Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (185)

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Je to jako kdyby někdo vzal 300, a nechal by si vyrobit čínskou kopii. Na povrchu to vypadá podobně, ale díly na sebe nepasují a celkové provedení je spíš parodii. Chybí tomu šmrnc, nebo cokoliv zajímavého. Spomalené záběry jsou na silu, effekty jsou směšné. Hlavně umělá počítačocá krev ja opravdu komická. Původní 300 není žádny filmový majster štyk, ale aspoň je zábavný a spomalené záběry buď malují obrazy z komixu, nebo dotváří akci. Raděj se podívejte na 300 2x za sebou.

plakát

Noční lovec (2018) 

Film je dobrý ale ne vynikající. Obsahuje zajímavé nápady a scény ale je poněkud nedotažený. Hlavní příčinou bude, že film napsal, produkoval a režíroval tentýž člověk přičemž si myslím, že jedna dvě další revize scénáře by filmu pomohli. Když je někdo ale hodně vnořený do problematiky tak už nedokáže nahlížet jako nezasvěcený čerstvý divák. Navíc když má kompletní kontrolu nad filmem, tak s tím nikdo ani nic moc nesmůže. Vývoj a popis postav jsou takové nedokončené. Cavill je morous a sice tam je scnéna kdy promlouvá s dcerou, pořádně jako divák nezjistíme proč takový je páč nám to nikdy neukážou. Postava Bena Kingsleyho je v tomto ohledu mnohem lepší. Dějové linky jsou nedotažené do konce. Alexandra Daddario je hezká ale asi ani sama neví čím ta postava měla být. Začíná jako technička, pak je něco jako psycholožka ale zároveň vyšetrovatelka. Po vizuální stránce taky docela nuda. Kamera prostě míří na akci a nikdy tam není nic moc zajímavého. Film budí dojem jakoby byl adaptací mnohem lepší kriminální novely, kterou zdecimovali aby se vešli do 93 minut. Není tomu ale tak, jde o původní dílo. Kdo by si byl pomyslel, že podobné filmy jde taky rovnou psát? Nicméně po dobu svého trvání film pobavil a zaujal. Pokud máte dceru, tak bude tahat ještě mnohem víc za city. Není to špatný, ale nemohu si pomoci když mám pocit, že trochu promarnil dobré obsazení a celkový nápady.

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Nakolik nemám v oblibě fotbal ani namachrované blbečky, mě trailery pro tento fylm absolutně neoslovili v době když ho dávali v kině. Včera jsem mu ale v telce dal na chvilku šanci a k mému překvapení je to tak blbý až jsem se u toho poměrně dobře bavil. O fotbalu to skoro není, fylm za to nabízí zcela absurdní a přehnaný humor. Nejslabším článkem byl asi ten malý kluk, ale vzhledem ke svému věku to zahrál docela dobře. Inu, o fylmu se můj první dojem mýlil. Až ho budou dávat znovu, tak se na něj klidně zas podívám.

plakát

Godzilla Minus One (2023) 

Velice dobrý Godzilla film, především kvůli lidské stránky filmu. Sledujete příběh konkrétního vojáka co přišel o rodinu, čest a nalezl si něco jako nový život který pak chce bránit. Tato dějová linka silně až lacině hraje na city. No a k tomu máte godzillu. Je to nelepší Godzilla film co jsem kdy viděl? Asi ne. Když ale vemu v potaz miniaturní rozpočet ve srovnání s holywoodem tak je to fakt skvělý. I s přihmouřenýma očima ale nechápu oskara za vizuální efekty, které na mě působí jako z produkce Netflixu. Je to hezké, ale vše to působí hodně uměle. Film rozhodně stojí za shlédnutí, ale nevěřte všem recenzím které film přeceňují. Jsou až přehnané

plakát

Beowulf: Král barbarů (2005) 

Líbí se mi výprava, kostými i osazení. V první půlce filmu jsem nechápal nízké hodnocení, bohužel tempo a samotný děj toho moc nenabízí. Charakterizace a herectví jsou trochu slabší. Buď měl film být výrazně kratší, nebo ho měli vyplnit zajímavější dějovou linkou. Opakované noční návštěvy trolla Grendela po nějaké době začnou spíš nudit. Poněkud zapomenutelný film, kterému není třeba chodit naproti ale když už by ho někde dávali tak bych se klidně podíval znovu

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Pokud jste si podle traileru mysleli, že jde o silené pokračování jenom pro peníze, měli jste pravdu. Přibližně 20% jsou prostřihy na scény z původních filmů. V první půlce je pár zajímavých nápadů ale bohužel cpou tam přespřílíž meta odkazů samých na sebe. Celkově se film snaží hodně těžit z nostalgie tím že tam cpou staré známe postavy. Z nových postav si nevzpomenu na jméno žádné z nich. Je to nadbytečná ztráta času která akorát ponižuje děj předchozích dílů. Hromada nových konceptů je šíleně zamotaných, a nemohu říct že se mi chce do filmu investovat víc času abych se zamýšlel jestli vůbec dávají smysl. Měli skončit po prvním díle. Nícméně, z trailerů jsem si myslel, že Keanu Reevese film nezajímá ani natolik aby kvůli němu shodil svoji John Wick Vizáž. To není tak docela pravda. V "opravdíckém" světě má krátké vlasy a je bez vousů.

plakát

Malý Nemo: Dobrodružství v Dřímkově (1989) 

Tento film jsem zřejmě viděl jako malý na VHS. Muselo to být před více než 25 lety, a není to film co jsme vlastnili, takže jsem ho zřejmě viděl jen jednou-dva krát. Přes to si vzpomínám, že jako malého mě film spíš děsil. Dodnes si vybavím jisté scény a pocity, i když bych nebyl schopen říct co a jak se stane dál. Film obsahuje nejednu potenciálně traumatizující scénu, jakože krále odnesou noční můry, trolové co se kombinují v jednu bytost s hromadou úst a končetin. Ten klaun, ze kterého jsem měl špatný pocit jen z principu. Po shlédnutí filmu jako dospělý, bych řelk, že animace je suprová. Děj je zajímavý fantasy, obecně ci myslím, že je to povedený a dobrý film, ale nemyslím, že byl vhodný pro batolícího já :D

plakát

Klan Gucci (2021) 

Film je sice zahraný a režírovaný fakt dobře. Osobně mě hodně bavilo sledovat Jared Leta jak si užívá roli idiota. Bohužel je film až příliž dlouhý. Koncem filmu už nesoucítím s žádnou s postav a tudíž mi je závěr je relativně ukradený. Nejsilnější emocí byla radost, že je hotovo. Použití hudby je místy fakt zvláštní, kdy tam mrsknout modernější písníčku a ještě docela se nehodící k aktuální scéně. Zde vidím promrhaný potencíl použít hudbu vždy z daného období filmu a víc nás tím vtáhnout do děje. Film je taky točen stylem, jakoby počítal s tím, že každý ví kam vede. Není to špatné, ale nic co bych musel doporučovat.

plakát

Tomáš Kočko & ORCHESTR (2022) (koncert) 

Na živo jsem je viděl už 2x, hrozně jejich hudbu žeru tak když už se na koncert osobně nedostanu jsem rád i za ten záznam. Tomáš Kočko je důkazem, že i náš folk se dá dělat dobře. Nemusí to být jen trapná zábavová dechovka, ale lze ty melodie říznout jazzem, rockem a je to něco fakt zajímavé. Navíc ta hudba ve mě trochu evokuje pohádky z mládí a tak podvědomě uklidňuje. Nevím co bych ještě napsal, buď se Vám to líbí, nebo ne...

plakát

Matrix (1999) 

Myslím, že asi není nutné k tomuhle filmu nic moc říkat, snad kromě toho, že český dabing je totálně horibilní. Hlavně trinity. Znám originál a viděl jsem to už i maďarsky a slovensky. Český dabing, obvykle docela dobrý je v případě tohto filmu strašný. Trinity to fakt kazí!