Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Dobrodružný
  • Drama
  • Animovaný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (5)

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Why so serious? Řád vs šílenství a chaos ve strhujícím zápase o duši Gothamu. Nejlepší film Christophera Nolana a jeden z nejlepších filmů všech dob. // "You see, madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!"

Whiplash

Whiplash (2014)

Někdy se stane, že je něco víc než pouhý film. Tohle hudební drama se mě dotklo tak, jako nic jiného. Ten pocit, když se dílo strefí přímo do vašeho nitra a ukáže něco, co jste sami zažili. Něco k čemu máte kurde hodně blízko. A ne, můj učitel po mně v hudebce fakt neházel židle. Šílený Miles Teller a ještě šílenější + sadistický J.K. Simmons v Chazellově unikátním podání. Celé to je vlastně takové jedno velké bubenické sólo, kdy začínáte na 55 BPM a postupně přidáváte až do finále, po jehož konci na sebe jenom mlčky kouknete s širokým úsměvem značícím a touhou nechat se ještě unášet jeho doznívajícími údery. Objektivně skvělý film (mimochodem perfektní střih) a subjektivně mnohorozměrná sonda do duše a jeden z nejoblíbenějších filmů vůbec.  // "I was there to push people beyond what's expected of them. I believe that's an absolute necessity......but is there a line?"

Kingsman: Tajná služba

Kingsman: Tajná služba (2014)

Esence Vaughnova stylu a šílenosti v nejlepším slova smyslu. Recenze na prvního Kingsmana tady měla být už dávno, tak doháním povinnost. Ustřelená variace na bondovky a špionské filmy se skvělým humorem, perfektními akčními scénami a štýlo štýlo postavami a jedním Samuelem L. Jacksonem v zase trochu jiném hávu. Autoři skvěle vyvažují zmiňovanou ustřelenost s vážnými scénami a předkládají téměř dokonalý mix. Jo a Harry Hart je totální král. // "Manners maketh man. You know what that means? No? Then let me teach you a lesson."