Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (100)

Kojak - Děti k pláči

Kojak - Děti k pláči (1977) (epizoda)

Mladý teenager se nechá přemluvit k přepadení a krádeži důležitého kufříku. Nicméně akce nevyjde podle plánu a on neplánovaně zastřelí muže. To je ovšem jen začátek, jelikož se konkurenční gangster, který ho původně najal, rozhodne využít svého „svědectví vraždy“ k jeho vydírání a vynucuje si tak další zločin.

Kojak - Propuštěný

Kojak - Propuštěný (1977) (epizoda)

Rozpočtová krize v New Yorku vede k tomu, že Kojakův přítel, Kenny, který před nedávnem nastoupil k policii, byl také nedlouho poté zase propuštěn. Nyní, jak mu účty narůstají, se postupně zadluží u lichváře a nakonec má opletačky i s místním gangem. Když si toho Kojak všimne, těžce to nese. Nezbývá než doufat, že v Kennym zbyla ještě aspoň trocha policejní cti.

Kojak - Dáma ve služební místnosti

Kojak - Dáma ve služební místnosti (1977) (epizoda)

Přes poručíkovy námitky se kapitán McNeil rozhodne, že se pro tento případ k týmu připojí atraktivní detektivka, Josephine Longová. Kojakovi se to nelíbí, chovají k sobě s Longovou totiž ryzí antipatie. Ovšem nepřátelství začíná slábnout, když se ze znásilnění stane vražda a vyšetřování začne nabírat obrátky.

Kojak - Kmotřenec

Kojak - Kmotřenec (1977) (epizoda)

Když je poručíkův kmotřenec zatčen jako jeden z gangu mladíků, kteří vymáhají peníze od maloobchodního prodavače, pokusí se Kojak zasáhnout a zabránit tak chlapci, aby šel dál vstříc životní cestě zločinu. Ovšem uhlazeně mluvící vůdce gangu plánuje chlapce využít jako součást loupežné skupiny a tím i jeho vazeb na Kojaka.

Kojak - Znovu mrtvý

Kojak - Znovu mrtvý (1976) (epizoda)

Mladá žena z Ohia, která je ve městě nová, přijde na policejní ředitelství a řekne Kojakovi, že právě na ulici rozpoznala muže. Prý jde o jejího starého souseda, mafiána, který byl podle všeho před rokem zabit. Nyní se bojí, že ji zabije, protože ví, že ho poznala. Avšak neexistují žádné důkazy, a tak ji Kojak přesvědčí, že se nejspíš spletla a vezme domů. Bohužel krátce nato naleznou její tělo po pádu z okna. Poručíka sužuje pocit viny, že jí nevěřil, a celý případ si tak bere velmi osobně.

Kojak - Byl krutý mráz, plál hvězdy jas

Kojak - Byl krutý mráz, plál hvězdy jas (1975) (epizoda)

A jsou tu vánoční svátky. Na jižním okrsku Manhattanu se celé oddělení těší ze Štědrého dne a rozdávají se dárky. Bohužel ani v tuto dobu se vše neobejde bez komplikací. Nejdříve je v baru postřelena dívka, kterou si žárlivý manžel spletl se svou manželkou. A poté se na stanici objeví žena, která je přesvědčená, že její „zmizelý“ přítel brzy spáchá zločin. Co má však Stavros dělat, když zjistí, že ho pohřešuje teprve pouhé 3 hodiny a navíc ani netuší, o jaký zločin by mělo jít?

Kojak - Ve stavu napětí

Kojak - Ve stavu napětí (1976) (epizoda)

Stárnoucí detektiv s neuspořádaným domácím životem se za každou cenu snaží rozlousknout případ, který by ho dostal výš v očích jeho okolí, především pak nadřízených. A to i kdyby to znamenalo porušení všech daných pravidel.

Kojak - Zapomenutý pokoj

Kojak - Zapomenutý pokoj (1976) (epizoda)

Když je v řecké čtvrti Manhattanu zavražděna prostitutka, rozjíždí se vyšetřování. Ovšem jde to ztuha a dokonce se na chvíli zdá, že je celé šetření zcela zmařeno. Hlavní podezřelý, Nico Trifores, navíc získává alibi. Pak ale Kojak nachází zásadní stopu v místnosti, o které snad ani nikdo neví.

Kojak - Dům modlitby, doupě lupičů

Kojak - Dům modlitby, doupě lupičů (1975) (epizoda)

Bývalý newyorský policista a starý přítel Kojaka, detektiv Vince LaGuardia, žije nyní v Las Vegas, kam se přestěhoval kvůli astmatu svého vnuka. Když u hazardních stolů přistihne známého podvodníka, neváhá a kontaktuje Kojaka. Zdá se, že ve Vegas pracuje na něčem velkém, ovšem než ho stihnou převést na Manhattan-Jih, je zadržený zastřelen. Tentokrát to však není poručík Kojak, který má vše prošetřit.

Kojak - Jediná cesta ven

Kojak - Jediná cesta ven (1974) (epizoda)

Na stanici přichází chlapec, aby nahlásil pohřešovanou osobu, Simona Hechta, svého otce a právníka, který v noci nepřišel domů. Detektiv Stavros to původně nechce ani zapsat, neboť jde o příliš krátkou dobu. Chlapec nicméně trvá na svém a Kojaka přesvědčí, aby to prověřil a otce hledal. To bude však těžké, jelikož ten je právě držen v zajetí.

Kojak - Léčba dynamitem

Kojak - Léčba dynamitem (1974) (epizoda)

Manhattan trápí série výbuchů a poručík Kojak nemůže najít vzor, podle kterého se neznámý atentátník řídí. A to zvláště poté, když se jednou z obětí stane nevinná sekretářka, která se na Manhattan právě přistěhovala. Na rozdíl od zbylých obětí explozí však nemohla být zasažena náhodou, jelikož se cílem stalo auto s právě jejím parkovacím lístkem. Jediným společným znakem tak zůstává fakt, že se všechny bomby nacházely v hnědých papírových taškách, což ale z obavy newyorská policie bedlivě tají. Vše rozklíčuje až jedna skupina pacientů s pravidelnými psychiatrickými sezeními.

Kojak - Morfium

Kojak - Morfium (1974) (epizoda)

Když je farmaceutické společnosti ukradena dodávka práškového morfia, má Kojak hned podezření, že jej pachatelé budou chtít co nejdříve odprodat zpět. Záhy se jeho předpoklad potvrdí, neboť je společnost kontaktována s nabídkou. A tak se poručík vydává za farmaceutika-chemika, kterého vysílá společnost na ověření kvality drogy. Bohužel se mu však nepodaří získat příliš informací. Naděje přichází, když do nemocnice přivezou předávkovaného muže. Ten však odmítá vypovídat a nedlouho po jeho propuštění je nalezen zavražděný. Kojak tak musí najít nejen zloděje, ale nyní i vraha.

Kojak - Návrat z vězení

Kojak - Návrat z vězení (1974) (epizoda)

Bývalý trestanec Lou je odhodlán vyrovnat si účet se svou bývalou manželkou a jejím mafiánským přítelem, který ho tehdy podfukem přiměl k loupeži, za niž byl odsouzen. Vězeňská socioložka a nyní i Louova snoubenka, Lindsey, proto požádá Kojaka o pomoc, aby zabránila Louovi zabíjet, anebo dokonce být zabit.

Kojak - Poslední obřady za mrtvého kněze

Kojak - Poslední obřady za mrtvého kněze (1974) (epizoda)

Poručík a jeho muži jdou po zlodějích šperků. Vše začíná tím, že známého zlodějíčka zavraždí v jeho vlastním bytě. Následující den je pak při krádeži šperků postřelen další, ovšem podaří se mu utéct, a navíc i s lupem. Kojak si však myslí, že se před zmizením bude snažit sejít s jeho komplici.

Kojak - Směnka pro mrtvého bookmakera

Kojak - Směnka pro mrtvého bookmakera (1974) (epizoda)

Poručíku Kojakovi se stále nedaří svrhnout lstivého heroinového krále, a tak se rozhodne zvýšit policejní šance tím, že se sám naoko zkompromituje. S pomocí tajného agenta pak připraví propracovaný podvod, ve kterém se pokusí prodat zabavený heroin zpět pašerákům, zatímco v policejním skladu na jižním Manhattanu zanechá jen pytle cukru. Původní plán se ovšem zvrtne a hrozí, že bude Kojak doopravdy zdiskreditován.

Kojak - Zlověstná neděle

Kojak - Zlověstná neděle (1973) (epizoda)

Člen gangu zabije řidiče Artieho a jeho tělo schová v parku. Ovšem původně ho měl živého pouze ukrýt někam mimo město, takže teď má vůdce gangu obavy, že po nálezu mrtvoly bude policie v pohotovosti. Poručík Kojak zatím nemá ani tušení, o jaký cíl gangu jde, a tak o vraždě mlčí. Postupně však vychází najevo, že užvaněný Artie, který dlužil velké spoustě lidí, rozhlašoval, že od pondělí se s každým srovná. Navíc se jednou chlubil i tím, že tenhle melouch všem od policie zamotá hlavu a oni tak budou celému městu jen pro smích. A tak má Kojak necelý týden na to, aby překazil neznámou obří loupež. Ještě že má poručík plný stůl sladkých lízátek!

To je vražda, napsala - Dívka, která přežila

To je vražda, napsala - Dívka, která přežila (1993) (epizoda)

Jessica se zapojuje do vnitřního vyšetřování policejního sboru poté, co jeden z policistů zemře a vedle něj nalezenou jeho přítelkyni v bezvědomí. 
V New Yorku je zabit mladý policista John Bondy. Jessica ho lehce poznala teprve nedávno, neboť chodil s její známou, počítačovou poradkyní Paulou Raynorovou, avšak na následujícím rande ho Paula nachází mrtvého na předním sedadle svého auta, když se sama pomalu probouzí z bezvědomí. Jeho nadřízený, seržant Vince Lofton, se cítí za Bondyho smrt zodpovědný. Před nějakým časem ho totiž sám přibral do týmu s tím, že jeho hlavní úkol bude odhalit mu křivého policajta, který narušuje výsledky tajných operací. A jelikož má Lofton pověst neortodoxního vyšetřovatele, a navíc je to horká hlava, musí být Jessica obzvláště ve střehu, aby snad nezabil třeba dokonce nesprávného muže.

To je vražda, napsala - Loď zlodějů

To je vražda, napsala - Loď zlodějů (1993) (epizoda)

Během plavby na výletní lodi pomáhá Jessica starému příteli, nyní šéfovi bezpečnosti, vyšetřit vraždu jedné z pasažérek.
Jessica si užívá plavbu Karibikem, kterou od své editorky dostala jako odměnu za brzké dokončení posledního románu. Nicméně ani zde se jí smrt nevyhýbá, a tak se nedlouho po vyplutí ocitá uprostřed vyšetřování vraždy. Obětí je tentokrát Janet Fisková a vražedným nástrojem její vlastní střelná zbraň. Na palubě se zároveň opět setkává se svým starým známým, Dennisem Stantonem, nyní šéfem bezpečnosti, a tudíž současným hlavním vyšetřovatelem na této výletní lodi. Mezi dalšími pasažéry jsou například Molly Altripová a její budoucí manžel, který se však ukazuje jako obrovský proutník a stává se též hlavním podezřelým zločinu. A nakonec je tu ještě Jessičina bývalá spolubydlící z univerzitních kolejí, Leslie Hunterová, toužebně vyhlížející zasnoubení s kapitánem lodi, s nímž již přes rok chodí. Avšak až kleptomanka, paní Sobelová, navede Jessicu na tu pravou cestu k pachateli.

To je vražda, napsala - Jediný svědek

To je vražda, napsala - Jediný svědek (1993) (epizoda)

Jessica pomáhá vyřešit vraždu, jejímž jediným svědkem a zároveň hlavním podezřelým je místní doručovatel, se kterým se nedávno spřátelila.
Jessicu zaujme Tommy Remsen, ctižádostivý kluk se spisovatelskými vlohy, který jí domů pravidelně donáší potraviny a kterému pomáhá s jeho autorskou prvotinou. A když jednoho dne tvrdí, že viděl muže stojícího nad bezvládným tělem Moniky Eversové, zákaznice, do niž je po uši zamilovaný, věří mu. Nicméně policie na „údajném“ místě činu nic nenajde, a tak ho obviňují, že si to všechno jen vymyslel. Tommy bohužel nemá žádný důkaz, a tak rozladěný dokonce uteče z domu. Nakonec se však Moničino tělo přeci jen najde a na něm jasně patrné známky uškrcení. Navíc je objevena i další mrtvola, tentokrát jde o onoho muže, který se tehdy nad jejím tělem skláněl. Tímto se však situace zcela mění a z Tommyho se rázem stává hlavní podezřelý dvojnásobné vraždy. A když je záhy objevena i Tommyho skrýš, kam se uchýlil, a poručík Warren nalezne též vražednou zbraň, vypadá to s mladým spisovatelem velmi špatně. Naštěstí má v Jessice silného spojence.

To je vražda, napsala - Pomstěná smrt

To je vražda, napsala - Pomstěná smrt (1993) (epizoda)

Jessica se nechává přemluvit, aby očistila svou bývalou asistentku z obvinění z vraždy jejího nového zaměstnavatele, přestože se jedná o čistokrevnou patologickou lhářku.
Dana Ballardová, chorobná lhářka, řekne zřejmě cokoli, jen aby získala to, co chce. Proto když se uchází o práci u makléře Ethana Stevense, neváhá zmínit v referencích i Jessicu a zmanipulovat záznamník, když si Stevens právě její doporučení chce ověřit. A když pak Jessica vše zjistí, ani nehne brvou a pokračuje ve svých výmyslech dál. Ovšem na každého jednou dojde, a tak Danu chvíli na to zatknou za vraždu právě makléře Stevense. Nicméně ta trvá na svém – probrala se z bezvědomí a zjistila, že leží vedle těla s pistolí v ruce. Kdo jí však může věřit? Nakonec ani Jessica, poté co je požádána o pomoc Daniným právníkem Vincentem Polaskim, si není jistá, zda se nejedná pouze o další z dlouhé řady výmyslů. S nadějí, že ji instinkt ani tentokrát neklame, se však s Polaskim pouští do vlastního vyšetřování.

Reklama