Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Oblíbené filmy (6)

Věčný svit neposkvrněné mysli

Věčný svit neposkvrněné mysli (2004)

Nádhera. Přemýšlí o stejném zákroku, protože tohle byl snad ten nejlepší filmový zážitek mé dosavaní existence. Jim se konečně ukázal jako talentovaný herec, který nepotřebuje ke své kariéře jen dobře promazaný šroubky v obličeji. Každému člověku, kterého potkám na ulici, říkám, že si to musí jít pustit.

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Nádherný film. Prvních patnáct minut mě připoutalo ke křeslo a už mě nepustilo. V jednoduchodti je prostě krása

Pokání

Pokání (2007)

Jak často se stane,že filmové zpracování je lepší než sama knižní předloha...no,nikdy. Pokání se ale dokázalo dostat přinejmenším na stejnou úroveň a to je opravdu co říct. Běžte se na to podívat, vemte každého, kdo se Vám dostane do ruky, poplačte si, nebo ne, ale hlavně si to užíte, protože to je jeden z nejlepších filmů, co kdy uvidíte, slibuju.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Dobrá předloha z které vznikl dobrý film. Né vždy se tohle povede. Machr Zemeckis zase všem ukázal, jak se mají točit filmy. Tohle je ukázkový "hláškový" film. Mě například dostalo: "A od té doby, když jsem šel, tak jsem běžel.", nebo "Já jsem Forrest Gump a říkají mi Forrest Gump". Tom Hanks ve své životní roli, Robin Wright Penn ve své životní roli, ...bla, bla, bla a maličký Haley Joel Osment je v roli synka Forresta Gumpa dokonalý. Škoda, že kvůli problémům s autorem předlohy knih o Forrestovi se nebude natáčet pokračování:(

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Film z vezeňského prostředí. To by samo o sobě stačilo na výborný film. Ale on se nezajímá ani tak o vězeňský život, jako o duševní sílu jednoho neprávem odsouděného člověka, který se ani po dvaceti letech za mřížemi nevzdává naděje. Naděje na svobodu. Snad nejlepší závěřečná sekvence jakou se měla to štěstí vidět. A nejpřekvapivější pro mě bylo zjištění, že autorem knižní předlohy je sám Pan velký spisovatel Stephen King. No teda.