Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Obsahy (3)

The Show Must Go On

The Show Must Go On (2010)

Děj filmu se odehrává v deset let vzdálené budoucnosti v Zagrebu. Úspěšný a ambiciózní producent reality show "Housed" (formou a obsahem podobná reality show "Big Brother") Filip Dogan tráví veškerý svůj čas režírováním show a sledováním koláčů sledovanosti. Bojuje s konkurenční veřejnou televizí, kde ve stejných časech uvádí svůj zpravodajský pořad jeho bývalá žena Helena. Během reality show, kdy jsou soutěžící uzavřeni v uměle vytvořeném domě plném kamer na 180 dní, začne venku globální válka, která v krátké době přetváří Evropu ve válečná pole. Filip Dogan stojí před otázkou, zdali pravdu soutěžícím říct anebo ji zatajit...
Film získal na filmovém festivalu v Pule 2010 cenu za nejlepší scénář, debutant, speciální efekty a cenu kritiků.

Je ti to jasné, kamaráde?

Je ti to jasné, kamaráde? (2000)

Martin ve sledu různých nepředvídaných okolností spáchá zločin, za který je odsouzen k dlouholetému vězení. Ve vězení se setkává s různými zločinci - malými i většími, s blázny, vrahy, násilníky, politickými vězni i albánskými separatisty. I když je každý z nich úplně jiný, vězení stírá mezi nimi jakýkoliv rozdíl. Věznice je pro ně zvláštním světem, ve kterém se snaží přežít.

Tento film získal cenu "Zlatá aréna" na filmovém festivalu v Pule za nejlepší mužskou roli (Dejan Aćimović), a také za nejlepší scénář (Ivica Trpčić). Na World Film Festivalu v Houstounu získal cenu za nelepší začátečnický film.

Posljednja volja

Posljednja volja (2001)

Bartul Marinković, američan původem z chorvatského ostrova Brač, odkáže ve své závěti celý svůj majetek svému "nezákonnému" synovi Bepu Štambukovi. Toto natolik rozhořčí jeho mladou ženu Nicole, že se rozhodne na ostrov Brač poslat nájemné vrahy, aby zůstala jediným dědicem. Na Brači však nežije pouze jediný Bepo Štambuk...

Poslední vůle je jeden z prvních filmů v Chorvatsku vytvořený nezávislou produkcí. Jedná se o lehkou letní komedii, která bohužel neměla příliš velký úspěch mezi kritiky i publikem. Získala, ale 1. cenu na Filmovém festivalu v Pule v roce 2001 a v Chorvatsku se stala prvním filmem vydaným na DVD.

Reklama