Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Pompeje (2014) 

Ach jo, proč doteď není nikdo schopný o tomto velmi zajímavém tématu natočit pěkný film, který by vycházel z reálných údajů, které vědci mají? Vždyť kdo byl v Pompejích, tak slyšel od průvodců mnohem více zajímavých příběhů (spíše hypotéz opírajících se o skutečné nálezy) o konkrétních místních lidech, které by stačilo jen rozvést...

plakát

Anakonda: Honba za krvavou orchidejí (2004) 

Další z filmů, který dělá z lidí debily nebo ukazuje naprostou debilitu tvůrců. Umístit ANAKONDU na BORNEO může jen naprostý kretén. Při průvodcování v džungli jsem se divila, kde přichází lidi na debilní otázky, jako kdy uvidí anakondu (žije velmi skrytě) či jak rychle musíme jet, aby do lodi neskočil kajman. Po shlédnutí takovýchto filmů je mi to jasné...

plakát

Doktor od jezera hrochů (2010) odpad!

Občas zde postrádám kromě kategorie "odpad" ještě kategorii "největší debilita", do níž by spadal i tento film. O debilitách tohoto dílka nemá cenu psát, je to celkem dobře popsáno v mnoha zdejších komentářích. Z letargie přízemních rádobyvtipů puštěného filmu k domácím pracím mě vytrhly až zvuky amazonské džungle, tj. druhů žijících pouze na území Jižní Ameriky. Pro jistotu jsem se ještě podívala, zda se má snímek opravdu odehrávat v Africe a ono prý ano. Využití zvuků jiných druhů, které na daném území nežijí, mě u filmů nepřekvapuje, filmaři si totiž rádi pletou i druhy (viz Arabela - havran/krkavec) či samce se samicí (sovice sněžní v Harry Potterovi). Ale stejně mě to pravidelně naštve. To si zvukař, či kdo tam přidává zvuky, nemůže dát práci a dát tam zvuky africké fauny? Úplně vidím tu situaci. Zvukař si zde našel zvuky džungle, kotinga křiklavá tam tak pěkně křičela, tak si řekl: to tam dám, kdo to taky pozná, džungle jako džungle, že jóóó. Všude žijou vopice, hadi a hroši. Díky tomu si pak ale vážím filmařů, kteří kromě preciznosti svého díla z filmařského hlediska, si dávají pozor i na tyto "drobnosti".

plakát

Italské námluvy (1994) odpad!

Příšerná romantika o americké hysterce, která má v hlavě jen nas... a svatbu a neví co chce. Díky tomu, že tento typ bytostně nesnáším, musím dát odpadové hodnocení, i když hudba i hezké záběry z Itálie jsou plusem. Proti tomu jsou zlaté jihoamerické telenovely :) Souhlasím s komentářem: Debilita nejhrubšího zrna!

plakát

Vojandy (2009) (seriál) 

Na tuto sérii jsem byla zvědavá, jelikož jsem v UK navštívila skvělou výstavu o Women’s Land Army - http://www.murtonpark.co.uk/womens-land-army/. První díl série zatím trochu zklamal, z tématu lze podle mne vytřískat mnohem více (na výstavě byly zachyceny opravdu zajímavé příběhy několika žen), scénárista i režisér se tak trochu potácí v tom, jak téma uchopit. Mnohdy se snaží o "moderní pohled" a sklouzává tak k historickým nepřesnostem a telenoveláckému stylu. Škoda, téma je to zajímavé ...

plakát

Křídla Vánoc (2013) 

Po komentářích zde jsem tedy čekala více. Prý film s dobře napsaným scénářem zaujme do 10 minut. Dala jsem tomu více a pak raději přepnula na Annu a krále. Žádná melancholie ani vánoční nálada na mě tedy nepřešla, z "nádherného" nákupního centra a jeho ještě krásnějšího okolí se mi spíše ježily chlupy a více vánoční nálady tedy na mě přešlo z tropického prostředí Siamu (Anna a král) než z tohoto nevímočem filmu.

plakát

Přísně tajné – havárie letadel (2011) (seriál) 

Slušný dokument, avšak na kanadské dokumentaristy nemá :) Ale zase stoprocentně lepší než americké Proč letadla padají. Je zajímavé, že zde zaznělo jinak (nebo spíše bylo jinak podáno) pár informací než v kanadské sérii.

plakát

Děsivý omyl (2005) 

Po celou dobu slušný thriller, který se ovšem koncem shodil hodně dolů.. Škoda, opět platí méně je více..

plakát

Český žurnál - Gadžo (2014) (epizoda) 

Mladý dokumentarista Tomáš Kratochvíl mile překvapil! Po dlouhé době filmař, který zvedne zadek a jde se opravdu něčemu plně věnovat a ne jen blbě kecá a pohoršuje se nad "dělníky bulváru" jako pánové ze zmíněného dokumentu. Dokument má pár much a nedostatků, ale pět hvězdiček dávám pro originalitu a motivaci do dalších děl. Jen více dokumentů typu Šmejdi, Gadžo a podobných, kde autor se tématu plně věnuje. Ukazovat na povrchnost bulváru je totiž velmi snadné a laciné, jako bulvár samotný.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Výborně natočený a excelentně zahraný film o neskutečných zmrdech. Snad první film, který jsem viděla, kde jsem není ani jedna postava trochu sympatická. Tudíž tříhodinové sledování těchto slizkejch parazitů s vědomím, že sepsání a zfilmování jeho života mu vyneslo hlavní postavě další pár pěkných dolarů a de facto mu ještě přispívám i já, nebylo moc příjemné i přes nesporné filmové kvality. Stotožňuji se s komentářem od verbala - filmově za pět, morálně odpad!