Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na východě Mississippi nenajdete legračnější dvojici než mluvku Rayforda a konzervativního Clauda. Náhoda je svedla dohromady při společné cestě za rychle získanými penězi a nevědomky se zapletli do zločinu. Nekonečná smůla je dostane až před soud, ale oba zjišťují, že ať budou kdekoli, jsou a budou přáteli na život a na smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

dobytek 

všechny recenze uživatele

V hlavních rolích Eddie Murphy a Martin Lawrence. Zachraň se, kdo můžeš. Ani jednoho z těchto dvou "herců" nemam rád, takže jsem od filmu čekal to nejhorší. Překvapivě jsem to nevypnul a dokoukal jsem to až do konce. Ale ten film je takovej dost nevyváženej. Připadalo mi, jak kdyby tvůrci netušili, jestli chtěj točit komedii nebo vězeňský drama. Scénář je celkově dost slabej, i když najde se tam i několik málo dobrejch vtípků. Nejzajímavější na celym filmu tak zustává sledovat stárnutí hlavních postav. Kdyby v tom hrál někdo jinej, než Eddie Murphy a Martin Lawrence, tak bych možná dal i 3 hvězdičky. Upřímně řečeno jsem to těm dvěma přál, že je nespravedlivě zavřeli na doživotí. Jestli se chcete podívat na nějakej film o negrech v kriminále, tak radši zkuste např. tohle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden skvelý snímok, ktorý pobaví ale aj pohladí po duši. 90. boli proste studnicou skvelých filmových príkladov. Eddie štartoval nový comeback, Martin sa ešte vyhrieval na slniečku a hlavne tu nebola, dnes tak vlezlá a otravujúca, prílišná politická korektnosť, ktorá vo väčšine prípadoch z dnešnej doby nemá opodstatnenie. Bola čistá, nehasnúca radosť po filmovom uspokojeniu. ()

Reklama

Karush 

všechny recenze uživatele

Murphy a Lawrence aj samostatne unesú a oživia nejakú uletenú komédiu, ale v tomto filme okrem toho, že boli perfektne vymaskírovaní, sa udialo viac tragického ako komického. Vo filme vôbec nebol využitý ich komický talent a výsledný efekt bol rozťahaný melodramatický príbeh a miestami dokonca s lacným humorom, ale za niektoré vtipné momenty mierny nadpriemer. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Upozornenie na úvod - nečakajte bláznivú komédiu a nebudete sklamaní! Toto je jednoznačne najlepší film dua Murphy+Lawrence, pri spočítaní všetkých pozitívnych dojmov dávam vyše 4*. Smutnotrpká veselohra plná južanskej atmosféry a slnka. Pohodový filmík, odľahčená "muphyovská", ale nie zbabelo ľahkovážna variácia na Shawshank a Zelenú míľu. Príjemný zážitok s odľahčeným koncom. ()

ric 

všechny recenze uživatele

Nemá to nic, co byste jinde už neviděli - komediální kousky na téma chudí černoši co by rádi byli "někdo", obvinění neprávem, pokusy o útěk, scéna s propuštěným vězněm, který si raději zvolil smrt, něž svobodu, promyšlený útěk. V podání M. Lawrence a E. Murphyho vám to ale nějak nepřijde (kupodivu) - prostě koukáte a bavíte se. To na tomhle snímku cením asi nejvíc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Spankyho (Rick James) kulhání nebylo předstírané. Scéna totiž byla natočena po Jamesově operaci. (D3VIL)
  • Ačkoliv je příběh filmu zasazen do Mississippi, natáčení probíhalo v Kalifornii. (PanBlack)
  • Ve scéně, kde je Rayford (Eddie Murphy) zmlácen Goldmouthem, Rayford pronese : "Znám mrchu jménem Della, která umí dát větší ránu, než ty." Žena jménem Della vystupuje v Murphyho filmu Noci v Harlemu a rovněž jeho postavě v bitce namlátí. (D3VIL)

Reklama

Reklama