Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný
  • Thriller

Poslední recenze (4)

plakát

Oklamaný (1971) 

„Děkuji prozřetelnosti, že mě poslala právě sem, a ne do nějakého vězení.“ Tak ti nevím, hochu… Nejprve mě nalákal námět a hvězdné obsazení filmu Sofie Coppoly, ale po zjištění, že jde o remake (proč?), jsem dala přednost jiným machrům. Clint Eastwood pod vedením dvorního režiséra Dona Siegela v nečekané roli zraněného yankeeského vojáka, který to vychytrale hraje na všechny strany v dívčím semináři pod vedením přísné Geraldiny Page (viděno s dabingem – skvěle obsazená Daniela Kolářová). Jako jediný okouzlující muž v okolí ale nepochopil pravidla ženského kolektivu a přestřelil – pak už není cesty zpět. Ony i holky dokáží držet při sobě, zvlášť ty zhrzené. Tísnivý a dost odvážný snímek podpořený napínavou hudbou Lalo Schifrina moji pozornost a zvědavost chytnul a nepustil až do parádního konce.

plakát

Plavec (1968) 

Zpočátku to vypadalo jako originální výzva Neda Merrilla, excentrického chlapa v přechodu. Atletická postava (54letého!) Burta Lancastera nonstop v plavkách probíhá na cestě domů přes rozlehlé pozemky svých sousedů a známých, u každého přeplave bazén (symbol poválečného přepychu) a prohodí pár slov. Americká idyla evidentně skončila, stejně tak mládí, úspěch v práci i u milenek, hlavně ale rodinné štěstí. Odhalují se další a další indicie, zjišťujeme, že pokrytečtí nejsou shovívaví a návštěvou překvapení hostitelé, ale on sám. Či spíše nezpracoval a potlačil chmurnou realitu nebo dokonce zešílel? Filmem jsem se nechala krásně povodit, takže až tak neblahý závěr jsem nečekala. Burt Lancaster mi přesvědčivě navodil silné pocity trapna a lítosti - pro mě jeho zatím nejlepší role.

plakát

Terapie láskou (2012) 

Pár let tomu, co Jennifer Lawrence roztomile zakopla na schodech cestou ke zlaté sošce. I pustila jsem si konečně inkriminovaný snímek. Zdejší komunita mě asi nepochválí, ale vzhledem k únavě jsem zvolila dabing – chybu uznávám, budu se muset podívat ještě jednou. Neoriginální český název podsouvá divákovi, o co půjde, zatímco Silver Linings Playbook je i přes náznak naděje tajuplnější. Ukecaná romance (za mě přes vtipné momenty ne zrovna komedie) o hojení šrámů dvou černých ovcí a jejich podporujících blízkých. Jennifer Lawrence mě napoprvé mile překvapila, stejně tak u mě stoupl Bradley Cooper, perfektní Robert de Niro filmu dodává na kvalitě (zejména jeho monolog k synovi). Roztřesená kamera, civilní a ukřičené dialogy, hrdinové chováním pro někoho na facku – asi hlavní důvody rozporuplného hodnocení. Vypíchnout musím scénu tanečního tréninku (a rodící se lásky) za zvuků duetu Boba Dylana a Johnnyho Cashe Girl from the North Country – úplně si nejsem jistá, jestli je silnější film nebo tenhle dokonalý song.

Poslední hodnocení (496)

Pohádky noci (2011)

28.05.2024

Její tělo (2023)

27.05.2024

Bonnie a Clyde (1967)

21.05.2024

Zastavení na Missouri (1976)

21.05.2024

Chyby (2021)

21.05.2024

Barry Lyndon (1975)

20.05.2024

McCabe a paní Millerová (1971)

20.05.2024

Spartakus (1960)

20.05.2024

Pahorek (1965)

20.05.2024

Reklama

Poslední deníček (1)