Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Kameňák 4 (2013) 

Jiří Pomeje předvedl opravdu brilantní výkon, postava mu přidělená ho perfektně zobrazuje jaký doopravdy je. Film jako takový není zas tak špatný, ovšem hlášky v něm jsou strašně ohraný a rádoby vtipné. Nebýt skvělého hereckého výkonu Jirky, hodnotil bych film 1/5 možná dokonce "odpad" . Ale Jirkův výkon mě opravdu nadchl, proto dávám 3/5. Výborně Jiří !.

plakát

Gran Torino (2008) 

Naprostá bomba ! ! ! Musel jsem kouknout hned druhý den znovu, ani se nedá popsat jak je to perfektní. Hudba taky úžasná, Clint předvedl zase své schopnosti jako skvělý režisér i jako herec. Kdo neviděl, ať se hned podívá ! Určitě nebude zklamán.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Seriál o zombie apokalypse, zatím 4 série. První série nám přiblížila původ infekce, příběhy základních postav, taktéž druhá série už od něco dramatičtější a napjatější nám občas ukázala příběh postavy před světovým kolapsem. První série ukazuje na zatím téměř nezabydlenou skupinu lidí, která zatím moc neví o viru a neví jak pořádně "žít". V druhé sérii již skupina najde farmu a v ní rodinu, spojí se.. Děj na farmě probíhal až do konce druhé série kde farmou prošla velká skupina nemrtvých chodců a zdevastovala ji, a byla podpálena. Takže skupina farmu opouští. Začátkem třetí série najdou zatím skoro opuštěné vězení které se jim zdá jako dobré útočiště, postupně vězení vyčistí, i přes problémy se kterými se potácejí. Během třetí série nastane několik nečekaných událostí, chvíle napětí jsou na běžném denním pořádku. Série končí stále ve vězení. Cca do půlky čtvrté série je skupina stále ve vězení, ale bohužel po neočekávaném návratu jedné ze záporných postav musí vězení opustit, tím se velká skupina rozdělí na malé části, během čtvrté série se děj střídá na jednotlivých postavách a jejich minulost, snaží se všichni najít a během hledání po ostatních míří na jedno místo o kterém nevědí co je zač, na konci série se všichni naleznou v místě, avšak místo není to co mysleli a schyluje se k bouřlivým věcem. Nedávno skončila čtvrtá série a odvysílání páté série proběhne kolem října roku 2014. V prvních dvou sérií se děj soustřeďuje hlavně na chodce (zombie). Třetí a čtvrtá je spíše zaměřená na problém mezi jednotlivými skupinami, (Skupina ve vězení a skupina ve vybudovaném městečku, která chce dostat vězení). Seriál se mi velice líbí. Takže dávám 5 hvězd.

plakát

Na život a na smrt (2013) 

Válečný film podle skutečné události, která je operace Red Wings. Řekl bych, že film celkem napodobil reálnou situaci, tím mám na mysli střet s teroristy kteří byli v mnohonásobné přesile, Přestřelky byly taktéž velice pěkně udělené, i zvuky zbraní, a efekty, opravdu špička. Snad jediné co bych vytkl jsou až přehnané pády z vysokých skalních útesů, nárazy do stromů, kamenů atd. To bych řekl že bylo celkem nereálně, je pravda že adrenalin způsobní mnoho, otupí bolest, jenže to bylo fakt moc, i zbraně jak lítaly vzduchem, mlátili sebou. Film přiblížil situaci celkem věrohodně, (až na pády, a střely z PRG, ze kterých stříleli teroristi cca na 10 metrů a buď úplně minuli nebo střela vybouchla těsně od jednoho ze členů Navy Seals, a nic se jim nestalo, ani kámen se nerozbil, což byla taktéž škoda ). Ale třeba nezapomínat že film je film a příběh se musí vlézt cca do dvou hodin maximálně, reálná operace trvala poněkud déle a mnohem detailněji a rozsáhleji. Film hodnotím kladně čtyřmi hvězdami.

plakát

Restrepo (2010) 

Vynikající válečný dokument o nebezpečné válce v Afghánistánu,odehrávající se v údolí Korangal. Dokument je natočený opravdovým vojákem který prošel vším tím bojem, a tak získal perfektní záběry. Během dokumentu promlouvají účinkující vojáci o situaci, jak se cítili a podobně, je zajímavé sledovat jejich emoce během vzpomínání.. Dokument informuje i o smrti dvou vojáků, což je velice emotivní pro ostatní, tím myslím i pro i nás, ty které nás dokument velice zaujal a v duchu jsme ho prožívali společně s vypovídajícími vojáky. Fascinuje mě jak se americké jednotky důrazně snažili navázat spojenectví s místním obyvatelstvem. Shrnul bych to jedním slavným citátem " War is hell".. Osobně bych dokument navrhl na oskara.. těším se na jeho druhou verzi která by mě vyjít tento rok.

plakát

Soumrak mrtvých (2004) 

Skvělá komedie s prvky horroru vypovídající o vypuknutí viru, který mrtvé navrací zpět na svět, sice už nejsou živý, avšak chodit, mávat rukami, vydávat zvuky a hlavně kousat a škrábat, což patří mezi jejich hlavní přednosti , jim stále zůstalo ze základních lidských funkcí. Britský humor se opravdu nezapře, osobně jsem se u filmu hodně nasmál, občas byly i chvále napětí. Takže film se mi velice líbil, proto jsem dal 5 hvězd, doporučuji všem šílencům co mají rádi zombie filmy, aby se na to podívali, viděl jsem ho minimálně 3x a stále mě neomrzel..

plakát

Generation Kill (2008) (seriál) 

Seriál popisující postup 1. průzkumného praporu Americké námořní pěchoty ( USMC ) během invaze do Iráku. Válka v Iráku byla poměrně krutá, na což v seriálu není brán zas takový důraz, seriál se hodně soustředí na emoce, pocity vojáku, ukazuje nespolehlivost a neschopnost velení, mariňáci si vždy museli poradit jen se základními věcmi, natož armáda byla vždy po zuby dokonale vystrojena a vyzbrojena. Jak říkám, seriál se mi hodně líbil, aspoň si uděláte obrázek o tom, jak na tom byly mariňáci během operace Irácká svoboda s výstrojí a nezbytnými věcmi pro boj jako je mazadla či oleje na zbraně, noktovizory, noční vidění a baterky do nich. Občas se dostanou do konfliktu s armádou Sadáma Hussaina či tamějším odbojem. Při svém postupu na hlavní město Iráku - Baghdád zažívájí spousty nevšedních zážitků, které zapisuje reportér sedící na zadním sedadle v humvee. Generation kill jsem viděl snad více než 5x všech 7 dílů a stále mě baví a neomrzí, proto ho hodnotím velice kladně, tudíž pěti hvězdami.