Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Obsahy (4)

Podivuhodný případ pana P.

Podivuhodný případ pana P. (2012) (amatérský film)

Petra je osamělá detektivka, která bojuje proti zločinu ve městě Magic Town. Podaří se jí vyřešit i případ knihy ukradené z muzea?

Krátký film Lucky Bláhové ve stylu filmů noir zvítězil v dětské filmové soutěži vydavatelství Mladá fronta a byl uveden v oficiálním výběru festivalu JUFINALE 2013 v Německu.

Přízračná dáma

Přízračná dáma (1944)

Inženýr Scott Henderson je neprávem odsouzen k smrti za vraždu své manželky. Jedinou šancí je pro něj svědectví ženy, s níž navštívil večerní show právě v tu noc, kdy jeho manželka zemřela. Avšak její jméno nezná a nikdo ze svědků (taxikář, barman, bubeník a další) si na tajemnou ženu nepamatuje. Hendersonova sekretářka Clare přezdívaná Kansas (Ella Raines) se tudíž vydává do temných ulic New Yorku, aby tajemnou dámu vypátrala stůj co stůj, a zachránila tak Hendersonovi život.

20 milionů mil od Země

20 milionů mil od Země (1957)

Když rybáři zachrání dva muže z havarovaného "letadla", netuší, že vlastně zachránili členy tajné lidské expedice na Venuši. Téhož dne nachází malý Pepé na břehu moře podivný válec a nenapadá ho nic lepšího, než jeho slizký obsah prodat doktorovi zoologie...
Variace na King Konga, která potěší Harryhausenovým monstrem Ymirem, svižným tempem a velkolepým finále.

Srdce jako bumerang

Srdce jako bumerang (2011)

"Kosťo, jsi vlastně naprosto zdravý člověk. Jen můžeš kdykoliv umřít. Nic se nemění. Jen o tom teď víš." Extrémně autorský film Nikolaje Khomerikiho je zamyšlením nad životem v současném Rusku. Klade důraz na atmosféru. Řeší otázku, jak se změní pohled člověka na kažodenní pocity a detaily života, když ví, že může kdykoliv zemřít. Je to režisérovo vyjádření vlastního pohledu na Rusko, černé a depresivní.

Reklama