Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Zajímavosti k filmům (22)

Roj

Roj (1978)

Michael Caine během návštěvy Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary v roce 2021 prozradil, že kdysi natočil snímek, na který kývnul pouze na základě slavných jmen, jako Olivia de Havilland nebo Henry Fonda, které byly součástí projektu, aniž by si přečetl scénář. Film, který označil za to nejhorší, co kdy natočil, je právě Roj.

Mare z Easttownu

Mare z Easttownu (2021) (seriál)

Režisér Craig Zobel nabídl Kate Winslet (Mare Sheehan), že upraví erotickou scénu tak, aby nebylo vidět její „vypouklé břicho“, na což herečka odpověděla: „Neopovažuj se to udělat!“ Stejně tak zažádala k předělání plakátu k seriálu, na kterém jí byly proti její vůli odstraněny vrásky a skvrny v obličeji.

Outer Banks

Outer Banks (2020) (seriál)

Většina představitelů rolí teenagerů je ve skutečnosti starší než jejich postavy. Hlavní roli šestnáctiletého Johna B ztvárnil Chase Stokes, který byl v době natáčení starší dokonce o 11 let.

Střípky ženy

Střípky ženy (2020)

Film měl premiéru 4. září 2020 na Benátském filmovém festivalu.

Chlast

Chlast (2020)

Mads Mikkelsen zvládl obtížnou taneční scénu bez dubléra, před zahájením své herecké kariéry byl totiž profesionálním tanečníkem.

Parazit

Parazit (2019)

Natáčelo se 77 dní.

Parazit

Parazit (2019)

Dům, který je nosným prostředím filmu, byl kompletně postaven pouze pro potřeby natáčení.

Panství Downton

Panství Downton (2010) (seriál)

Laura Carmichael na rozdíl od Lady Edith, kterou hraje, neumí řídit. [Zdroj: Emma Rowley – kniha Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií]

Proč? 13x proto

Proč? 13x proto (2017) (seriál)

Když Christian Navarro získal roli Tonyho, neuměl řídit, což byl problém vzhledem k tomu, že Tony v mnoha scénách řídí svůj Mustang. Producenti mu však zajistili lekce v autoškole a Christian tak získal řidičský průkaz.

Proč? 13x proto

Proč? 13x proto (2017) (seriál)

Christian Navarro, představitel Tonyho, šel na casting poté, co se o projektu doslechl od svého kamaráda Brandona Flynna, který hraje Justina. Christian byl však čtyřikrát po sobě odmítnut, protože byl na roli příliš starý. Nakonec ho přeci jen oslovil jeden z režisérů potom, co se jim nepodařilo získat vhodnějšího představitele.

Správný čas žít

Správný čas žít (2018)

Skye (Maisie Williams) je poslední osobou, kterou ve filmu slyšíme promluvit, když řekne slovo „možná.“ Potom můžeme vidět ještě několik dialogů, které jsou ale ztlumené a hraje přes ně hudba.

Správný čas žít

Správný čas žít (2018)

Některé Calvinovy výrobky zobrazují osobu ve skoku z podstavce. To symbolizuje spojení mezi Calvinem (Asa Butterfield) a Skye (Maisie Williams), která byla šampionkou ve skocích do vody předtím než onemocněla.

Správný čas žít

Správný čas žít (2018)

Společné pro postavu Skye a Aryu Stark ze Hry o trůny (od r. 2011), kterou také hraje Maisie Williams, je to, že obě si sepisují seznam. Skye seznam věcí, které chce stihnout než zemře a Arya seznam lidí, které chce zabít.

Správný čas žít

Správný čas žít (2018)

Scéna, kde Skye (Maisie Williams) pracuje v pánském holičství, byla natočena v populárním Pugsly's Barbershop v Kingstonu v New Yorku. V této čtvrti se natáčela většina filmu.

Reklama