astronautem Eugenem Cernanem.

Vladimír Remek

Vladimír Remek

Jeho otcem byl Slovák Jozef Remek, vojenský pilot, později v hodnosti generálporučíka dlouholetý velitel letectva Československé lidové armády.

Miloš Zavadil

Miloš Zavadil

Byl česko-rakouský tanečník, herec, choreograf a posléze i chovatel a cvičitel koní.

Jaroslav Homuta

Jaroslav Homuta

Český televizní scenárista a také autor kreslených vtipů.

Jan Fuchs

Jan Fuchs

Herec, rozhlasový moderátor, scenárista a režisér. Jeho rodiče byli operními pěvci. Působil v Armádním uměleckém souboru Víta Nejedlého, a to jako herec a režisér a také v rozhlase, psal zde scénáře pořadů, režíroval programy a hrál v rozhlasových rolích. Byl vyhozen z KSČ a roku 1972 také z rozhlasu.

Daniela Hirsh

Daniela Hirsh

Je česko-izraelská herečka, která se narodila v Praze. Vystudovala dramatické umíní v Londýně na Queen Mary University, po ukončení vysoké školy pracovala na mezinárodních i lokálních českých projektech. Od roku 2023 sídlí v Paříži i Praze.

Milan Hnilička

Milan Hnilička

Při dekorování zlatými medailemi na olympijských hrách v Naganu ho předseda Mezinárodního olympijského výboru Juan Antonio Samaranch přeskočil a medaili mu nedal. Důvod byl, že hokejista byl v teplákově soupravě a s vlajkou a předseda usoudil, že se jedná o fanouška. Teprve když Samaranch došel k poslednímu hokejistovi, všiml si, že mu jedna medaile zbývá, a tak se dostalo i na českého brankáře.

Pavol Zeleňák

Pavol Zeleňák

Spisovatel, scenárista, herec, producent a režisér.

Karel Knechtl

Karel Knechtl

Český herec, hudebník, hudební producent a editor. Vystudoval herectví na DAMU, hrál v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích a Divadle Vítězného února v Hradci Králové. Působil jako zpěvák a klavírista v bluesrockových skupinách Exit a Yatchmen. Po roce 1989 editorsky pracoval na množství reedic českých hudebních alb.

Reklama