Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (7)

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Tímto filmem jsem byl velice mile překvapen. Scénáristé odvedli výbornou práci, když z námětu, který je několikrát ohraný a "nemůže překvapit" udělali něco, na co jsem napjatě koukal od začátku do konce. Žádný klidný rozjezd, ale možnost bát se už od začátku. Líbilo se mi také to, že se ve filmu moc neobjevovaly naprosto absurdní nadpřirozené scény a síly a konec byl také zvládnutý výborně. Jeden z nejlepších hororů, který jsem v poslední době viděl. Jednoznačně pět hvězdiček. (Zvláštní je, že všechny strašidelné domy, všichni zlí duchové, psychopati a místa přistání mimozemských bytostí jsou v 90 % případů na území USA)

Šestý smysl

Šestý smysl (1999)

Neuvěřitelný filmový zážitek. Jeden z nejlepších filmů, které jsem kdy viděl! Naprosto geniální snímek s geniální pointou. Prostě nemám slov. Celý film je natočený skvěle a ten konec? No, popravdě... hned po tom, co film skončil, jsem si s nabytou znalostí pointy pustil film ještě jednou a měl tu možnost sledovat genialitu scénáristů a režisérů. Naprosto dokonalé filmové dílo. De profundis clamo ad te domine. Dávám jednoznačně pět hvězdiček a 100 %.

Zelená míle

Zelená míle (1999)

Naprosto úžasný film, nic skvělejšího jsem hodně dlouho neviděl. Frank Darabont odvedl po Shawshanku další perfektní práci s vězeňským prostředím. Neskutečný herecký výkon Toma Hankse a hlavně Michaela Clarka Duncana v roli obrovského vězně se jménem John Coffey. M.C. Duncan má ve skutečnosti "pouze" 196 cm, to je jen o tři centimetry více než David Morse (Brutus Howell), ale ve filmu vypadal jako o dvě hlavy vyšší, úžasná práce! Velice silný film s hodně dojemným koncem, po kterém mi bylo i smutno. Neuvěřitelný zážitek, podle mě je to ten nejúžasnější film na světě. Kdybych mohl, dávám deset hvězd z deseti, takhle ale hodnotím jen pěti, 100+ %. Něco úžasného.

Na hraně zítřka

Na hraně zítřka (2014)

No konečně! Konečně něco z úplně jiného soudku, než ve kterém se teď pohybuje světová filmografie. Sice se znovu jednalo o očekávanou apokalypsu, ale aspoň tam nebyli Zombie, jak je v posledních letech zvykem. Do prázdného kina (v Praze) jsem usedával s velkým očekáváním a odcházel jsem spokojen. Skvělý nápad plus výborné herecké výkony Toma Cruise, když předváděl zmateného vojína při prvním "opakování dne". Emily Blunt zahrála svou postavu úžasně a jak zde už někdo psal, nešlo si ji nezamilovat. Boj, akce, válka, sci-fi, všechno. Jeden z nejlepších filmů které jsem za poslední dobu viděl. Super!