Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Dokumentární

Obsahy (4)

Atraco a las tres

Atraco a las tres (1962)

Bankovní úředník Fernando Galindo (José Luis López Vázquez) přesvědčí své kolegy, aby společně přepadli a vyloupili banku, ve které pracují. Chtějí se tak pomstit za propuštění ředitele a za špatné pracovní podmínky. Rozhodnou se napodobit loupežné přepadení tak, jak ho znají z filmů. Přes veškeré pečlivé přípravy jejich plán selže, neboť v den plánovaného přepadení vtrhne do banky banda skutečných lupičů.

Mariposa negra

Mariposa negra (2006)

Učitelka Gabriela (Melania Urbina) je snoubenkou soudce Guida Pazos (Darío Abad). Ten je ale jednoho dne zavražděn. Gabriela se seznámí s novinářkou Angelou (Magdyel Ugaz), která jí pomůže objasnit podivné okolnosti jeho smrti. Pátrání je zavede až k nejvyšším institucím peruánské politiky. Film „Černý motýl“ byl natočen na motivy románu Alonse Cueta „Grandes miradas“.

Schachnovelle

Schachnovelle (1960)

Rakousko roku 1938 – krátce po nacistické okupaci: Prominentní vídeňský intelektuál, Werner von Basil (Curd Jürgens), je vězněn gestapem, neboť napomohl církvi vyvézt její majetek do zahraničí. Nový rakouský zástupce pro kulturu, Hans Berger (Hansjörg Felmy), ho drží v hotelovém pokoji a mučí ho totální duševní izolací. Podle Bergerova tvrzení tato metoda intelektuálního vyhladovění ještě nikdy nezklamala… Příběh se odehrává retrospektivně – ve vzpomínkách Wernera von Basila, který pluje na uprchlické lodi do Ameriky.

Film byl natočen podle stejnojmenné novely rakouského spisovatele Stefana Zweiga.

Michael Kohlhaas

Michael Kohlhaas (1969)

16. století: Koňský handlíř Michael Kohlhaas (David Warner) by byl ideálním občanem, kdyby se však na své obchodní cestě do Lipska nestal obětí svévole mladého šlechtice z Tronky. Marně se dovolává spravedlnosti u úředníků i právníků, naráží však jen na jejich zkorumpovanost, neochotu a plané sliby. Poté, co je smrtelně zraněna jeho žena, se Kohlhaas rozhodne pro pomstu a zosnuje povstání…

Podle novely „Michael Kohlhaas“ německého spisovatele H. von Kleista.

Reklama