Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Rodina Sopránů

Rodina Sopránů (1999)

Sopranos jsou pro mě zjevením a absolutně srdeční záležitostí. Síla Sopránů leží v jejich dokonalém vývoji postav a nedrhnoucímu scénáři, sledovat cestičky prohry a výhry postav je zde obrovsky reálné a zábavné. Absolutní gigant všech hereckých výkonů je pak hlavní role Tonyho Soprana (Gandolfini) – zkoušeného a nevyrovnaného, stíhaného záchvaty vzteku a úzkosti, milujícího i lehkovážného manžela a ometače kurviček a hlavně obdařeného charismatem nadopovaného buvola. Tony však rozhodně není sám a postavy kolem něj jsou skvělým mixem figurek italských mafiánů v šusťákových oblecích a dámiček co na ně doma čekají, oprašují drahé šperky a odplavují sobeckost v chlastu a povrchnosti, opět vše skvěle zahráno a hlavně bez přehnaného pitvoření, každá postava je důležitá a má svoje místo. Seriál jako tento nelze hodnotit po jednom či pár dílech, protože až v celku vynikne jeho síla. Nejsilnější jsou vypjaté okamžiky, které se zde dějí jakoby nic, to nejde popsat bez spoilerů, ale například vražda jedné z nejdůležitějších postav se tu stane jen tak a je konec a na Vás to má strašně silný dopad. Jednotlivé epizody nemají výraznou sílu zaujmout bez znalosti postav a spletitého příběhu. Jediná a dost možná neoprávněná výtka směřuje k jakési neochotě Sopránů k přístupnosti i pro náhodného diváka. Rozhodně se jedná o něco co mohu označit za téměř dokonalé a pro mě osobně nejlepší seriálové drama vůbec - nojo nemůžu na to ani trochu plivnout:). 99%

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

--->Tohle je kult! Hlavním tahounem je skvělé obsazení a tady nejde nezmínit i super české nadabování. Vtipně a někdy až geniálně vypointované dialogy a děje. Poslední dvě série už jsou o dost slabší a suchý humor vystřídalo převážně laciné trapčení a vaření z vody (tedy až na uplně poslední díl, ten je dokonalý), ale i tak jsou serie 7+8 tak za 3*. Celkově se i tak jedná o seriál který se vždy rád "sjedu" znovu a znovu v ročních cyklech. btw: Rimmsák je snad jednou z nej seriálových postav co znám.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Úžasné "suchoanglické" scény a vymazlené dialogy v jednom z nejlepších seriálů co Anglie vyprodukovala. Možná nejlepší televizní zástupce pravého suchého humoru vůbec. Myslím že Nigel Hawthorne (alias Sir Humprey Appleby) se pro tuto roli narodil, je na něm vidět jak se v morální mrtvole (jak se sám Humprey s pýchou tituluje) přímo vyžívá a i zbylé duo je na vysoké úrovni. Navíc se skvěle povedl i český dabing. Je vidět že politika nestárne a seriál je stále aktuální.btw: Když se něčeho chcete zbavit: vytvořte vyšetřovací komisi :-)

M*A*S*H

M*A*S*H (1972)

Natočte seriál, který bude i za 35let stále vtipný a nadčasový? Kolik takových vzniklo? MASH je legenda a oprávněná legenda. Geniální zasazení do korejského konfliktu a špičkové herecké obsazení a ještě lépe napsané charaktery, spolu se skvělými vtípky a celkovou atmosférou. Vzhledem k "nemódní" armádě, to nepůsobí tak vyčpěle ani po vyzuální stránce - hold armádní khaky-zelená je khaky-zelená, teď i před padesáti lety. A tenhle seriál je krásným příkladem toho, jak trvanlivá je skvěle odvedená práce.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

V současné době absolutní špička televizní produkce. Některé díly strčí hravě do kapsy i tzv. velkou filmovou produkci. Má to všechno - je to tajemné, zábavné, dobrodružné. Navíc i herecky dobře obsazené (Matthew Fox, to jméno asi brzo dost zazní). Teď jen doufejme že nevznikne nastavovaná kaše jako v případě ze začátku skvělých Akt X.

Deadwood

Deadwood (2004)

Skvělé. Další ze skupiny made in HBO. Má stejné znaky jako jeho bratříčci ze zmíněných produkcí HBO (tj. vulgární/nestrojená mluva+chování+děj). Na tomto seriálu zaujme hned několik věcí které z něj dělají špičkové drama. Tou hlavní je atmosféra ve spojení s geniálním výkonem Ian McShane v roli Ala, další plus jsou skvěle reálně a bez patosu napsané scénáře ve spolupráci se stejně dobrou režií. Takhle bez jakéhokoliv kašírovaní vzniká reálně a syrově vyznívající atmosféra. Seriál navíc není přívětivý ani k divákům, ze začátku je zahltí množstvím postav, dialogů (fakt je tu hodně fucků a dalších dobrot) a dějů. Pokud se však "chytíte" a ztotožňujete se s popsaným stylem, seriál vás pohltí.

Californication

Californication (2007)

Prostě nemůžu jinak než-li dát maximální hodnocení- už jen úvod kdy jeptiška orálně ukájí Hanka v kostele před oltářem a on zakrývá Ježíškoj oči..ta scéna si okamžitě rozsekne diváky, na ty co to s Hankem odtáhnou až do konce a na ty co si odplivnou a zakroutí hlavou. Co mě přesvědčilo? Za prvé – skvěle napsané dialogy s kupou nekorektností a neuvěřitelně vtipných sexy okamžiků. Za druhé – výborní herci, hlavně Duchovny u kterého jsem zpočátku nevěřil že vyskočí ze stínu Foxe Muldera, jenže on si roli užívá na maximum a je úžasný. A za poslední – je to osvěžující a celkově daleko více ze života než-li ostatní současné seriály, navíc v humoru se netlačí na pilu, ale vše klouže jakoby samo. Pár mušek lze nají, ale ty se utopily ve zmíněných kladech. Hank Moody je už teď legenda.