Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Stážista (2015) 

Jednoduchý příběh v bravurním provedení. Místy úsměvný, vtipný, k zamyšlení, milý, dojemný nebo nakonec i trochu romantický. Ale ničeho není moc, ani málo, a tak jediným, čim je film přesycený je pohodová atmosféra. Na tenhle kousek jsem se letos skutečně těšil a zklámán rozhodně nejsem, naopak překvapen. Mezi hlavním duem to skvěle fungovalo a přes některé výtky, které by se filmu daly vytknout nemohu jinak, než tomuto neskutečně příjemnému snímku dát 5*.

plakát

Zombieland (2009) 

Pěkná blbost, ale zábavná :-) Nejsem příznivce hororových snímků, přesto jsem rád, že jsem si tento mohl pustit, a že místo děsivých scén všude sršel samý vtip. A to už od počátečních titulků. A tak se ve výsledků díváme na čtveřici různorodých osobností, které se protloukají nebezpečným světem. A nakonec se dočkáme i trošky "romantiky". Škoda, že ke konci to už bylo trochu slabší, ale Bill Murray byl skvělej! Nevím jak vy, ale já jsem se u téhle blbosti docela bavil. Za mě pěkných 70 %.

plakát

Amy (2015) 

Dokumentárním snímkům moc neholduju, ale tenhle od Asifa Kapadia stojí za to. Moc jsem nevěděl, co čekat, ale ať už vás Amy dostane či nikoli, tak samotný příběh je dost silný - příběh, který ukazuje skutečnou tvář všech, od přítele, otce, přes producenty, fanoušky nebo média, až i po samotnou Amy. A to nejsilnější na celém příběhu není jeho syrovost či origininalita, ale jeho autentičnost, bezprostřednost, bezobalovost... . Ponoření se do tajů jejího života, čas k zamyšlení se: Jak by dopadl její život, kdyby se nestala slavnou? Kdyby kolem její osoby nebyli lidé s postojem "vyždímat za každou cenu"? A kdo může za její smrt? Byla to snad Amy sama? Sláva, kterou nedokázala ustát? Nebo snad každý z nás - těch, kteří milovali její hlas, a proto ji nedali ani chvíli odpočinku? Člověk ani tleskat na konci nemohl ... 90 %.

plakát

Leon (1994) 

Není co dodat. Naprosto originální příběh, který oslní. Podívaná, která je emocionálně protkaná, místy zase až téměř strhující. Dokonale vymyšlené, zahrané i zachycené. Kamera se mi obzvlášť líbila, ale těžko vyzdvihnout pouze jedinou věc. A ta kytka? To je kapitola sama pro sebe. Prostě naprosto famózní!

plakát

X+Y (2014) 

Příjemné, vážné i legrační, napínavé, i když místy předvídatelné, jednoduché, za to okouzlující. Nádherný příběh s překrásnou hudbou. Mnozí namítnou, že se jedná o velmi laciný příběh s předem jasnou a danou předlohou, ale to není nic proti tomu, jak film dokáže vtáhnout do děje a nabídnou nenucenou, příjemnou, oddechovou a líbivou podívanou.

plakát

Vetřelec ³ (1992) 

Velmi zajímavý námět třetího kousku, který se mi líbil víc než dvojka. Je to určitě o vkusu, který máme každý jiný, zároveň každý díl byl pojat trochu jinak, originálně, jak se režisérům zalíbilo. Zajímavý vstup do děje, nezvyklé místo a taky oproti dvojce nezvykle málo vetřelců. A jako vždy, lidská chamtivost nemá hranic. Ale přes to vše, co celý příběh skrýval, tam prostě něco chybělo. Jako by některé části nebyly dotažené. Celý námět mi totiž přijde perfektní, ale chybí tomu ta poslední hvezdička.

plakát

Vinnetou - Poslední výstřel (1965) 

Tohle je prostě srdcovka na kterou nedám dopustit. Pamatuji si nedávné dětství, kdy jsem mnohé Mayovky zhltnul jedním dechem a klasická filmová 4 od Haralda Reinlyho je něco, na co se vždy rád znovu podívám. Nedávno v TV opět běžel tento kousek a tak jsem chytil aspoň konec, trochu smutný, ale ta nostalgie ... jenom jak tam stojí bratr vedle bratra a před očima běží některé společné momenty jejich života a ta hudba ... ta síla ... pro ty, kteří podlehli, to je prostě filmová třešínka.

plakát

Televizní noviny (1994) (pořad) 

Televizní novin"k"y, které jsou dnes spíš bulvárním okénkem než smysluplným pořadem poskytujícím ty nejaktuálnější a nejdůležitější informace. Najednu stranu je jasné, že není jednoduché to dělat kvalitně, ale je to čím dál horší. Ještě že to zachraňuje Láďa Hruška ...

plakát

Síť (1995) 

Pěkný, usměvný a místy zábavný film se zajímavým námětem a i docela dobře zpracovanou zápletkou. Na jednu stranu bych sice mohl vytknout mnohé ohledně scénáře i kamery, ale celkově se mi nádech filmu líbí a tak hodnotím kladně. Za mě pěkných 70% :-)

plakát

Válečníci (1999) (TV film) 

Film, u kterého se asi nezasmějete a ani té akce tam ve výsledku moc není, za to příběh, který vás naprosto pohltí. Z chlapů, pořádnejch vojáků, se stávají bezmocné "figurky", které nemohou téměř nic dělat. I ty nejotrlejší to nakonec přemůže. A tím nejsilnější na celém snímku není válka, bezmocnost, věrohodnost nebo dokonce samotný příběh, nýbrž to, že tohle je (byla) realita. A nutno říct, že bravurně zachycená. O to silnější dojem zanechává.