Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (77)

plakát

Ztracený král (2022) 

Příjemný britský film pro milovníky dějepisu o hledání ostatků krále Richarda III.

plakát

Moje nová tvář (2023) 

Neskutečně silná krásná holka. Někdy lituji, že naše společnost neuznává biblické "oko za oko". Hluboce před Martinou smekám, co všechno musela vytrpět. Hodně štěstí Martino. Citlivě nasnímaný dokument a jako bonus Katarzia.

plakát

Život (2017) 

Menší roli člena posádky si zahrál Hirojuki Sanada, který září v novém Šógunovi na Disney+. Druhý film, ve kterém si Sanada zahrál astronauta, tím prvním byl Sunshine (2007) Dannyho Boylea. Kdybych měla film popsat jednou větou. Nepodceňujte inteligenci toho s kým jste na jedné lodi, může být o několik kroků před vámi.

plakát

Všichni moji cizinci (2023) 

Krásný zvláštní film, který vás od první minuty vtáhne. Příběh podle knižní předlohy japonského spisovatele Taičiho Jamady. A znovu exceluje Andrew Scott (Ripley) spolu s Paulem Mescalem (Normal people). Nostalgický soundtrack s Frankie Goes to Hollywood a Pet Shop Boys.

plakát

Nezlomní (2024) 

Rodinný film, po kterém pravděpodobně budete čelit otázkám, proč si ke kočkám, papouškovi a dětem ještě nepořídit pesana. Žánr: dobrodružná kapesníkovka.

plakát

Výheň (2020) 

Pravděpodobně první australský western, který jsem zhlédla. Film přibližuje historii australských jezdců na velbloudech, kteří pocházeli převážně z Indie, Afghánistánu a Persie. Jejich velbloudí karavany křižovali rozhlehlé pouštní vnitrozemí a žili v přirozeném společenství s místním domorodým obyvatelstvem. Příběh samotný je z období zlaté horečky v 90. letech 19. století. Nechybí napětí, přestřelky a to vše v nádherné divoké přírodě Austrálie.

plakát

Zkouška umění (2022) 

Nesmírně zábavný dokument ze zákulisí "přijímaček" na Akademii výtvarných umění.

plakát

Red Rooms (2023) 

Vizuálně podmanivý soudní thriller z Kanady. Až do poslední chvíle vás nechává na pochybách, jaké jsou pohnutky hlavní postavy. Jde o fascinaci násilím nebo jde o něco hlubšího? Originálně pojatý snímek, který lehce odkrývá fungování dark webu. Rozhodně stojí za vidění.

plakát

In the Land of Saints and Sinners (2023) 

Liam Neeson jako bývalý nájemný zabiják, který se usadí na irském venkově. Po nedobrovolném odhalení své identity, musí zjednat pořádek. Film má nostalgickou atmosféru 70. let, včetně nablýskaných veteránů. Anglofily potěší obsazení více či méně známými irskými herci a typická muzika. Nečekaně dobrý kousek na únorový večer.

plakát

Barva z vesmíru (2019) 

Americký Létající Čestmír s povedenou atmosférou podle povídky H.P. Lovecrafta s lehce přehrávajícím Nicolasem Cagem, ale na to my jsme u něj zvyklí. Tak pokud máte rádi sci-fi, "Barva z vesmíru" rozhodně neurazí.