Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (10)

plakát

Příběh služebnice - Den porodu (2017) (epizoda) 

Slabší epizoda, která ovšem plně nastínila celou stránku dosud zamotaného příběhu a jednotlivé charaktery hlavních postav. Neustále se rozvíjející příběh plný zatím neobjasněných nových faktů. Velitel se taky nezdá být jako hajzl, když pozval matku svého budoucího dítěte na skromnou schůzku do jeho salónku.

plakát

Rudí prezidenti - Sjednotitel ve strachu - Klement Gottwald (2018) (epizoda) 

O Gottwaldovi se právě učíme a tento díl nám pustila paní Flíčková při hodině dějepisu (zdravím jestli si to čteš). Čekal jsem, že jako každou takovou hodinu prospím, ale k mému překvapení jsem vydržel celou dobu a upřímně jsem nečekal, že je vůbec možné abych byl tak zaujatý jedním dokumentem. Nechci předbíhat, ale možná po devíti letech pilného studia začnu mít rád dějiny naší vlasti a historii obecně.

plakát

Příběh služebnice - Offred (2017) (epizoda) 

Rozhodně to nepůsobí jako nějaká béčková slátanina, při které můžete hltat jeden díl za druhým a s úsměvem na tváři jíst sušenky a zapíjet je mlékem. Musíte nad věcí doopravdy přemýšlet a vžít se do postav příběhu. Jestli je to tedy možné, nedokážu si představit, že je s takovou krutostí zacházeno s mým křehkým a líbezným charakterem. I přes své drsné téma se mi velice líbí jakým stylem je celý seriál veden a doufám, že tím i nadále zůstane.

plakát

Westworld - Akane No Mai (2018) (epizoda) 

Dolores a celá její dějová linie je dokonale nudná a kromě naprostého šoku pro diváky, kdy hodlá "spálit" Teddyho (jak sama řekla) se nic nového prakticky neodehraje. Na druhou stranu je tu Maeve, které je věnována doslova skoro celá epizoda. Dozvědět se, že Lee Sizemore vytvořil jeden naprosto identický svět, s jedním malým rozdílem, a to tím, že se odehrává na japonském písečku, taky docela bodne. Trochu slabší než minulý díl, ale rozhodně je o co stát.

plakát

Westworld - Hádanka sfingy (2018) (epizoda) 

Konečně jsme se posunuli od nesmyslného, dokola se opakujícího zabíjení a všeobecného masakru trochu víš. Dokonce to i vypadá, že Westworld začíná mít svoji hloubku a nebude jen dalším bezduchým a nudným počinem jako předchozí dva díly. Jsem rád, že je více prostoru věnováno Williamovi a jeho dosud skrytému charakteru. Konečně se nám více otevřela i Bernardova dějová linka, nyní pokračující s Elsie, která by mohla alespoň trochu oživit celý dosud spletitý příběh. Zatím nejlepší díl druhé série

plakát

Vzteklina (2018) (seriál) 

Domácí kousek s omezenými finančními možnostmi, důmyslně napsaný a vystavěný tak, abyste měli chuť se dozvědět, co by se mohlo dít dál. Na mě ve veřejnoprávní televizi zbyla jen pouhá parodie na nějakou béčkovou slátaninu, která tápe od začátku do konce a marně se vás snaží přesvědčit, že zrovna já jsem ta nejkrásnější. Když připočtu projev nesympatického pomalu zaživa umírajícího Kryštofa Hádka, ten taky moc nepřidá. Zatím jistých kvalit opravdu nedosáhl i když se tedy snaží vypadat seriózně a vážně. Jako nápad z prostředí Šumavy zasahující do historie druhé světové války, by to nebylo špatné, ale provedení je doopravdy tragické.

plakát

Berlínská mise (2016) (seriál) 

Karty jsou rozdávány rychle a vysvětlí se během několika minut. Jistá nepřehlednost, místy překombinovaná, zdlouhavá, ale v jádru nadupaná akce, ve které tvůrci hlavní postavy zdaleka nešetří a jejíž akční pasáže plní naprosto všechna očekávání. Všechny scény jsou brilantně natočené, zvukové efekty a zvuk celkově je skvěle dokreslující a kamera je jako vždy u těchto počinů dokonalá. Ovšem po prvních pár dílech tempo upadá a akční scény slouží pouze a jen na podložení nudných dialogů a trapných špionážních hrátek. Často si řeknete, že se vám seriál zamlouvá a vzápětí si přejete aby to už skončilo. Zkrátka si myslím, že by se to vše dalo shrábnout do jednoho našlapaného špionážního filmu, ale ne do desetidílného seriálu. Finále pak, ale nemá chybu a tahá celý počin o trochu výš.

plakát

Mamon (2015) (seriál) 

S českými kriminálkami a seriály mám docela problém a nerad se na ně dívám už jen z principu, i když se v poslední době mohou pyšnit hvězdným obsazením a dobře propracovaným scénářem. Ale už od prvních minut musí být každému jasné, že se jedná o něco trochu jiného. Vysoký rozpočet, kvalitní štáb a Matěj Hádek s Michalem Dlouhým v hlavní roli zajistili seriálu neskutečný úspěch. Režisér Vladimír Michálek si na tomto projektu dal se svým štábem opravdu záležet. Za mě perfektní český seriál, který rozhodně nezklamal.

plakát

Westworld - Noci vstříc (2018) (epizoda) 

Perfektní rozjezd, avšak první epizoda nic moc nového neprozradí, spíše dovrší poslední díl první série. A zase začneme od začátku, akorát tentokrát v trochu jiném stylu. Nastávají nové otázky, záhady a odpovědi, ale to už tak u tohoto seriálu bývá. Za mě herecké výkony perfektní jako vždy.

plakát

Sněží! (2017) (seriál) 

Docela jsem se těšil, když jsem viděl první díl, ale byl jsem poměrně hodně zklamán. Není to tak, že by vám sledování rvalo oči a vy jste milionkrát kontrolovali, kdy už to skončí. Ale zase to není ta druhá strana, kde by vás příběh dokázal vtáhnout do děje a vy jste s napětím očekávali další nový díl. Snowfall je jeden ze seriálů, které odsledujete, ale nezanechají ve vás žádný pocit, emoci nebo dojem. Zkrátka jakmile seriál skončí, ihned na něj zapomenete. Možná je to tím, že jsem v příběhu nenašel svého favorita. Damson Idris jako Franklin Saint, který se jenom snaží "prodat své zboží" působí spíše komicky a jeho banda zrovna tak. A Sergio Peris-Mencheta je v roli Gustava spíše jako dřevěný panák bez emocí. Příběh je jako nekonečně se točící smyčka, která nikdy neskončí, ale stále se opakuje. I to je možná jeden z důvodů proč mě seriál nezaujal.