Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dobrodružný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Fantasy

Recenze (39)

plakát

Kdo přežije - Winners at War (2020) (série) 

SPOILERY. A je konec. Epické zakončení celého pravého Survivora (frašky co přichází po téhle sezoně už sledovat naehodlám). Krásně rozloučení se s 20 z nejlepších hráčů, kteří kdy hráli je plné nostalgie a první díl, kdy člověk vidí všechny ty legendy z různých období spolu, je asi nejhezčí moment z celé řady. Bohužel to největší nadšení ze mě vyprchalo těsně před sloučením, kdy jsou zároveň vyřazeny dvě královny Survivora:  Parvati a Sandra, což mi přijde docela symbolické (ale smutné). Hra je potom i tak docela dobrá, i když Tony a Sarah ji mají prakticky celou dobu pevně v rukou a vítěz je tak zasloužený (zajímalo by mě, kdo by vyhrál, pokud by byli se Sarah ve finále oba). Množství twistů je sice debilní, ale ani tak nemůže zkazit skvělý zážitek z toho castu. Edge of Extinction je stejně debilní nápad jako poprvé, ale uznávám, že bylo pěkné vidět všechny vítěze celou dobu. Natalie je sice jedna z mých favoritek, ale jsem rád, že nevyhrála, protože by to bylo hodně nefér. Aspoň ale přinesla drama do posledního dílu, protože byla (spolu s Michele) jediná, kdo se pokusil vzdorovat Tonymu. Je velká škoda, že starší vítězové skončili tak brzo, protože jsem se na ně těšil nejvíc, ale i tak jsem si sezónu užil. A teď už můžu podruhé zkouknout nejlepší řady jako Mikronésii, Pearl Islands, Heroes v Villains nebo Kambodžu. Taky se těším na zkouknutí řad, které jsem napoprvé možná dostatečně nedocenil, jako třeba Panama nebo Čína.

plakát

Kdo přežije - Island of the Idols (2019) (série) 

Špatná sezóna. SPOILERY. Špatná sezóna z mnoha důvodů: katastrofální přehršel výhod, to že imunitu najde ve stromě během dvou minut kdokoli, kdo si zrovna ten den usmyslí, že ji chce, je opravdu trapný. Idol nullifier je blbost, rozdělávání ohně ve final 4 je pro mě pořád podraz už od 35. série. No a pak samozřejmě nechvalná kauza, která zabrala asi tak třetinu screen timu a diváka dokonale otráví. Vyhrožovat potom hráčkám smrtí je ubohost a hrůza, ale je fakt, že Missy a Elizabeth se ukázaly jako pěkný svině. Vítěz ujde, ale poměrně zapomenutelný. A teď už zapomenout na poslední dvě mizerný série a hurá na Winners At War, kde konečně zase uvidíme legendy jako Parvati, Kim a další.

plakát

Kdo přežije - Edge of Extinction (2019) (série) 

SPOILERY. Nebýt stupidního vynálezu Edge of Extinction, byla by to celkem ucházející série. Ale aby vyhrál člověk, který strávil ve hře ani ne třetinu dnů, mohl si dvacet dní připravovat porotu, dostal do závěrečného dílu imunitu zadarmo a vrátil se mezi vyčerpané hráče po dvaceti dnech "psychického odpočinku", to je prostě fraška. Nehledě na to, že jsme ho viděli asi tak v pěti dílech, jinak jsme většinu času na jeho existenci dočista zapomněli. Co se týče ostatního, hru táhnou legendární Kelley Wentworth s Davidem, ale jakmile vypadnou, stává se z toho nuda, kdy navíc většinu času posloucháme Ricka, který mě osobně nebyl sympatický a štval mě. Navíc byl produkcí protěžovaný skoro stejně jako Ben v 35. sérii. Oblíbenci Kelley Wentworth a Lauren, vítěz tragický, doufám že nebude ve Winners at War.

plakát

Kdo přežije - David vs. Goliath (2018) (série) 

Po slabších předchozích řadách určitě výrazné zlepšení. SPOILERY. Cast se povedl na výbornou, od prvního dílu jsem fandil Nickovi za jeho pojmenovávání aliancí, sympatické byly i Kara s Alison (proč jí pořád všichni měli za obrovskou hrozbu?). Výborná osobnost byla Angelina, které jsem sice nefandil, ale zato jsem se bavil při každé její scéně. Fajn byl i Christian. Dojem bohužel zase kazí záplava imunit a dalších výhod, největší chybou je ale samozřejmě stále přítomné rozdělávání ohně ve Final 4, což je prostě naprostá idiocie. Celkově ale povedená řada s pro mě zaslouženým vítězem.

plakát

Kdo přežije - Ghost Island (2018) (série) 

Celkově o něco horší sezóna než předchozí (když si odmyslim závěr 35. řady), ale tak šlo to. SPOILERY. Víc mě bavila první půlka hry, kdy tam bylo několik zajímavých osob jako MIchael nebo Stephanie, kterým se dalo fandit. Tyhle fajn osoby ale začaly mizet až nakonec zůstala finálová šestka, ve které se za mě nedalo fandit nikomu a tak pro mě poslední díly byly docela utrpení. Jasně, ti dva si to zasloužili (uznávám že závěrečný hlasování bylo pořádně dramatický), ale bylo poznat hodně dopředu, že právě oni si to rozdaj o vítězství, tudíž jsem se celou dobu snažil zjistit, kdo mi přijde míň otravný. Jinak ale opravdu cast nic moc, tolik gigantických eg snad nebylo ještě žádnou sezonu (Dom, Chris, Bradley, Wendell...), opět miliarda výhod u kterých už se ani nemá cenu snažit si držet přehled kdo, jaké a kolik jich má. Vítěz zasloužený, ale nemám ho rád.

plakát

Kdo přežije - Heroes vs. Healers vs. Hustlers (2017) (série) 

Sezóna by byla celkem dobrá (celkem zajímavý a silný cast), kdyby do finále nebyl dotlačen někdo, kdo už měl dávno vypadnout. Nikdy dřív jsem produkci moc nepodezříval z vědomýho ovlivňování hry ve prospěch někoho, tady to ale bylo do očí bijící. SPOILERY. Tři imunity za sebou byla hrůza, ovšem poslední kapkou byla ta "výhoda" pro vítěze poslední imunity, která nakonec toho člověka stála vítezství a byla tou největší nevýhodou, jaká kdy ve hře byla. Jsem přesvědčenej, že to udělali jen proto, aby do finále dostali svýho oblíbence Bena, kterej mě ale štval a výhru si opravdu nezasloužil, vždyť jeho sociální vazby byly nulový. Pravou vítězkou téhle série je tak pro mě Chrissy, která by to měla jasně v kapse nebýt miliardy debilních twistů. Byla nejlepší jak strategicky, tak i její výkony při výzvách byly ohromný. Bohužel ale kvůli hromadě twistů, výhod a nevýhod, které Jeff propaguje jako strašně skvělý, ale jsou úplně debilní, už to není ono a hrozně mě to mrzí. Dřív musel vítěz Survivora mít aspoň nějakou sociální hru, dneska už to není potřeba, stačí jen hodinku hledat na pláži imunitu a jste ve finále, bohužel. Je mi líto že porota odměnila Bena, ale chápu že po dalším citovém vydírání na závěrečné kmenovce (proč se to děje v posledních sezonách tak často?), kde Ben samozřejmě nezapomenul po sté mluvit o tom, že je veterán, mu nakonec ze soucitu ten hlas hodili. Oblíbenci: Chrissy, Ashley. Neoblíbenci: Ben, Joe, Cole byl taky divnej. Reunion opět katastrofa, opravdu mě nezajímají nějací Benovi kamarádi, radši chci slyšet něco od hráčů.

plakát

Kdo přežije - Game Changers (2017) (série) 

SPOILERY. Poprvé za 34 řad výrazněji nesouhlasim s celkovým hodnocením série. Přestože jsou obecně Game Changers hodnoceni dost špatně, mně tahle sezona přišla skvělá a rozhodně ji doporučuju. Ano, chápu že při pohledu na název série a obsazení je hodně lidí zklamaných, taky jsem byl. Když se ale přenesete přes to zklamání, že jste očekávali sérii plnou legend a místo toho jste dostali mix několika legend, několika potenciálních legend a mnoha obyčejných až nevýrazných hráčů z posledních řad, můžete si užít "obyčejnou" navrátileckou sérii i tak. Těch několik legend to hned od prvního dílu pořádně nakoplo, úvodní souboj Sandry s Tonym byl epickej. Ironií je, že Sandra toho podle mě v téhle sezoně udělala víc, než za celý svoje dvě sezony který vyhrála a i když byla pěkně namyšlená, na což koneckonců má právo, bavila mě a fandil jsem ji. Po odchodu legend (Sandra, Ciera, Malcolm...) a sloučení to trochu ztratilo šťávu, i tak jsem se ale nenudil. Sarah je určitě dobrá vítězka, hrála moc dobrou sociální hru. Hrozně líto mi bylo Cirie, která zase hrála výborně, zase byla tak blízko tomu konečně vyhrát a zase vypadla kvůli okolnostem, který nemohla ovlivnit (jako v Mikronésii, kde z plánované finálové trojky museli kvůli několika evakuovaným udělat final two) a pro mě je nejlepší hráčkou, která nikdy nevyhrála. Za zmínku ještě stojí JT, který by podle mě udělal nejlíp, kdyby se byl býval po Tocantins už nevracel - pokaždé když hraje znova dost znevažuje svoji první dokonalou hru naprosto nesmyslnými tahy. Oblíbenci jsou pořád ti stejní jako v jejich předchozích řadách: Cirie, Andrea, optimistická Aubry, Malcolm, Ciera, tentokrát i Sandra. Neoblíbenci: střihem extrémně protěžovaný Zeke, Michaela, na nervy mi lezl i Tai. 3 poznámky na konec: Už je tu moc výhod a skrytých imunit a přijde mi smutný, že si z toho tragickýho vyloučení Cirie, která byla jediná pro kterou mohli lidi hlasovat (i když žádný hlas nedostala) nevzali producenti ponaučení a místo toho v dalších řadách stále dávají přehnaně moc twistů a výhod. Moc se mi nelíbí nový formát finálové kmenovky, přišlo mi lepší když každej porotce dostal prostor a čas kdy sám mohl zpovídat finalisty. Nejsem fanda ani "živých kmenovek", poprvé to sice bylo atraktivní, ale když si několik kmenovek po sobě začnou něco šeptat do ouška, ztrácí to na poutavosti.

plakát

Kdo přežije - Millennials vs Gen X (2016) (série) 

Tuhle řadu jsem viděl jako jednu z prvních, kdy jsem Survivoru "nerozuměl" a teď podruhé po 32 sériích. V obou případech mi přišla dobrá, bavila mě a to, jak se po sloučení neustále přelívala moc bylo skvělý. Co se ovšem při druhém shlédnutí hodně změnilo je můj pohled na vítěze. Poprvé jsem jako neználek Adama považoval za výbornýho vítěze, ale teď nemůžu přijít na to proč. Za celou dobu toho moc neudělal, kontrolu nad hrou většinu času neměl a na finálové kmenovce pak ještě překonal Jeremyho z Kambodži v psychickým vydíráním poroty. Jasně, je mi ho líto, ale nemám rád když něco takovýho někdo vytáhne ve finále, čímž pádem spousta porotců zapomene na všechno ostatní, co se ve hře stalo a prostě mu to hodí z milosti. Stejně jako v Kambodži absolutně nezasloužených 10 hlasů. Oblíbenci: Hannah, Jessica, bavil mě i Jay "tajná" milenecká dvojice Taylor s Figgy, taky Michaela (ještě se nestihla projevit jako rozmazlenej spratek, což zvládla v následující řadě). Neoblíbenci: Zeke, Bret s Chrisem.

plakát

Kdo přežije - Kaôh Rōng (2016) (série) 

SPOIILERY. Hodně dobrá sezóna a taky pěkně drsná. Začátek byl sice spíš průměrný, ale po sloučení to byla pecka která vyvrcholila naprosto epickou finálovou kmenovkou, kde Aubry s Michelle předvedly fantastický výkony. Byl jsem sice překvapenej, že Michelle vyhrála, protože Aubry mi přišla celou dobu jako jasnej favorit, hrála výbornou strategickou i sociální hru a opravdu jsem myslel že vyhraje, hodně by si to zasloužila. O Michelle jsem dlouho nepřemýšlel jako o možné vítězce, ale ke konci byla čím dál lepší až to nakonec korunovala výbornou kmenovkou a určitě si výhru zasloužila. Hra jinak byla dynamická a jednoduše zábavná. Štval mě střihem extrémně protěžovaný Tai, zpětně jsem ale rád, že zrovna on získal všechny ty výhodný twisty, protože je buď nevyužil, nebo zahrál úplně blbě, takže naštěstí hru vůbec neovlivnily, každopádně se mi nelíbí rostoucí množství a síla všemožných výhod. Oblíbenci: Aubry, Michelle, Cydney, Joe, Caleb, Debbie (napřed jsem na ni hleděl trochu skepticky, ale pak mě opravdu bavila). Neoblíbenci: Scot a Jason, Tai. Na závěr musim ještě jednou vyzdvihnout poslední díly a závěrečnou kmenovku, která rozhodně patří mezi TOP 5 kmenovek v historii Survivora.

plakát

Kdo přežije - Cambodia – Second Chance (2015) (série) 

Naprosto vynikající série! SPOILERY. Byl jsem sice docela zklamaný, když jsem viděl že byly v podstatě ignorovány sezony starší než dva roky a pokud ještě někdy budou dělat Second Chance, rozhodně by měli zařadit spíš starší sezony, je to pak přece jen větší nostalgie. Cast byl nicméně vybrán a už od prvního dílu bylo vidět, že se nakonec výběr skutečně podařil a prakticky všichni chtějí hrát (kromě třeba takového Woo, který opět většinu kmenovek vůbec netušil co se děje). Hra byla neskutečně dynamická a to, jak se moc přelévala z jedné strany na druhou bylo úžasné. Velkým pozitivem byly skryté imunity, jejichž schování přímo do challengí byl výtečný nápad a zase to dodalo ještě víc napětí. Tím se dostávám k pro mě hráčce sezóny, Kelley Wentworth. Přiznám se, že na začátku jsem netušil, proč zrovna ji vybrali (v první sezóně nijak nevynikla), ale ukázala se jako skvělá hráčka, to jak dlouho dokázala přežít i když byla většinu času na dně bylo skvělé sledovat. Kmenovka kde se zachránila a vypadl Savage byla jedním z vrcholů, strašná škoda že se nedostala do finále, myslim že by vítězství měla v kapse. Finálová trojka nicméně byla silná, souvisí s ní ovšem jediné minus téhle sezony - jednohlasné vítězství si Jeremy rozhodně nezasloužil, naopak hlavně Spencer, ale i Tasha si zasloužili hlasy za to, jak se dokázali vyškrábat ze dna až na vrchol. Porota se ale bohužel nechala zviklat tím Jeremyho nechutným citovým vydíráním na finálové kmenovce, škoda. I přes tohle je to ale celkem silný a zasloužený vítěz. Výborná byla Ciera, ta holka je opravdu mazaná a kdyby Jeremy nezachránil Stephena, dotáhla by to podle mě Ciera hodně daleko. Bavila mě i malá brazilská dračice Abi, Kass a taky Jeff, naopak jsem nemusel Savage a Stephena. Celkově skvělá sezona, kterou jsem si opravdu užil.