Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (107)

plakát

Match Point - Hra osudu (2005) odpad!

Nevím, jakým algoritmem vybírat filmy, aby bylo možné vyhnout se jednou pro vždy takto nudným filmům. Nic takového v životě nechci a po tomhle zážitku se nad tím budi muset vážně zamyslet. Dost mi to přitom připomínalo pana Ripleyho, motivem v podstatě stejný film, ale ten rozdíl v kvalitě byl propastný. To srovnání by mohlo fungovat jako výukový materiál na školách. Já tedy za sebe určitě začnu tím, že vyšktnu Woodyho Allena z potenciálních kandidátů. Běžně vesměs benignní rádoby poetický kecálek se zde přesunul do polohy rádoby hlubokého dramata a to bolelo. Nad rámec zápletky, která by se dala shrnout jako "jedna je bohatá a druhá je kozatá - co teď?" neměl snímek bohužel co říct, u nesmyslně naboptnalých filmů většinou doporučuji sestříhat, tady by z toho ale vyšel kraťas. Tím pádem to asi chtělo jiného režizéra.

plakát

Viridiana (1961) 

Nejvíc by mě zajímala sociologie toho, co činí tento film epicentrem davového hipsterství. Podle mě je to přesně ten typ filmu, který nezestárl vůbec lichotivě. Je ale také možné, že prvoplánovost jeho nudného cynismu ho v očích některých činí nadčasovým.

plakát

Musíme si promluvit o Kevinovi (2011) 

Krásně natočené. Jen tak pro informaci, děti s antisociální poruchou osobnosti (lidově psychopatie) mají často zcela normální rodiče a i když se na jejich "malý neduh" příjde již v dětsví, v naprosté většině je léčba neúspěšná i přes snahy odborníků i rodičů. Pokud se dítě narodí s downovým syndromem, nikoho nenapadne vynit výchovu rodičů, všichni jaksi chápou, že mozek takového dítěte nemá standartní anatomii, ovšem u antisociální poruchy dítě vypadá navenek normálně, to jest jistě "selhali rodiče"....

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Nejlepší by asi bylo, kdyby bylo možné dát místo hvězd otazník. Asi totiž vůbec nechápu pointu, možná to měla být nějaká metafora na *systém*, ale ta premisa byla tak nerealistická a děj tak prázdný, že se mi nepodařilo nic pochytit. Opravdu matoucí film.

plakát

Tři mušketýři: D'Artagnan (2023) 

Ehm ehm, takže pokračování příště jo? Pokračování příště??... proč mě tady nikdo neupozornil, že to má víc dílů? Takhle se nikdy nedozvím, jak to dopadlo... To je fakt svinstvo.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Já narozdíl od Segrestora jsem tak trochu artový píčus, takže to, že mě tahle road-movie dvakrát nevzala, nebylo velké překvapení. Nátlak okolí již nažhaveného na druhý díl mě donutil k dlouho odkládané projekci jedničky, která se tímto také stala posledním dílem moderního Mad Maxe, který uvidím. Moje jediná oblíbená postava z filmu, tedy mladý Billy Corgan, totiž už zařvala, takže nemám proč dál pokračovat.

plakát

Samsara (2011) 

To je ale antikoncepční film

plakát

Gieokeui bam (2017) 

Bohužel mám na počítači nějaký virus, který napadá zpravidla vynikající filmy, které viděli zdejší uživatelé, a přehrává je jakýmisi slabomyslnými patlanicemi bez hlavy bez paty, čili z toho tentokrát opět nic nemám.

plakát

Battle Royale (2000) 

Asi nejvíc mě pobavil osud dívek z majáku, takový typický ženský kolektiv :-)

plakát

Dracula (1992) 

Mrzí mě, že dávám stejné hodnocení jako zdejší fašistická mládež, která nechápe, že jejich komentáře nečte paní učitelka, a nikoho zde tedy nezajímá, co četli a nečetli a jak se to podle nich liší od tohoto filmu, mě jde pouze o to, že je to hrozné béčko, brak, paskvil, fraška a kýč a občas mi bylo trapně, že se na to vůbec dívám. Možná to mělo být vtipné, nebo to mělo možná hrát na nějakou úchylnou strunu, kterou nemám, nebo já nevím co, každopádně je to film jako vyšitý pro televizní vysílání na Nově s kometkou a doufám, že to tam dávali aspoň pětsetisíckrát, protože to je kletba kterou si tento film zaslouží.