Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Poslední recenze (4)

plakát

Hodný, zlý a ošklivý (1966) 

Jestliže jsem dřívě neměl rád westerny, teď je miluju. Přesněji Tenkrát na Západě a Hodný, zlý a ošklivý (-: Další mistrovský film od geniálního režiséra, s geniální hudbou a výborným obsazením. Takto pro mne vypadá filmařské umění - snímky, které jsou za každou cenu sestříhané do "rozumných" 90 minut se nedají porovnávat...

plakát

O Schmidtovi (2002) 

Rád bych dal za 4, ale všechno, kromě Jacka, táhne film hrozně dolu. Jediné, zato velké (!!!), plus má u mě tenhle film za námět - proč? Mám před sebou přesně takového Schmidta a jeho ženu, jenže v reálném životě. A ve filmu zazněly věci, které si tito dva lidé opravdu myslí, ale nikdy je nevyřknou nahlas. Motiv filmu je výborný. ... A jak se chovali, když jsem jim tento film pustil? Přesně, jak by se chovali ve filmu: Jeannie Schmidtová nic nepochopila a ani náznakem ji nenapadlo, že se může koukat sama na sebe. Zato mého Warrena to sebralo a dlouho ještě o filmu a o svém životě přemýšlel. Myslím, že to jeden z těch "důkazů místo slibů". Nevýhodou ale je, že takový motiv může oslovit pouze někoho.

plakát

Hellboy (2004) 

Úvodní scény výborné, i když mě trochu postrašilo provedení malého Hellboye - byl to první příznak nedobrých efektů. Ty se táhnou celým zbytkem filmu a na jeho vizuální kráse příliš nepřidávají (samozřejmě špatných je méně, ale co si budeme povídat, těch špatných si člověk vždycky všimne hned). Jednoduše se pozná, kdy nastupují speciální efekty a kdy se jedná o "opravdové" herce, a to v dnešní době snad není nutné. Postavě H.B. samotné se nedá snad nic vytknout - zahraná je výborně se vším všudy. Jediné co mi opravdu vadí je fakt, že hlavní záporná postava ve výsledném dojmu není Roden alias Grigori, ale jeho poskok K. R. Kroenen (L. Beran, ale jestli se těšíte na známou tvář, nechte si zajít chuť :). To samotné by se dalo ještě překousnout, kdyby jeho doposud slibná účast v ději neskončila ubohým soubojem během asi minuty či dvou. To se do žánru komiksových filmů, pro které je příznačná jistá předimenzovanost, prostě nehodí. Poslední, co bych vytknul scénáři je pochopitelně naprosto nepovedený konec, bezesmyslu. Nebudu prozrazovat, co a jak se událo (všem je stejně jasné, že to dobře dopadne), ale finální souboj se moc nelišil od těch "každodenních" v podobě likvidací pekelných psů. A to bych ještě zapomněl na průběžnou "spotřebu" obyčejných agentů, kteří povětšině sloužili jako krmivo, avšak bylo příliš jasné, kdy zemřou (a že zemřou jako první :) A zbytek? Super. Ten velkej Červenej v podání Perlmana zachraňuje nejen svět, ale i tenhle film. Neměl jsem velká očekávání, proto nejsem zklamán, ale o nadšení se mluvit také nedá (:

Poslední hodnocení (209)

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

08.08.2004

O Schmidtovi (2002)

08.08.2004

Tenkrát v Americe (1984)

08.08.2004

Hellboy (2004)

08.08.2004

Leon (1994)

04.08.2004

Amadeus (1984)

24.07.2004

Laputa: Nebeský zámek (1986)

24.07.2004

Doručovací služba čarodějky Kiki (1989)

24.07.2004

Princezna Mononoke (1997)

24.07.2004

Reklama