Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Oblíbené filmy (6)

Až na krev

Až na krev (2007)

Ač si nepotrpím na drama, nebo alespoň do zkouknutí Až na krev nepotrpěl, mě film zasáhl opravdu velice hluboko. Už první scény, které mě zamáčkly do sedačky, prozrazují, v jakém duchu se snímek bude vyvíjet. Naprosto jsem se ztotožnil se zahořklým olejářem Plainviewem, je tak syrový! Jeho cesta k penězům a jisté moci je spojena s překonáváním různých překážek, pracovních i rodinných, které díky své strohé povaze a nedostatku empatie řeší kuriózními až středověkými způsoby. Moc se mi proto líbilo, když se střetl s úlisným fanatizujícím farářem Sundayem. Naprosto sdílím Plainviewův postoj k církvi! Výborná je část po výbuchu vrtu, ohromující hudba, skvělá výprava a našláplý konec, který celý film s noblesou uzavřel. "Skončil jsem"

Wrestler

Wrestler (2008)

Nejsem fandou Aronofskyho, proto je mé hodnocení v tomto směru neovlivněno, ale výborná práce! Čekal jsem jako fanoušek wrestlingu hodně, ale i tak velice příjemné překvapení. Osobitě opravdové, překvapující, místy upřímně zábavné, dojemné a velice lidské drama. Nahlédnutí do osamoceného světa jednoho spíše dobrého člověka z jistým způsobem obdivuhodného prostředí. Dvě hodiny silného zážitku. Mickey Rourke je za své převtělení horkým kandidátem na Oskara. Spolu s Gran torinem a Temným rytířem jeden z nejlepších filmových zážitků za dlouhou dobu.

Pějme píseň dohola

Pějme píseň dohola (1990)

Film byl podle vlastních slov Ondřeje Trojana natočen jako socialistický realistický snímek o letním pionýrském táboře. Těžko říct, jestli si vůbec dokázal představit, nebo jestli vůbec usiloval o takový výsledek. Atmosféru celého filmu podle mě vytvářejí herci, ať už hrají, nebo prostě přeříkávají svoje repliky "jak jim pusa narostla". To nelze posoudit, protože většina z nich se nejspíš ve filmu už neobjevila. Bohužel! Film je plný individuí, lidí s tak neuvěřitelně různými a jedinečnými hlasy, že to snad ani není možné. Neodvážím si ani představit, kdo je kde objevil, údržbáře Jirku, Bizona, Boba a spoustu dalších. A kam proboha musí člověk jít, aby se potkal s takovým Buškem. Film je pro mě uměleckým dílem a doufám, že se více rozšíří mezi lidi.