Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor
  • Komedie

Recenze (7)

plakát

Girls und Panzer gekidžóban (2015) 

Girls und Panzer der Film - oproti seriálu je tu obrovské množství tanků, s tím souvisí přehnané množství postav, díky čemuž jsem občas během bitev nevěděl, koho to vlastně sestřelili. Situace dohnané ad absurdum (tanko-katapult, KARL, pozorovací tank na horské dráze, stealth útoky s tankama převlečenýma za kachny,...). A trošku mě mrzelo, že vrchol seriálu byl smyk tankem, zatímco ve filmu driftovali úplně všichni. Celkově to mělo ale zase takovou veselou atmosféru, sympatické postavy (Katyusha!, dychtivě sebevražedné týmy lehkých tanků, Italský tým), prďáckou (v jedné části dokonce strašně dojemnou) hudbu a legrační bitvy, takže za mě spokojenost. Ale původní seriál byl stejně lepší. :)

plakát

Osmý smysl (2015) (seriál) 

Seriál o emocích natočený opravdu velmi emotivně. Člověk musí zkousnout prvních pár dílů, kdy mu není ani pořádně vysvětleno, co se děje, a má akorát guláš ve sledování 8mi různých charakterů. Poté se začne hlavní dějová linka objevovat, ke konci i solidně rozjíždět, ale v tu chvíli jsem si uvědomil, že jsem vlastně spokojený se sledováním vedlejších příběhů postav. Ty jsou velmi různorodé (transsexuální lesba?, africký řidič autobusu, islandská djka,...) a pár z nich jsem si opravdu oblíbil. Also vizuální orgie.

plakát

jOBS (2013) 

Že to nebude tak dobré, jako Piráti ze Silicon Valley, jsem si uvědomil ve chvíli, kdy Steve Jobs vynalezl Tetris. Ta chvíle se odehrála v prvních 15ti minutách filmu...

plakát

Zulu (2013) 

Tradiční námět - vražda holky se postupem času proměňuje v něco mnohem většího. Méně tradičně detektivové přicházejí skoro o všechno, čím více se do případu ponořují. A naprosto netradičně Orlando Bloom v roli ochlastózního kurevníka, který více než dobře sekunduje Forestu Whitakerovi. Celkově je to takový True Detective z Afriky, ale zas tak dobré, jako True Detective to nebylo.

plakát

Miluj souseda svého (2014) 

Klasický příběh - zpruzený stařec potká dítě s vlastníma problémama a oba si vzájemně pomůžou. Něco jako Santa je úchyl, co se tváří vážněji a vtipný je akorát Bill Murray (a trošku ještě ruská prostitutka).

plakát

Kroužek sebevrahů (2001) 

Přibližně do půlky to má základ na solidní mysteriózní detektivku. Dokonce jsou přítomny opravdu různorodé charaktery, takže jsem si nikoho s nikým nepletl. Jenomže různě ne-moc-důležitých postav je najednou přehršel a pak přichází klasický japonský mindfuck, kdy už prostě nevím, co se pořádně děje. Předpokládám, že někde mezi všema těma střevama japonských školaček na kolejích, náctiletou popovou kapelou a internetovými stránkami... že tam ta hluboká myšlenka opravdu někde je. Mě ale minula o ucho na římse.

plakát

Liga spravedlivých: Záchrana světa (2013) 

Oproti ostatním Justice Ligám ubylo vtipu a hlášek, ale naopak přibylo temnoty a kupodivu celkem i brutálnosti (záběr na Batmana skrze prostřelenou hlavu ftw). Alternativní reality jsou samozřejmě dělané pro to, aby jsme byli alespoň chvilku v šoku, že umřel nějaký známý hrdina/padouch, než celou jinou realitu zachráníme nebo opustíme nebo resetujeme nebo whatever. Každopádně taky slouží k úpravě vlastností a minulostí okoukaných hrdinů a tady se ty změny povedly na výbornou. Nejlepší asi minulost badass Batmana s pistolema podaná v jedné minutě. Nový origin Flashe, *SPOILER* který se při získávání superschopností vpodstatě upálí */SPOILER*, byl taky hodně silný. Bitvy klasicky zábavně akční, jako u ostatních filmů, akorát tady teklo mnohem více krve. Našlo by se pár kiksů v příběhu, které jsem se ale rozhodl neřešit, protože jsem po dokoukání zůstal nadšený právě kvůli té temné atmosféře.