Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (7)

Martin a devět bláznů

Martin a devět bláznů (1966)

Film je inspirován skutečnými událostmi, četnými krádežemi ve Znojmě 60tých let. Zloději domy a obchody vykrádali přes podzemní komplex. Spousta vchodů byla proto zazděna, ne však všechny. Krádeže proto pokračovaly dál, ale ne v tak velkém rozsahu. Klubovny, jako například ta, která se ukázala na konci filmu, pod městem opravdu byly, některé si přivlastnili narkomani, jiné děti. Natáčelo se na ulicích Dolní Česká, Velká Mikulášská, Klácelova, Staré Město, Dyjská, dále na Mikuláškém a Masarykově náměsí. Jako budova veřejné bezpečnosti posloužil současný Dům umění a domy vedle něj. V záběrech z podzemí je ještě většina prostor před rekonstrukcí, dnes jsou chodby více zúženy.

Bobule

Bobule (2008)

Ve scéně, kdy jsou hlavní postavy u Františka, řekne vinař František (Marian Roden) špatně název vína Sauvignon. Řekne ,,saviňon," ale správně se vyslovuje ,,soviňon." Praví vinaři tento chybný výraz opravdu nesnášejí.

Vinaři

Vinaři (2014) (seriál)

Vesnici Křetice, v níž se děj odehrává, na mapě nenajdete, protože vůbec neexistuje. Záběry z vinic jsou z velké části z CHKO Pálava. Ve snímku lze také shlédnout záběry na Vodní dílo Nové Mlýny.

Sedmero krkavců

Sedmero krkavců (2015)

Natáčení probíhalo na hradě Zvíkov. Točilo se i ve skanzenu Zuberec a Moravském krasu.

Labyrint

Labyrint (2012)

Nápisy, které filmaři napsali ve Znojemském podzemí na stěny, byly k vidění na prohlídkové trase "adrenalinová trasa č. 1" i dva roky po uvedení filmu.

Ztracená brána

Ztracená brána (2012) (seriál)

Příběh se sice odehrává v Praze, ale většina záběrů z podzemí pochází ze Znojemského podzemí. Dále se filmovalo např. v pražském metru, pod Čechovým mostem, u Motolského potoka, v pražské čističce odpadních vod či ve Vyšehradskéých kasematách.

Reklama