Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Obsahy (4)

Hledání královské kobry

Hledání královské kobry (2005) (TV film)

V tomto dech beroucím dokumentu budeme sledovat odvážný pokus odborníka na hady, Austina Stevense, o nalezení velkého exempláře kobry královské hluboko v deštných lesích podél pobřeží jihovýchodní Indie. Žádný jiný jedovatý had nedorůstá velikosti kobry královské. Je to velmi plachý a samotářský had, který přes svou velikost se dovede pohybovat neslyšně a beze stop. Austin podniká po mnoho dní výpravy, kdy zkouší hada nalézt jak na vyšlapaných stezkách, tak i mimo ně. Při svém průzkumu cestou nachází i jiné druhy kober, včetně krásné, ale až hrozivě impozantní kobry indické, kterou Austin jen s pomocí svých rukou přiměje předvést hadí tanec. Nicméně král všech hadů mu stále uniká. Austin už nebyl dalek toho, svůj úmysl vzdát, když došlo ke zlomu v jeho expedici v podobě nálezu svleku hadí pokožky. Takže je konečně jisté, že nedaleko se pohybuje zhruba 20 let starý, 4,5 m dlouhý, plně dospělý jedinec kobry královské. Tento dokument pak ukazuje neuvěřitelný a strhující záznam manipulace Austina Stevense se smrtelně jedovatým plazem. Austinovi se dokonce povedlo splnit si celoživotní sen a dotknout se divoké kobry královské (fakírská finta – přitlačit zezadu hlavu hada k zemi).

Vrahovy ruce

Vrahovy ruce (1990) (TV film)

Profesor Moriarty uniká přímo od šibenice a je opět volný. Zloduch svůj nový plán začíná krádeží důležitých listin a únosem Sherlockova bratra Mycrofta. Profesor nutí svého zajatce k dekódování vysoce utajovaných vojenských dokumentů. Jen Shelock Holmes může zjistit, co se děje a zastavit zločinecké rejdy ďábelského profesora.

Les Pros

Les Pros (1986)

Dcera Jeana Gabina natočila krátký dokument o dvou vášních svého zesnulého otce. O herectví a o koních. O herectví a hereckém životě hovoří filmový expert Jean-Paul Belmondo a o Gabinově lásce ke koním odborník Yves Saint-Martin.

Désiré

Désiré (1996)

Désiré (Žádoucí) je typický elegantní sluha vypadající jako bezvadný vrchní číšník, zároveň je i svůdcem svých paní. Jenže je nestálý, a tak využívá přelétavosti těchto dam a často mění místo. Tentokrát, u Odette, milenky ministra spojů Montignaca je to on, kdo se zamiluje. Podlehne i tato dáma jeho fíglům?

Reklama