Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbení skladatelé (1)

Hans Zimmer

 Tak tohle je skutečně Mistr s velkým M a Pan skladatel s velkým P!!! Miluju tohoto Skladatele (s velkým S)! Vlastně je to můj nejoblíbenější skladatel, který u mě předčil i srdcovku Thomase Bergersena (který neskládá hudbu k filmu, ale kombinuje filmovou hudbu s jinými žánry, aby bylo jasno - už něco o něm a kapele Two steps from hell něco vím).

 Já sama se považuji za tak nějak dynamickou osobu, kterou ohromí jen opravdové hudební BOOM (jelikož jsem sama hudebnice, nebo spíš už nějaký ten pátek v té brandži působím). Co pro mě znamená hudební BOOM? Samozřejmě, každý má jiný styl a tímto představuji já ten svůj - jaké podmínky musí pro mě takový BOOM splňovat. BOOM = vygradovaná kombinace všeho. V hudbě musí být všechno - správně procítěná, v určitých situacích ani tichá, ani hlasitá, někdy příliš hlasitá, někdy příliš tichá...staccata, legata, portamenta/nebo chcete-li píchaná hudba, jemná hudba...elegance, bouřlivost, radost, smutek...kombinace různých nástrojů - klasické housle, violoncella, piana atd. s elektrickou kytarou, baskytarou a nebo samotnou elektronikou...zapojit i neobvyklé nástroje, které neznáme...zapojit i orientální hudbu - Afrika, Čína...popř. historie - středověk, pravěk, starověk a to vše nakombinovat s moderní hudbou...No, je toho o mnoho víc, když si vzpomenu, doplním. Ale stručně řečeno, BOOM je hudební orgasmus. Hans Zimmer ten BOOM splňuje všemi směry.

 Já si film bez hudby neumím představit. Na filmech samotných vnímám spíše tu hudbu než film samotný. Proto někdy musím na film kouknout i několikrát, protože pokud si pustím film, pro který skládal hudbu Hans Zimmer (ale i jiní, mám ráda třeba Dannyho Elfmana nebo John Williams) tak prostě neodolám. V podstatě film staví na samotné hudbě. Hudba dělá opravdu hodně. Proč jsou některé filmy hůř hodnocené? Myslím, že mnoho lidí se zasazují na svém sluchu. Cílem toho všeho je rozplakat, rozesmát, nabudit, nabourat do člověka veškerou energii a tak dále...

 Zimmer, který skládá hudbu k filmu, nekouká na ten film první. Nejdříve si povídá s režiséry filmu a ti ho navedou. A on má pak díky tomu nekonečnou fantasii. Poslouchá svou hudbu ve své hlavě. Ve svém prostoru. Své myšlenky vpisuje na notový list. Mohla bych Zimmra přiřadit k Mozartovi? Určitá podoba tam rozhodně je. I on předčil svou dobu. Zimmer tím dává filmu duši. Co vše dělá jen proto, aby ta hudba byla DOKONALÁ? Cestuje do různých orientálních oblastí, jen aby se vcítil do místní kultury. Pro Lvího krále odjet do Afriky? No senzace! Kung fu panda? Skládat, hrát a vytvářet soundtrack s Asiaty!

 Nejlepší skladatel a člověk by taky nevěřil, že je velice skromný. Nic nedělá pro peníze. Dělá to jen proto, aby se sám rozvíjel a pro zábavu.

 Jsem šťastná, že mi tento člověk naplňuje duší mícháním harmonie a melodie. Na filmy, pro které skládal, bych mohla koukat do nekonečna a je to samozřejmě jeho zásluhou. Přeji mu mnoho úspěchu do dalších let. Těším se na nové a pořádně naBOOMované soundtracky.