Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (30)

plakát

Stíny v mlze - Klec (2022) (epizoda) 

Tak trochu další generická detektivka z dílny ČT. Duo drsného kriminalisty Černého a jeho kolegyně Malé, i s potřebnou rodinnou vsuvkou, předvádí tisíckrát omleté dialogy. Uvidím, jestli si dám další díl.

plakát

Asfixiados (2023) 

97 minut čisté nudy, která se dá přežít jenom na palubě 9 hodinového letu. Působí to jako laciná jihoamerická telenovala s jedním dílem. Pokus o vážně míněné drama, který tak úplně nevyšel.

plakát

Česká pivní válka (2014) 

Nemůžu říct, že bych se u toho nebavil, nicméně tenhle dokument je tak trochu zavádějící. A to říkám jako člověk, který se vařením piva zabývá. Sládek, který staví pivovary - v pořádku. Chlapík, který chce vařit pivo doma? Záměr krásný, nicméně působí jako totální jouda a vůbec se nedivím, že mu ta várka zkysla - v takovémhle mrdníku se to dělat nedá. A třetí - zoufalý alkáč, který si myslí, že sežral všechnu moudrost světa. Ne, všichni lidé, kteří se věnují pivu, opravdu nejsou hloupí alkoholici.

plakát

Oktopus - Škaredá středa (2023) (epizoda) 

Při sledování jsem se občas nemohl zbavit dojmu, že se jen koukám na další sérii Rapla (spíš pokračování té 1., neboť 2. byla spíš parodie) a že Fáberová je takové převtělení Kuneše do ženy.

plakát

Oktopus - Falza (2023) (epizoda) 

Na zpestření dne v posteli s virózou je to fajn. Jasně, nejsou to Případy 1. oddělení, ale i tak je to tisíckrát lepší než Kriminálka Anděl. Fáberová dokonce měla i svůj teplý lidský moment, takže není jen ta chladná nesympatická bestie, kterou se zdála být na začátku.

plakát

Lajna - Únos (2017) (epizoda) 

Lajna... Podívej se na Lajnu, říkali mi. Je to skvělý, říkali mi. Nu, po prvním dílu mi to skvělý nepříjde. Uvidíme, co nám připraví další díly...

plakát

Vyšehrad: Fylm (2022) 

Oddechová blbinka, od které ani žádný intelektuální výron nečekáte. V pár momentech jsem se od srdce zasmál, nicméně film je plný hluchých míst.

plakát

Po strništi bos (2017) 

Ano, možná to nemá na 4*, ale hodnocení filmů je čistě subjektivní záležitost a tenhle film jsme sledoval v rozpoložení, kdy mě dojal. Něco jako remake Obecné školy, který ale za Obecnou školou zaostává. Když porovnám mamlase Ondřeje Vetchého se stejnou postavou v podání Svěráka, je to děs. Tereza Ramba taky není Libuška. Ale čert to vezmi, film vám zabrnká na emoce.

plakát

Jagna (2023) 

Znáte to, je podzim, večer ošklivo, do vinárny se vám nechce... Zjistíte, že je 3kino festival, že zahajovací den je ten jediný, kdy máte volno. Kouknete se, co dávají a ejhle - zahajovačka kresleným filmem. Řeknete si - dám tomu šanci a vezmete svou ženu na představení. Po kulturním úvodu a přetrpění békání moderátorky večer a nudného proslovu ministra kultury film začne. Často se v kině přistihnu, že nedávám pozor, že si říkám, kdy film skončí. Málokdy se mi stane, že mě film tak vtáhne, že zírám od začátku do konce.A Jagna je přesně ten film! Charaktery figur se vyvíjí a postava, kterou ze začátku nenávidíte, vám na konci přijde vlastně charakterní.

plakát

Najal jsem si vraha (1990) 

Děkuji Biu Oko za to, že tohohle finského velikána, nemluvného muže se vždy zapálenou cigaretou, pustili do svého kina. Najal jsem si vraha není klasický Kaurismäkiho film (anelbrž pokud se podíváte na Dívku ze sirkárny a Karaoke Blues, neuvidíte zase tak velký rozdíl), nicméně jeho rukopis nese. Je to absurdní komedie s přesahem do vážných témat - chuti do života a chuti skoncovat s ním, uvědoměním si, že je pro co žít. A teď přijde asi nejslavnější česká spojka - za zhlédnutí film stojí, ale... Znovu bych se na něj nepodíval.