Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Oblíbení herci (10)

Eli Wallach

Moje velká platonická láska už od dětství. ♥ Neuvěřitelně charismatický herec s nepřehlédnutelným kukučem, vtipný a sympatický člověk, jehož úsměv mě vždy dostane. Nejen westernová legenda a jeden z nejneodolatelnějších záporáků všech dob.

 

TOP 3

1. Hodný, zlý a ošklivý

2. Velký šéf

3. Trumfové eso

Marcello Mastroianni

Neuvěřitelný sympaťák a fešák, výborný herec a charisma měl neskutečné. Nejraději ho mám ve dvojici s mojí milovanou Sophií Loren, v komediích byl roztomilý, výborně zvládal i dramatické role.

 

TOP 3

1. Včera, dnes a zítra

2. Manželství po italsku

3. Zmýlená neplatí

Gene Kelly

Zpěvák, tanečník, herec, ve všech směrech nesmírně talentovaný  a sympatický člověk, jakých dnes už ve filmu není tolik. Taneční scéna v dešti ve "Zpívání v dešti" byla vůbec tou nejkrásnějí, kterou jsem zatím viděla. Žít v jeho době, ihned bych se do něj zamilovala.

 

TOP 3

1. Zpívání v dešti

2. Američanv Paříži

3. Ve městě

Robert De Niro

Neodolatelný, charismatický sympaťák.

 

TOP 3

1. Tenkrát v Americe

2. Taxikář

3. Kmotr II

Al Pacino

Herec s nejkrásnějšíma očima. ♥

 

TOP 3

1. Kmotr I,II,III

2. Psí odpoledne

3. Frankie a Johnny

Jean-Paul Belmondo

Jean-Paul Belmondo je pro mě jeden z nejlepších francouzských herců. Není to sice žádný typický krasavec ale charisma a talentu má na rozdávání. Vždycky jsem milovala jeho komedie, mezi které jednoznačně patří "Veselé Velikonoce", "Policajt nebo rošťák", "Manželé z roku II" a nebo "Velký šéf" a na samém vrcholu "Zvíře". Jean-Paul Belmondo byl ale skvělý i ve vážných charakterních rolích, například nezapomenutelný je ve filmech "Cesta zhýčkaného dítěte" nebo "Profesionál".

 

TOP 3

1. Zvíře

2. Veselé Velikonoce

3. Velký šéf

Louis de Funès

Louis de Funése jsem milovala už jako malá holka a nezměnilo se to. Celá rodina jsme vždycky koukaly (a koukáme) na jeho filmy a vždycky jsem se skvěle nasmály. Takový humor mám ráda. Milý, laskavý, inteligentní. Kam se hrabou dnešní američtí "komici"? Tenhle člověk uměl lidi rozesmát i přes to, aby si utahoval z každé kraviny a používal v každé větě sprostý slovo. Tohle byl komik s velkým K. Těch bylo samozřejmě víc, ať už českých nebo zahraničních, každopádně Louis de Funés patří na samý vrchol mezi ty nejlepší. Jo, kde jsou ty časy. Škoda, že takový komici už nejsou...

 

TOP 3

1. Velký flám

2. Četník ze Saint Tropez

3. Fantomas

Hugo Haas

Ačkoliv se říká Vlasta Burian – král komiků, Hugo Haas mohl být i hravě před tím, kdyby nepřišla válka a on jako žid nemusel odejít do ze své vlasti. Z prvorepublikových filmů mě nezaujal ani tak střeštěný Burian, ani roztomilý gentleman Nový, ani jinak také skvělý Jaroslav Marvan. Nejvíc mě zaujal největší rebel první republiky Hugo Haas se svým originálním, drzým, sebeironickým humorem, jaký uměl jenom on. A navíc i na tu dobu hodně nadčasovým a moderním. Škoda, že mu pak už nepřála doba. Kdoví, kolik dalších skvělých komedií by natočil, kdyby nepřišla válka. V každém filmu předváděl neskutečnou one-man show. A navíc to charisma! Charisma až za Brno. Mezi moje nejoblíbenější filmy patří trojka - "Život je pes" (navíc v mé top ten nejoblíbenějších filmů), "Mravnost nade vše" a "Ať žije nebožtík".

 

TOP 3

1. Život je pes

2. Mravnost nade vše

3. Ať žije nebožtík

Miloš Kopecký

Jeden z našich největších hereckých talentů. Herec s velkým H. Z fleku by strčil do kapsy všechny zahraniční herce. Ještě štěstí, že si ho můžeme připomenout ve spoustě výborných českých filmů. Nezapomenutelný je jako Horác Badman alis Hogo Fogo v "Limonádovým Joe", jako pan Wassermann v "Jak utopit Dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách" a nebo třeba jako doktor Štrosmajer v "Nemocnici na kraji města". Výborný byl ale i jako přímo ukázkový cholerik v komedii "Já už budu hodný, dědečku!", která se jen díky němu může chlubit nadprůměrem, protože bez něj by tento film byl úplně někde jinde.

 

TOP 3

1. Limonádový Joe

2. Jak utopit Dr. Mráčka

3. „Pane, vy jste vdova!“

Cary Grant

Anglický herec z dob, kdy ještě měl Hollywood co ukázat. Milovaná hvězda zlaté éry Hollywoodu, ikona té doby. Genius, talent, nemusel ani mluvit aby dokázal ztvárnit svojí roli. Stačil je jeho pohled a člověk věděl, co chce říct. Geniální v komických rolí, nikdo na něj neměl. Hvězda nejzařivější a sympaťák každým couvem. Pan herec. Cary Grant byl superstar, jaké dnes už nejsou.