Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární

Obsahy (16)

Úsvit

Úsvit (1993) (TV film)

Svět postihla jakási „morová" nákaza. Po čase se vytváří totalitní společnost, kde jsou nakažení posíláni do karantény, ale nikoliv aby je léčili, ale pouze označkovali a izolovali. Kdo uteče, je zlikvidován. Naštěstí je tu odboj, který se snaží lidem pomáhat.

Bratrstvo

Bratrstvo (2001)

Nováček Chris vstupuje na známou univerzitu. Byl díky své postavě vybrán do tajemného bratrstva Doma Tau Omega. Chris je sice okouzlen jejím šéfem, ale velice záhy pozná, že za dobrou pověstí bratrstva je něco děsivého…

Krysí muž

Krysí muž (1988)

Dívka Terry a novinář Fred se na malém karibském ostrůvku vydají pátrat po vrahovi dívčiny sestry, aby při tom odhalili něco mnohem děsivějšího. Tajemství vědce, který hnán šílenou touhou po slávě, stvořil zrůdu - napůl člověka a napůl ohavnou krysu. Monstrum však uprchlo a šíří teď hrůzu mezi obyvateli ostrova. Podaří se Fredovi a Terry šílené řádění zastavit?

Vražedný vřískot

Vražedný vřískot (1973)

Matthew má problém s rodinnými vztahy. Ví to jeho psychiatr, ví to jeho matka a poznal to ostatně i jeho otec, kterého malý Matthew zavraždil traktorem. Když se jednoruký psychopat vrátí z léčení a zjistí, že se matka znova provdala, popadne ho amok. Ve své nenávisti vidí zrádnou matku a otčíma, kam se jen podívá. Mrtvoly přibývají a vykoupením není ani jeho bizarní vztah s prostitutkou Verou. Ba právě naopak.....

Aprílová romance

Aprílová romance (1985)

Kombinovaný hraný a animovaný film pro děti. Nemocný chlapec vidí na zácloně příbeh panáčka, oveček a zlého medvěda. Výtvarnicí snímku byla přední česká krajkářka.

Až se ucho utrhne

Až se ucho utrhne (1988)

V zahradní restauraci se jako osamělý host zamiluje do ženy, tak tady se hrníček zamiluje do skleničky a prožijí spolu zničující romanci. Vedle živých herců hrají i oživlé předměty.

Bijásek

Bijásek (1977)

Dokument o Českém kinematografu J. Pokorného a J. Kříženeckého a jeho prvním promítání 19. června 1898.

Bratr oceán

Bratr oceán (1958)

Dokument o putování našich tří lodí Republika, Julius Fučík a Lidice z Polska kolem Afriky do Číny a pod.

Cestou k objevům

Cestou k objevům (1962)

Dokument o vzniku a existenci Československé akademie věd. Na snímku se podílela sposta vědců z různých oborů, aby popularizovali jedinou státní vědeckou instituci.

A kdo je vinen?

A kdo je vinen? (1971)

Hraná agitka natočená přímo pro BESIP. Neukázněným řidičům jsou operativně z mozku odstraňovány nesprávné návyky.

A odsuzuje se...

A odsuzuje se... (1948)

Zapomenutá krátká agitka zabívající se černým trhem. Jistá žena se otráví masem koupeným u šmelináře. Provinilci jsou hnáni před soud.

A pomáhal jen Bůh

A pomáhal jen Bůh (1990)

Pohled na události v Rumunsku za pádu komunismu, jak je prožívali české a slovenské menšiny.

A přece se létá

A přece se létá (1968)

Groteska o tom, že létat není vždy lehké. Daří se to spíše zamilovaným, ale ti druzí jen závidí. Film je spíše určen pro dospělé a je točen ve formě hrané a animované.

Absolutně free

Absolutně free (1990)

Dvojportrét hudebníků Michala Kocába a Američana Franka Zappy. Snímek byl natočen v letech 1989 - 1990 v Los Angeles i během Zappova pobytu v Praze.

Město vyvolených

Město vyvolených (1994) (TV film)

V nepříliš vzdálené budoucnosti vyvinou genetičtí inženýři elixír mládí. Lidé na celém světě se vrhnou na omlazovací injekce, ale z neznámých důvodů většina jedinců po aplikaci zmutuje. Stanou se z nich děsiví tvorové označovaní jako recesivní mutanti zvaní Mutové. Jejich těla silí, ale mozek degeneruje a ztrácí věškeré známky lidskosti. Naštěstí jsou někteří jedinci vůči zmutování imunní a tak se poslední zbytky lidsta stahují do posledního místa zvaného Ostrovní město.

Tobogan

Tobogan (1989)

Film o partě dětí, které tráví prázdniny ve městě na sídlišti a nudí se. Rodiče na ně nemají čas a tak dělají co se dá, až se připletou do cesty zlodějům, co vykrádají byty. Po právu zapomenutý snímek pro mládež, pod který se nedlouho před revolucí podepsal režisér Otakar Kosek.

Reklama