Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Obsahy (3)

Battle Royale

Battle Royale (2000)

Na přelomu tisíciletí se japonský národ zhroutil. Nezaměstnanost dosáhla obrovských hodnot, statisíce dětí bojkotovalo školu, dospělí ztráceli autoritu. Vláda jako nutnou reakci vymyslela "vzdělávací reformu tisíciletí" - zákon Battle Royale. Každý rok vybírá jednu třídu, kterou násilím uvrhuje do děsivé hry, aby navodila mezi studenty strach a tím získala zpět ztracený respekt. Pro mnohé šokující film režiséra Kinji Fukasaka se může pochlubit mimo jiné velmi originální zápletkou. Roli bývalého třídního učitele si s chutí zahrál uznávaný filmový tvůrce Takeshi Kitano.

Hellraiser

Hellraiser (1987)

Larry Cotton se stěhuje se svou manželkou Julií do starého rodinného domu. Na půdě naleznou důkazy, že stavbu nějaký čas obýval Larryho delší dobu nezvěstný bratr Frank, který je protikladem svému možná až příliš slušnému sourozenci. Julia kdysi Larryho s Frankem podvedla, dal jí něco, co se svým zákonným manželem nikdy nepoznala. Nikdo nemá potuchy, že se Frank spojil s peklem a vrátit zpět ho může krev dopadající na podlahu prázdné místnosti v patře staronového domu. Stará láska nerezaví...

Život je krásný

Život je krásný (1946)

Na počátku příběhu slyšíme modlitby za muže jménem George Bailey (James Stewart), který chce v předvečer Štědrého dne z vlastní vůle ukončit život. Protože se za něj modlí mnoho lidí, nebeské síly je vyslyší a chystají se na Zem vyslat svého zástupce Clarence, který se, aby mohl pomoci, musí seznámit s celým Georgeovým životem. Společně s ním divák sleduje nejdůležitější okamžiky v životě dobráckého chlapce/muže, jehož dospělý život nenaplňovalo téměř nic jiného, než pomáhání svým blízkým a obyvatelům malého městečka Bedford Falls. Hlavní zápornou postavou je potom zahořklý, pouze po majetku toužící podnikatel Henry F. Potter (Lionel Barrymore). Georgeovu životní lásku Mary Hatch výborně ztvárnila krásná Donna Reed. Život je krásný je odpovědí režiséra Franka Capry na noirové snímky ze čtyřicátých let. Ve své (poválečné) době nebyl film přijat příliš dobře, americkou vánoční klasikou se stal až v průběhu let. Nutno říct, že zcela zaslouženě.

Reklama