Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Biografie (5)

Olympia Dukakis (herečka / producentka)

15.07.2007

Herečka řeckého původu, vyznačující se křehkým půvabem i plamínky v očích, vystudovala herectví v Bostonu. Na prkna, která znamenají svět, vstoupila poprvé v šedesátých letech. Vryla se do srdci jak fanouškům Broadwaye, tak milovníkům divadla na menších scénách.Ve filmu debutovala až v roce 1964 ve filmu Lilith a objevila se i… (více)

Marlee Matlin (herečka / režisérka)

15.07.2007

Marlee Beth Matlin se narodila jako třetí dítě Donovi a Libby Matlinovým. V roce a půl prodělala spalničky. Následkem této nemoci přišla o sluch. Toto postižení ji však ani v dětství neodradilo od její velké lásky - herectví. V dětském divadelním souboru hrála jako sedmiletá Dorotku v Čaroději ze země Oz. Účinkovala i v Mary… (více)

Heike Makatsch (herečka / scenáristka)

15.07.2007

Herečka s nepřehlédnutelnýma očima se narodila v německém Düsseldorfu. Její otec Rainer je bývalým brankářem německého národního hokejového týmu. Studovala politické vědy a sociologii na univerzitě v Düsseldorfu, ale zanechala studií po čtyřech semestrech.V Německu se stala hvězdou díky moderování pořadů BRAVO TV a VIVA.… (více)

Stephen Rea (herec)

15.07.2007

Charismatický herec se narodil 31.10.1946 v Belfastu v Severním Irsku. Usadil se však v Dublinu v Irsku. Než ho natrvalo pohltil svět divadla, filmu a televize, vystudoval Anglickou literaturu na Queens University.Poprvé vstoupil na prkna, která znamenají svět, v dublinském Abbey Theatre. Na konci 70. let hrál v Dublinu ve… (více)

Holly Hunter (herečka / producentka)

15.07.2007

Rodačka z Georgie, nejmladší ze sedmi dětí. Její rodiče farmáři v ní herecký talent podporovali a nebránili jí tedy, když se v roce 1976 rozhodla odejít do Pittsburghu, aby vystudovala drama na Univerzitě Carnegie Mellon.Když v roce 1980 dokončila studia, odešla do New Yorku, kde se seznámila s dramatičkou Beth Henley a začala… (více)

Reklama